Ajant23 Posted December 16, 2008 Posted December 16, 2008 Dva VELIKA reditelja podelili su nagradu za režiju u Kanu te godine. Jedan za svoj poslednji, a drugi za svoj pretposlednji film. Samo te godine, ova nagrada se zvala drugačije...Ko su oni?
Ulis Posted December 16, 2008 Posted December 16, 2008 Drago pitanje :)Breson ( L Argent) i Tarkovski (Nostalgia) 1983...Kan ...nagrada za režiju. Ne znam kako se nagrada tada zvala
Ajant23 Posted December 16, 2008 Posted December 16, 2008 Da, da...'Grand prix du cin?ma de cr?ation' umesto 'Prix de la mise en sc?ne'.Ulise, nastavljaš...
Ulis Posted December 16, 2008 Posted December 16, 2008 Kojeg slikara možemo dovesti u vezu sa Marlonom Brandom ?
MocaVukotic Posted December 16, 2008 Posted December 16, 2008 Kojeg slikara možemo dovesti u vezu sa Marlonom Brandom ?Paul Gauguin - Tahiti - Mutiny on the bounty ?
PussyGalore Posted December 16, 2008 Posted December 16, 2008 (edited) Da :) Mislio sam na Njuškalo.Dodaj Alena Delona i Morisa Ronea...i nastavi da znas....retki suPaul Gauguin - Tahiti - Mutiny on the bounty ? pa sad zavisi kako ga dozivljavas, meni je baconp.s.nikada nsmo prokemntarisali baconova platna koja su iskoriscena majstorski ali majstorski u tangu sa brandom i marijom i prosto zastrasujuca slicnost branda sa bekonovim autoportretom.zaista savrsen, savrsen film. Edited December 16, 2008 by PussyGalore
MocaVukotic Posted December 16, 2008 Posted December 16, 2008 da znas....retki su pa sad zavisi kako ga dozivljavas, meni je baconGogen-Brando cisto geografski (tahiti) bez nekog "dozivljavanja"
PussyGalore Posted December 16, 2008 Posted December 16, 2008 Gogen-Brando cisto geografski (tahiti) bez nekog "dozivljavanja" jeste, ali upravo sam u p.s. objasnila taj dozivljaj
MocaVukotic Posted December 16, 2008 Posted December 16, 2008 jeste, ali upravo sam u p.s. objasnila taj dozivljajaaaaaavidis, nije mi to palo napamet...dakle, ti si bliza tacnom odgovoru. Mada, ko zna sta je "onaj" smislio...inace, Tango je 1 odlican film, bez greske totalno...ko ga nije gledao u bioskopu, nedeljom u 8 ujutru, ne zna sta propusta
Ulis Posted December 16, 2008 Posted December 16, 2008 (edited) da znas....retki su pa sad zavisi kako ga dozivljavas, meni je baconp.s.nikada nsmo prokemntarisali baconova platna koja su iskoriscena majstorski ali majstorski u tangu sa brandom i marijom i prosto zastrasujuca slicnost branda sa bekonovim autoportretom.zaista savrsen, savrsen film.Naravno da je Frensis Bejkon . Upravo je Bertoluči zasnovao Tango na Bejkonovim triptisima i zato ima te "zastrašujuće sličnosti" .Moco...eh kada žrtvuješ polufinale svetskog prvenstva 82-ge u španiji za dve bioskopske predstave Tanga u Vlaznimiju (zna Pojz koji je to bioskop :)......... Edited December 16, 2008 by Ulis
PussyGalore Posted December 16, 2008 Posted December 16, 2008 uvek mi izmami osmeh to secanje, ulise.
Ulis Posted December 16, 2008 Posted December 16, 2008 Ima negde na netu taj intervju Bertolučija gde objašnjava Bejkonov uticaj...i kako je premeštao:) Brandapo krevetu da bi postigao utisak koji je imao gledajuće triptihe...ne samo kinetičnost nego i boje. Ceo film je u nekim narandžastim nijansama,mislim da imam negde reprodukcije tih triptiha po kojim je zamišljen film.
PussyGalore Posted December 16, 2008 Posted December 16, 2008 njeno ime u filmu se izgovara kao francuski sirnjegovo u slengu znaci penisima jedna fenomenalna igra reci u dijalogu izmedju njih u sobi bas sa njegovim imenom-penisomznaci, dirty talks , ali onaj pravi taman vulgaran da ne bude prost, a opet erotikom zavijen...ona - nikad lepsaon - nikad seksepilnijisoundtrack- odlican jazzy/moody...seduktivan, naravno ima razigrane kamerne muzike/nazalost, mnogima nedostupan/reziser - rezirao bar jos dva filma koja su kod svakog pristojnog movie goersa na pocasnom mestu na dvd polici hint: pojavljuje se jedan transeksualac poznatog umetnika
Recommended Posts