Jump to content
IGNORED

Filmski kviz

apotekarica

Recommended Posts

Posted (edited)

film je snimljen za vreme drugog svetskog rata. otkud Lajza zna srpski? :ojoš jedan slavni srpski reditelj se bavio ovim filmom 60-ih

Edited by MocaVukotic
  • Replies 4.2k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• Ulis

668

• MocaVukotic

602

• Ajant23

477

• kobni zelaya

304

Top Posters In This Topic

Posted Images

Posted

ja sam u skoli ucila da je prvi igrani film bio slavica, a wild pussycat mi je vise zvucalo na engleskom, pravo da ti kazem.

Posted

To je onaj Aleksićev film, o kome je posle Makavejev snimio "Nevinost bez zaštite". Pomenutu repliku često citiram po kući obraćajući se svojoj mački, što je prilično zbunjuje.

Posted
To je onaj Aleksićev film, o kome je posle Makavejev snimio "Nevinost bez zaštite". Pomenutu repliku često citiram po kući obraćajući se svojoj mački, što je prilično zbunjuje.
koji se takođe zove "Nevinost bez zaštite"...teraj daljeevo te scene (maznuto iz "fudbal, nogomet i još ponešto")post-2473-1242596626.jpg
Posted

Ko zaćuti za vreme "Kralja Lira"?Ko zaćuti za vreme "Elektre"?

Posted

Za vreme "Elektre" zaćuti Liv Ulman u "Personi"

Posted (edited)

zakasnio za nevinost... ;)

Edited by najgori
Posted
Za vreme "Elektre" zaćuti Liv Ulman u "Personi"
Da, ali to je samo pola odgovora. Ovaj drugi film , i ako mnogo kasnije snimljen, u Engleskoj, po pozorišnom komadu i uopšte potpuno različita vrsta filma - ima iznenađujuće mnogo sličnosti, pre svega u odnosu dvoje glavnih junaka, gde je ovaj drugi, kao i u Personi, "pomoćno osoblje".
Posted

Nadam se da nije došlo do neke zabune. Ulis dao glavni odgovor na pitanje. Ovo moje je sitnica, još je bio i prevelik hint...Drugim rečima, shvatio sam da Ulis postavlja novo... :huh:

Posted

Nope, ti postavljaš...nikad se ne bih setio Garderobera

Posted

:D <_< Za jednu reč jedan fotoreporter kaže jednom majoru da mu je rekao jedan pukovnik da je ona ključna... Ako je ta "ključna reč" naziv filma jednog reditelja, ko je on i koja još druga dva reditelja se prirodno nameću?

Posted (edited)

platoon?p.s.i mene si impresionirao sa garderoberom, nikad, ali nikad se ne bih setila

Edited by PussyGalore
Posted (edited)

Ne. Mada mi u biti uopšte nije jasno šta pitaš... Nije to ključna reč, ali kako voliš vezu sa književnošću mogu dati hint: Wimbledon...EDIT: :D

Edited by Ajant23