Jump to content
IGNORED

Filmski kviz

apotekarica

Recommended Posts

Posted

Najizrazitiji "hičkokovski film" ovog poznatog i Oskarom nagrađivanog reditelja.Glavni glumac je u godini u kojoj je snimio ovaj film, igrao i u nastavku čuvenog i možda ozloglašenog blockbustera, kao i u jedinoj Zlatnoj palmi velikog američkog reditelja.Kompleksan skriveni dragulj ovog reditelja, stilski i "interfilmski" protkan Hičkokovim filmovima najviše nosi u sebi magovu Vrtoglavicu.Završava se na grandioznoj geografskoj lokaciji koja je i naziv (a i lokacija) jednog filma holivudskog seks simbola. Bitno je da je ta lokacija poznata i kao često odredište za medeni mesec.Film?

• Replies 4.2k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• Ulis

668

• MocaVukotic

602

• Ajant23

477

• kobni zelaya

304

Top Posters In This Topic

Posted Images

Posted

ricard ras, boja noci. nikako mi se nije svideo

Posted

ovaj film je prilicno svez, pa pitanje mozda nije na mestu, ali je dijalog super:- What weapon is it?- An Uzi.- Chinese?- No, lsraeli. Chuck Norris used it in Delta Force. So be careful! The lsraelis or Chuck Norris might be around.

Posted (edited)
ricard ras, boja noci. nikako mi se nije svideo
Ne. Nije.Pa, čekaj potvrdu. Baš bih za tu glupost rekao da je skriveni dragulj...EDIT: I, Bruce Willis te godine nije igrao ni u jednom nastavku blockbustera. A, i Richard Rush nije Oskarom nagrađivan. Stvarno, otkud ti ideja da je sigurno taj film... Edited by Ajant23
Posted

Pitanje je i dalje aktivno:

Najizrazitiji "hičkokovski film" ovog poznatog i Oskarom nagrađivanog reditelja.Glavni glumac je u godini u kojoj je snimio ovaj film, igrao i u nastavku čuvenog i možda ozloglašenog blockbustera, kao i u jedinoj Zlatnoj palmi velikog američkog reditelja.Kompleksan skriveni dragulj ovog reditelja, stilski i "interfilmski" protkan Hičkokovim filmovima najviše nosi u sebi magovu Vrtoglavicu.Završava se na grandioznoj geografskoj lokaciji koja je i naziv (a i lokacija) jednog filma holivudskog seks simbola. Bitno je da je ta lokacija poznata i kao često odredište za medeni mesec.Film?
Posted

Reditelj je radio najbolji snimak nekog rok koncerta "Stop making sense"?Ako je to Džonatan Demi (The Silence of the lambs) onda je film Last embrance, glumac je Roj šajder (Sav taj džez - Bob Fosi) - Ajkula 2 - Nijagara - Merilin .......

Posted

ja sam pomislila prvo na fosija, a onda sam se prebacila na lyncha i caga i las vegas

Posted

Da. Sve si tačno povezao... :)Ulise, nastavljaš...

Posted

i nijagara, mislim, sramota...mada sam se zanela sa las vegasom.odlicno pitanje, 'lejered' a ne haiku.

Posted

U tri filma jednog reditelja, isti glumac nosi sat na unutrašnjoj strani ruke....Reditelj, glumac, filmovi?

Posted

kad se spomene sat ja uvek imam asocijacije na chea i stiv mekvina, nadam se da nemas na umu nekog od 007

Posted

Kada saznaš odgovor na ovo pitanje, imaćeš na umu i ovog glumca :)Ne, nije Stiv, nije niko od 007 glumaca.

Posted

Reditelj nije nikad dobio ikakvu nagradu, štaviše nikad nije ni bio nominovan. Glumac je prošao nešto bolje...nema Oskara, nema Palmu, čak ni nominacije za iste nagrade.... nešto nominacija i poneka nagrada manjeg značajaA ipak, ovi filmovi, reditelj i glumac ulaze direktno u istoriju filma

Posted
Reditelj nije nikad dobio ikakvu nagradu, štaviše nikad nije ni bio nominovan. Glumac je prošao nešto bolje...nema Oskara, nema Palmu, čak ni nominacije za iste nagrade.... nešto nominacija i poneka nagrada manjeg značajaA ipak, ovi filmovi, reditelj i glumac ulaze direktno u istoriju filma
melvil delon