Ulis Posted March 21, 2009 Posted March 21, 2009 (edited) :)Moja greška (nisam trebao računati pesme i adaptacije)Pasternak i Tarkovski Edited March 21, 2009 by Ulis
Ajant23 Posted March 21, 2009 Posted March 21, 2009 1. On je rekao za sebe da će snimiti tačno deset filmova. (Ko?)2. U rimejku njegovog filma glumila je glumica iz poznate filmske porodice. (Glumica?)3. Njen deda je glumio u filmu u kome je jedan broj ljudi zatvoren u prostoriju u kojoj preko dana ne radi ventilator zato što je njegovo napajanje povezano sa automatskim uključivanjem rasvete. (Glumac?)4. Rimejk tog filma snimio je čovek koji se lako može dovesti u vezu sa osobom koja je snimila film sa dva "akciona heroja" u naslovnim ulogama. (Reditelji?)5. Jednog od dvojice "akcionih heroja" u jednom filmu je Džek Lemon jurio da ga pretuče, stigao ga i oteo mu novčanik. (Glumac?)
najgori Posted March 21, 2009 Posted March 21, 2009 1. lik beson2. bridzet fonda3. henri fonda4. dzon bedem
Ajant23 Posted March 21, 2009 Posted March 21, 2009 1, 2, 3 - da.Ali, pod 4 nije... A, pomalo si me i zbunio odgovorom zato što je pitanje: "Reditelji?", a ne: "Reditelj?"
MocaVukotic Posted March 21, 2009 Posted March 21, 2009 4.Mihalkov (12) / Konchalovsky (tango & cash)5.Kurt Russell?
Ajant23 Posted March 21, 2009 Posted March 21, 2009 4. Totalno da.Ako kažem da je 5 ne, onda je jasno ko jeste.Pogledao sam profil, najgori nije trenutno na forumu. Pa, hajde ti postavi novo...
MocaVukotic Posted March 21, 2009 Posted March 21, 2009 okko je rekao: "Film je život, minus dosadni delovi"?
Lrd Posted March 21, 2009 Posted March 21, 2009 Срање, заборавио сам на ово. У реду, ево да парафразирам један догађај из сећања једног од учесника анегдоте. Дакле, наш јунак се договорио са једним својим познаником да се нађу у једном кафеу у подне. Пошто није волео да касни, дошао је пет минута раније, попушио је цигарету и ушао у ресторан. Док је чекао испред, у башти није видео никога, а ресторан је био потпуно празан. Једини људи унутра били су он и конобар. Наручио је кафу (чај, вино, не сећам се тачно), попио га и после пола сата платио рачун и отишао. Неки дан касније срео са се познаником. - Па добро, где сте ви били онај дан? - Како то мислите? Ја сам био тамо од 11 и 50 до 12 и 40 и никога није било осим мене и конобара. Наш јунак је знао да његов познаник није лажов, а отишао је збуњен и забављен што му се тако нешто десило у животу. Питање: Ко су Наш јунак и Познаник?
Ajant23 Posted March 21, 2009 Posted March 21, 2009 (edited) Žan Pol Belmondo i Oskar Verner, ili Žil i Džim...Edit: Ja sam napisao Belmondo. Čoveče, lud (ili). Henri Serre...Dodatni edit: Pa, ja sam lud. To je bila Žana Moro koja se nije pojavila... Ma, do vraga!Novi edit: Dakle Verner (nemac sa francuskim Žil je čekao, Žana Moro imena se ne sećam... Je li Ketrin. Ne znam. Bila je potomak francuskog plemstva i engleskog plebsa...)Ljudi, samo pokušavam da napišem nešto smisleno... Edited March 21, 2009 by Ajant23
Lrd Posted March 22, 2009 Posted March 22, 2009 Nice try. Evo hinta: dominirajuća nacija u tvom postu je ona kojoj pripada Poznanik. Naš junak je južnije, a dobar deo karijere proveo je u jednoj još novijoj naciji proistekloj iz njegove. Poznaniku film nije bio primarno sredstvo izažavanja, a bio je 11 godina stariji od našeg junaka koji je 10 godina stariji od Kurosave. Naš junak se ponosio svojim trbušnjacima i voleo je da obara ruke. Laku noć, sutra ujutru se javljam sa novim hintovima ili da aplaudiram pobedniku.
Ulis Posted March 22, 2009 Posted March 22, 2009 Junak je Luis Bunjuel.Poznanik, možda neko od francuskih nadrealista
Lrd Posted March 22, 2009 Posted March 22, 2009 (edited) Oba su tačna. Francuski nadrealista je imao pristojnu filmografiju, a bavio se čak i baletom, odnosno napisao je jedan čin jednog baleta na kome su prvi put saradjivali jedan kompozitor i jedan veeeeeliki :) slikar.edit: možda je previše off za filmski kviz, pa zato evo drugog hinta: Najpoznatiji filmovi Poznanika imaju u naslovu ime jednog muzikanta iz grčke mitologije. Edited March 22, 2009 by Lrd
Recommended Posts