Jump to content

Filmski kviz

Featured Replies

nek pita Ajant, zaslužio je :P

nek pita Ajant, zaslužio je :P
Koji Kurosavin film pred kraj ima scenu u kojoj lik kaže da je njihovo mesto još mlado, pa nema groblja?

Hint: nije na japanskom. ^_^

Na ruskom...Dersu Uzala?

Na ruskom...Dersu Uzala?
Da. :)EDIT: Oscar za najbolji strani film.

Edited by Ajant23

Ko je pokušao jednu vrstu "sepukua" i to ne tamo gde treba i ne sa onim sa čime treba...pa su ga ismejavali, pošto je preživeo?

Zvali su ga Imperator

kurosava?

Jeste

znam da su ga ismevali jer nije uspeo da se isece, ali nije mi jasno gde je i sa cime je tacno pokusao, moze pojasnjenje? :)

Edited by Hustler

znam da su ga ismevali jer nije uspeo da se isece, ali nije mi jasno gde je i sa cime je tacno pokusao, moze pojasnjenje? :)
Ziletom po vratu i licima. Posle tog pokusaja samobistva snimio je svoj najoptimisticniji film Dersu Uzala

zamenio sam pitanje jer sam se setio bolje, a opet u duhu oskarakoji pisac i pesnik povezuje miki rurka i sona pena?

Bukovski?

da. rurk je naravno glumio kinanskog u barfly (tada se druzio sa motorasima). a son pen je pre toga zeleo da glumi u ovom filmu bez da mu se ista plati, ali je instistirao na reziseru koji nikako nije odgovarao producentu, a kasnije i reziseru barflaja, barbetu srederu.a son pen se kasnije druzio i cugao sa bukovskim

Koji cuveni reditelj je imao zelju da snimi svoju verziju Godzile?