Jump to content
IGNORED

Filmski kviz

apotekarica

Recommended Posts

Posted

ja mislio ovo lako - odgovor su fincher u vezi fight club-aulise, nastavi..

• Replies 4.2k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• Ulis

668

• MocaVukotic

602

• Ajant23

477

• kobni zelaya

304

Top Posters In This Topic

Posted Images

Posted

Oba, veoma poznata, reditelja su uradila ratni film, SF, po jedan film koji bi mogli okarakterisati kao "negativne utopije",filmove čije su radnje smeštene u nekom od prošlih vekova, a vezuje ih i prikazivanje snimaka atomskih eksplozija....Oni su?

Posted

Da nije mozda Ridli Skot?

Posted (edited)

Kada sam bio klinac, i prvi put dobio u ruke Enciklopediju SF-a, na nekom davnom Sajmu dok sam još imao domovinu, tražio sam Zvezdane ratove, a našao dve gromade druge polovine XX veka... Dva remek-dela žanra: Odiseja i Solaris, dva remek-dela koja su sasvim prevazišla okvire žanra: Paklena pomorandža i Stalker...I, sa jednim i sa drugim rediteljem susreo sam se upravo prvo preko njihovih naučnih fantastika: sa Kjubrikom mnogo pre kao klinac koji nije mogao da odvoji oči od ekrana na kome se prikazivala Odiseja, sa Solarisom posle te enciklopedije...SF i antiutopija otada su mi spojili njih dvojicu... Dve rediteljske gromade, kakve "srodne" sebi valjda jedino i mogu pronaći samo u tim fantastičnim daljinama i različitostima...

Edited by Ajant23
Posted

Lepo i tačno.btw...snimke atomskih eksplozija imamo u Strendžlavu i Ogledalu, ratni su Putevi slave i FMJ sa jedne a Ivanovo detinjstvo sa druge strane,Beri Lindon i Andrej Rubljov.Nastavi

Posted

U ovom čuvenom filmu, koji bi se mogao povezati i sa jednim koji pomenuh u prethodnom postu, lik na platnu gleda scenu mačevanja iz filma u kome je glumio. Ipak, ono što je neobično je to da je ta scena u stvari insert iz ranijeg filma glumca koji tumači taj lik. Kako se radnja filma dešava mnogo pre nego što je raniji film snimljen, scena je bez boje i zvuka...Film i glumac?