Jump to content
IGNORED

Filmski kviz

apotekarica

Recommended Posts

Posted

Dva VELIKA reditelja podelili su nagradu za režiju u Kanu te godine. Jedan za svoj poslednji, a drugi za svoj pretposlednji film. Samo te godine, ova nagrada se zvala drugačije...Ko su oni?

• Replies 4.2k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• Ulis

668

• MocaVukotic

602

• Ajant23

477

• kobni zelaya

304

Top Posters In This Topic

Posted Images

Posted

Drago pitanje :)Breson ( L Argent) i Tarkovski (Nostalgia) 1983...Kan ...nagrada za režiju. Ne znam kako se nagrada tada zvala

Posted

Da, da...'Grand prix du cin?ma de cr?ation' umesto 'Prix de la mise en sc?ne'.Ulise, nastavljaš...

Posted

Kojeg slikara možemo dovesti u vezu sa Marlonom Brandom ?

Posted
Kojeg slikara možemo dovesti u vezu sa Marlonom Brandom ?
Paul Gauguin - Tahiti - Mutiny on the bounty ?
Posted (edited)
Da :) Mislio sam na Njuškalo.Dodaj Alena Delona i Morisa Ronea...i nastavi
da znas....retki su
Paul Gauguin - Tahiti - Mutiny on the bounty ?
pa sad zavisi kako ga dozivljavas, meni je baconp.s.nikada nsmo prokemntarisali baconova platna koja su iskoriscena majstorski ali majstorski u tangu sa brandom i marijom i prosto zastrasujuca slicnost branda sa bekonovim autoportretom.zaista savrsen, savrsen film. Edited by PussyGalore
Posted
da znas....retki su pa sad zavisi kako ga dozivljavas, meni je bacon
Gogen-Brando cisto geografski (tahiti) bez nekog "dozivljavanja"
Posted
Gogen-Brando cisto geografski (tahiti) bez nekog "dozivljavanja"
jeste, ali upravo sam u p.s. objasnila taj dozivljaj
Posted
jeste, ali upravo sam u p.s. objasnila taj dozivljaj
aaaaaavidis, nije mi to palo napamet...dakle, ti si bliza tacnom odgovoru. Mada, ko zna sta je "onaj" smislio...inace, Tango je 1 odlican film, bez greske totalno...ko ga nije gledao u bioskopu, nedeljom u 8 ujutru, ne zna sta propusta :mellow:
Posted (edited)
da znas....retki su pa sad zavisi kako ga dozivljavas, meni je baconp.s.nikada nsmo prokemntarisali baconova platna koja su iskoriscena majstorski ali majstorski u tangu sa brandom i marijom i prosto zastrasujuca slicnost branda sa bekonovim autoportretom.zaista savrsen, savrsen film.
Naravno da je Frensis Bejkon . Upravo je Bertoluči zasnovao Tango na Bejkonovim triptisima i zato ima te "zastrašujuće sličnosti" .Moco...eh kada žrtvuješ polufinale svetskog prvenstva 82-ge u španiji za dve bioskopske predstave Tanga u Vlaznimiju (zna Pojz koji je to bioskop :)......... Edited by Ulis
Posted

uvek mi izmami osmeh to secanje, ulise.

Posted

Ima negde na netu taj intervju Bertolučija gde objašnjava Bejkonov uticaj...i kako je premeštao:) Brandapo krevetu da bi postigao utisak koji je imao gledajuće triptihe...ne samo kinetičnost nego i boje. Ceo film je u nekim narandžastim nijansama,mislim da imam negde reprodukcije tih triptiha po kojim je zamišljen film.

Posted

njeno ime u filmu se izgovara kao francuski sirnjegovo u slengu znaci penisima jedna fenomenalna igra reci u dijalogu izmedju njih u sobi bas sa njegovim imenom-penisomznaci, dirty talks , ali onaj pravi taman vulgaran da ne bude prost, a opet erotikom zavijen...ona - nikad lepsaon - nikad seksepilnijisoundtrack- odlican jazzy/moody...seduktivan, naravno ima razigrane kamerne muzike/nazalost, mnogima nedostupan/reziser - rezirao bar jos dva filma koja su kod svakog pristojnog movie goersa na pocasnom mestu na dvd polici hint: pojavljuje se jedan transeksualac poznatog umetnika