MocaVukotic Posted May 19, 2009 Posted May 19, 2009 reditelj kopola, a nameću se, recimo, milius i stone?
PussyGalore Posted May 19, 2009 Posted May 19, 2009 Ne. Mada mi u biti uopšte nije jasno šta pitaš... Nije to ključna reč, ali kako voliš vezu sa književnošću mogu dati hint: Wimbledon...EDIT: :D mislim da sam sasvim jednostavnom logikom isla, jedna rec film - platoon, u tom filmu su sva tri lika spomenuta, nisam se doduse udubila u pitanje , da jesam vidim da je posredno drugi film u pitanju...i naravno da se namecu kopola, stone, kjubrik cak...ali ne vidim vezu jos uvek.razmislicu o wimbeldonu ako vec moca nije dao odgovor.
Ajant23 Posted May 19, 2009 Posted May 19, 2009 Ne. Kopola jeste reditelj filma u kome: "Za jednu reč jedan fotoreporter kaže jednom majoru da mu je rekao jedan pukovnik da je ona ključna...", ali ta "ključna reč" je naziv filma jednog drugog reditelja...Hint za "ključnu reč" je: "Wimbledon", na osnovu veze s književnošću i bez ikakve veze s Kopolinim filmom...
Ajant23 Posted May 19, 2009 Posted May 19, 2009 Ne. Na to nisam mislio, a ni ne vidim kako bi moglo biti...Hint: Wimbledon - pesma...
PussyGalore Posted May 19, 2009 Posted May 19, 2009 (edited) ma idi bre ajante, if.ja sam sve isla na wastelandpa znaci nije IF? Edited May 19, 2009 by PussyGalore
Ajant23 Posted May 19, 2009 Posted May 19, 2009 jeste :)If Kiplinga, stih pise na ulazu na teren Wimbledona, Hoperov lika kaže Šinu kako mu je pukovnik rekao da je "If" ključna reč...Dakle, ti nastavljaš...Ako te ne mrzi, reci samo drugu dvojicu pored Andersona...
PussyGalore Posted May 19, 2009 Posted May 19, 2009 ne znam, ne mogu da mislim sada, iskomplikovao si ga do besvesti, if-apokalipsa mislim dva totalno razlicita filma, moja greska je sto sam stalno imala eliota u glavi. neka me moca dopuni ako zna. ovo su ionako bile porodjajne, asistirane muke, pa se ne vazi.kada se budem pripremila sa nekim malo kompleksnijim pitanjem, uskocicu.
Ulis Posted May 19, 2009 Posted May 19, 2009 ........ Hoperov lika kaže šinu kako mu je pukovnik rekao da je "If" ključna reč......Dakle, ti nastavljaš...Ako te ne mrzi, reci samo drugu dvojicu pored Andersona...Te Hoperove reči, naročito If...su upečatljive, a If, mene, nekako prirodno, vodi ka Andersonu.Možda su ostali iz britanskog novog talasa: Ričardson, Lester, Rajz.......
Ajant23 Posted May 19, 2009 Posted May 19, 2009 Jesu Ričardson i Rajz...A, i meni su bile upečatljive... :)
PussyGalore Posted May 19, 2009 Posted May 19, 2009 (edited) znala sam za richardsona, on je bio vanesin muz, ali sam rajza potpuno izgubila iz vida, , e da si fowelsa spomenuo mozda bih odmah se usmerila na britanski new wave, a ne preko kiplinga.mislim da je taj novi britanski talas vise znacajan po izvanrednim glumcima nego filmovima.ajde ulise... Edited May 19, 2009 by PussyGalore
PussyGalore Posted May 19, 2009 Posted May 19, 2009 (edited) treba da se konsolidujem, nisam bila tu, dolazi pitanjeza vreme snimanja filma glavna glumica je bila ekstremno bolesna pa se zbog toga mesto snimanja iz engleske preselilo u italiju.film je prevaziso predvidjen budzet i skoro doveo do bankrotstva jedan poznati americki filmski studio.reziser je film drasticno skratio pa se primecuje nekonzinstentnost, medjutim, i pored lose glume glavne glumice filmu ne nedostaje glamur tog vremena, pogotovu kada se uzme u obzir suma koja je potrosena. Edited May 19, 2009 by PussyGalore
Recommended Posts