Jump to content
IGNORED

Filmski kviz

apotekarica

Recommended Posts

Posted

Koji reditelj je jednom "glumcu" naložio da drži noge na jastuku dok izgovara tekst u filmu?

• Replies 4.2k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• Ulis

668

• MocaVukotic

602

• Ajant23

477

• kobni zelaya

304

Top Posters In This Topic

Posted Images

Posted

Glumac nikada nije prisustvovao snimanju nijedne scene u filmu

Posted

Da probam - Lars fon Trir i Maks fon Sidov - Evropa?

Posted

A, verovao sam da se to odnosi na HALa, Kjubrik (2001)...

Posted

NeBarem ja, za ovog "glumca" sam čuo samo u ovom filmu. I zapamtio...kao i većina vas.

Posted

Џејм Ерл Џоунз као Дарт Вејдер. Није једини који се није појавио на снимању, али њега је "већина нас запамтила". :Hail:

Posted
A, verovao sam da se to odnosi na HALa, Kjubrik (2001)...
Ajante, izvini...ne znam kako nisam video ovaj tvoj odgovor.Jeste, u pitanju je Daglas Rejn, čovek koji je dao glas Halu. Kjubrik je tražio od njega da dok izgovara tekst drži noge na jastuku...da bi dobio onuspecifičnu boju glasa.Tvoj red.
Posted

Odužilo se moje postavljanje pitanja, pa neka budu onda tri:

1. Koji reditelj i za koji film je napravio veliku audiciju za glumca koji će igrati glavnu mušku ulogu. Našao ga je i njemu je to bukvalno bilo prvo pojavljivanje na filmu. Taj reditelj je i sledeći film snimio sa istim glumcem u glavnoj ulozi. Takođe, sa njim je ostvario i čuvenu saradnju na televiziji.2. Koji čuveni reditelj je jednom mladom glumcu dao da igra istorijsku ličnost od koje se mnogo fizički razlikovao. Za naslovnu ulogu u tom filmu ovaj čuveni glumac dobio je prvu od mnogih budućih nominacija za Oskara.3. "On", čije ime ne tražim, bio je po IMDB-u:
driving force behind the original Woodstock, New York, cultural and theatrical movement in the 60s. He is also, perhaps, best remembered as the co-founder with Ted Mann (no relation) of the original "Circle in the Square" Theater in New York City, where so many renowned figures of stage and screen were first presented, and with which he was closely associated from 1950 to 1953.
Koji poznati reditelj je svoj prvi dugometražni film radio po scenariju koji je napisao skupa sa njim? Koji poznati glumac je prvi put bio potpisan
(
credited
)
upravo u filmu koji je "on" režirao?
(Treće pitanje je možda preteško, ali sam i njega dodao. Hint: "On" ima ime koje ima bliske veze sa naslovom drame onog drugog pisca pored Šekspira, koju je ekranizovao reditelj kod koga je debitovala Tilda Svinton. Što se mene tiče, ko shvati kako se "on" zove i preziva neka slobodno to ukuca na IMDB-u i nađe odgovore.)

Posted

1.Liči na Dejvida Lina i Aleka Ginisa...a nije2.Dejvid Lin i Piter O Tul ...Tomas Lorens (od Arabije)3.Edvard Men, Oliver Stoun i Morgan Frimen

Posted

2 od 3 :)U stvari, sva tri s obzirom da si sam rekao da nije pod 1. Pod 1. je falilo samo jedno i to poslednje slovo u izgovoru reditelja: Dejvid Linč. "Dina" i Kajl Meklahlan ("Plavi somot", "Tvin Piks").Ulise, ti nastavljaš...

Posted

Ko je kome prorekao koliko će snimiti filmova?

Posted

Više romana pisca, dobitnika Nobelove nagrade je filmovano.Reditelj nije uradio neki od svojih malobrojnih filmova po nekom od piščevih romana.

Posted

Legenda kaže da je, na seansi prizivanja duha, "razgovor" tekao ovako:"Koliko ću snimiti filmova?""Sedam""Ali, to je tako malo...""Da, ali će svi biti odlični"....Tako je i bilo.

Posted (edited)

Tarkovski je sasvim izvesno, ali pisac... Pasternak, možda?Edit: više romana ekranizovano, nije on...Jao, prezime prethodnog pitanja, da nije Man?

Edited by Ajant23