Jump to content

Filmski kviz

Featured Replies

Kog je glumca aktuelni 007 u jednom filmu ubio, au drugom osvetio njegovu smrt?

Da malo pomognem:Taj glumac je igrao iztmeđu ostalog ruskog predsjednika i rimskog imperatora.

Ciar?n Hinds. Ubija ga u Road to Perdition, a osvecuje u Munich.

Tako je Sludge!

Da ostanemo kod glumaca:1 od najjacih glumaca stare garde, iako nazalost potcenjen, odn. relativno zapostavljen (svakako slabije poznat sirokim narodnim masama). Igrao zajedno sa, recimo, Obi Van Kinobijem i serifom Cotonmautom, onda radio sa vrhunskim rediteljima, od vesterna do noara. Ko je on?

Edited by Sludge Factory

mladi Burt??

Ne. Ovaj je bio kum Ronaldu Reganu.

Vilijem HoldenEDIT: Mada mi nije jasno to potcenjen...

Edited by Ajant23

Vilijem HoldenEDIT: Mada mi nije jasno to potcenjen...
Tako je.Ma mislio sam na to da ga ljudi nazalost cesto "zaobilaze", za razliku od recimo Bogija, ili slicnih. Postavljaj pitanje!

Koji film je diskvalifikovan iz konkurencije za Oskara za najbolji strani film kontroverznom odlukom da ne pripada zemlji koja ga je nominovala?Inače, dobio je nominacije za: režiju, scenario i fotografiju.

hable con ella?

Ne.Ovaj film je nešto stariji, bio je poslednji film tog reditelja i nije dobio nijednog Oskara...

padaju mi na pamet još Il Postino i Sweet Hereafter (canada)

Nisu...Hint: film je bio deo trilogije. Srednji film iz trilogije bio je kandidovan za nominaciju (ista godina), ali kao kandidat druge zemlje. Nije dobio nominaciju. Traženi film je diskvalifikovan već u fazi kandidature.

aaa, tri boje: crveno