Jump to content
IGNORED

Filmski kviz

apotekarica

Recommended Posts

Posted

hm, mislio sam da je neki nameran "mislead" u pitanju...

• Replies 4.2k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• Ulis

668

• MocaVukotic

602

• Ajant23

477

• kobni zelaya

304

Top Posters In This Topic

Posted Images

Posted
e pa moco ne prestajes da me impresioniras, pitanje jeste tesko iz jednog razloga, izasla sam iz 'amerikane' i americkih filmova .alal ti vera, ali zaista.mada sam mozda dala kljucnu info sa pevanjem, ne znam, nije ni vazno, pogodio si u rekordnom roku i spasio me dezuranja.bravo bre moco.evo ga titan-gigant, pogledaj arsenal, pa posle zorge pljuje hjustona nesto
o cemu ti to?
Posted (edited)

pa secas se one neke diskusijice o majkl muru i oruzju i HESTONU/dobro de, lapsus/, a?ajde moco, ne zabusavaj...zorge se priseca

Edited by PussyGalore
Posted (edited)

ko na kraju crno-belog filma overi u WC-u?

Edited by MocaVukotic
Posted

lako je bilo, nije trebalo da stavis b&w, a i mrzi me da smisljam, neka nas malo animiraju moderatori...

Posted

bas ste dosadni, ajdeu njegovim filmovima muzika je kolaz zvukova, dzez, violine, r&r, mocart...u ovom filmu pusi se lucky strike, chesterfields, raspravlja se o knjizevniku, ovj film je homage odredjenom zanru, pogotovu i naracija i lokacija podsecaju na tipican americki model iz '40-tih. medjutim, gigant-titan je celu pricu stavio u po bela dana, obasjanu suncem, nema vlaznih u, polupustih ulica, nema monohromaticne atmosfere...film je savrsenstvo, nista mu pod milim bogom ne nedostaje.film?gigant-titan?

Posted

ne znajuci da je spomenuto ime ustvari ime pisca, na njeno pitanje da li znas ko je taj i taj, on kaze ne, ko je on? da li si spavala sa njim?kraj filma je takva savrsena ironija, film je landmark, a scenario napisao jos jedan gigant titan reziser. mislim...stvaaaarno.

Posted
mislim...stvaaaarno.
Lično sam dao sve od sebe, do poslednjeg daha, i ne mogu da proniknem u misteriju...
Posted

Kada je već morao da kaže prezime prijatelja za smrtovnicu, a nije ga znao, rekao je Njutn...Za drugi film reditelja, iz čijeg filma je prethodna scena, jedan slavni glumac je četiri godine pokušavao da skupi potreban novac. Kada je projekat najzad realizovan, njega u njemu nije bilo. A, za ulogu koju je on hteo da glumi, drugi glumac je dobio Oskara.Taj slavni glumac često se "vezivao" sa drugim slavnim glumcem koji je dugo želeo da ekranizuje jedan roman na veliko platno. Lično nije uspeo. A, kada je film najzad realizovan, neko treći (najčešće glumac) dobio je Oskara za najbolji film. U tom filmu glumio je glavnu ulogu upravo tumač lika koji daje nekakvo prezime za smrtovnicu svoga prijatelja.Oni ili filmovi?

Posted

Džek Nikolson u Ironweed-u Hektora Babenka.....što nas vodi do Poljupca žene pauka istog reditelja. Za ulogu koju je Bert Lankester želeo, Oskara je dobio Vilijem Hart.Lankesterov prijatelj, Kirk Daglas je kupio prava, nije uspeo, pa ih je preneo sinu (najčešće glumcu) Majklu Daglasu za šta isti, kao producent, dobija Oskara za Let iznad kukavičjeg gnezda, gde je Oskara dobio Džek Nikolson, koji je, izgovorio ime Njutn u Ironweed-u

Posted

Glumac koji je u mladosti bio fotograf, hrišćanski misionar i ratovao u drugom svetskom ratu, u jednom vesternu, koji je režirao tip kojeg je ranjenog u istom ratu kao volenterka pazila kasnije čuvena glumica, igrao je pored glumice koja je snimila jedan od najpoznatijih kadrova u istoriji filma, glumca koji je u mladosti ratovao kao marinac , sa jednim Amerikancem (koji je takođe ratovao u drugom svetskom ratu) za kojeg ga vezuje to što su, ranije, igrali u dva različita filma o istoj temi.glumci i film?