Jump to content

Filmski kviz

Featured Replies

da pripomognem:zeleno svetlo

Čuvar prelaza?edit: The Crossing Guard, Sean Penn, u originalu.

Edited by Lrd

to je metafora, ali se vidi, negde na severnoj obali long islanda, leto...preciznije, izmedju connecticuta i long islanda ,sa juzne strane. zeleno svetlo.iznudjen hint:originalni omot knjige , kasnije se taj omot u pingvin izdanju pretvorio u meke korice, je i dan danas medju najinteresantnijim i snaznim omotima u literaturi.kniga i film su uvek inspirisali na kontraverzne diskusije.pocetak knjige je pored lolite, mobi dika, price o dva grada i naravno neizbeznog dostojevskog/ovo za ulisa :"I am a sick man. ... I am a spiteful man. I am an unattractive man. I believe my liver is diseased/kami/"Maman died today. Or yesterday maybe, I don't know..../ tolstoj i td......i td... pitanje je : koji je film u pitanju?

Edited by PussyGalore

hvala bogu neko jos prepoznaje zelenu svetlost

u svom drugom filmu ovaj reziser je posredno parodirao zivot jednog od glumaca, velikog macho smekera, cija je karijera tada vec bila u opasnom padu. ovaj je odbio ulogu vise puta a videvsi prvi futidz bio je strasno razocaran. kada je potom bio nominovan za Oskara za sporednu musku ulogu promenio je raspolozenje. jedan drugi glumac iz istog filma rekao je : 'ovo je film o porodicnim vrednostima'film, glumac?

Boogie Nights, PTA i Bert Rejnolds?

ne znam zasto me asocira na bert raynoldsa, niko ne moze da bude vise macho od njega.

pretece me dok sam trazila sliku!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Boogie Nights, PTA i Bert Rejnolds?
da a citat je Williama H. Macyja

Hajde Pojz, pitanje je posebno za tebe:Koji reditelj i u kojem filmu o jednoj istorijskoj ličnosti je citirao/parodirao scenu iz jednog (kojeg) kontraverznog (zaista) filma gde je ta istorijska ličnostposlužila kao podloga za stvaranje jedne fiktivne ličnosti a sve po kontraverznoj noveli (kojoj) jednog velikog (kojeg) pisca gde je ta ličnost drugog zanimanja a ne onog kojim se bavio za života?

Edited by Ulis

intermezzo

First-edition copy of 'Great Gatsby' foundWEST CHESTER, Pa. (AP) ? A first-edition copy of F. Scott Fitzgerald's Jazz Age novel The Great Gatsby sat in a box of unsorted volumes at Baldwin's Book Barn for almost two months before it was noticed, and now the bookseller hopes it will bring more than $50,000."If you're a serious collector, you have to have this book," said store operator Thomas Baldwin.He wouldn't identify the man who left the book at his shop, but said he will receive a "very good" percentage of the book's proceeds.Baldwin identified the book as a first edition because protagonist Jay Gatsby's first name on the dust jacket was accidentally printed with a lowercase "J," an error corrected in later editions.Baldwin had advertised the book on eBay, and says that even before finding the typo he had received a bid of $23,000. He withdrew the book from the Internet auction service and plans to repost it with a more accurate description that he hopes will double the previous bid.

Koji reditelj i u kojem filmu o jednoj istorijskoj ličnosti je citirao/parodirao scenu iz jednog (kojeg) kontraverznog (zaista) filma gde je ta istorijska ličnostposlužila kao podloga za stvaranje jedne fiktivne ličnosti a sve po kontraverznoj noveli (kojoj) jednog velikog (kojeg) pisca gde je ta ličnost drugog zanimanja a ne onog kojim se bavio za života?
Ovako:asocijacije za prvog reditelja: majonez, mameluška, Tesla, Čajkovski,Anri Gaudije, Kit Mun, Elton Džon, fliperi, Oliver Rid......asocijacije za njegov film/istorijsku ličnost/zanimanje: Alma, Kokoška, Gropijus, simfonije....asocijacije za drugi film/reditelja: Delon, Bogard, opera, neorealizam, dekadencija, cigarete, globalno otopljavanje, kolera, vizantijski stil, Pink Floyd......pisac: samo jedna fotografija je dovoljna:Dakle?
Hajde Pojz, pitanje je posebno za tebe:Koji reditelj i u kojem filmu o jednoj istorijskoj ličnosti je citirao/parodirao scenu iz jednog (kojeg) kontraverznog (zaista) filma gde je ta istorijska ličnostposlužila kao podloga za stvaranje jedne fiktivne ličnosti a sve po kontraverznoj noveli (kojoj) jednog velikog (kojeg) pisca gde je ta ličnost drugog zanimanja a ne onog kojim se bavio za života?
cekaj malo, razmisljam, thomas mann bi trebalo da bude?ken russel..cekajbetoven...mislim, napravio si papazjaniju, mada na spomen simfonije meni odmah kasmir l zepp.

Edited by PussyGalore

cekaj malo, razmisljam, thomas mann bi trebalo da bude?ken russel..cekaj
čekam :)
hvala bogu neko jos prepoznaje zelenu svetlost
edit: ne edituj:)drugi edit: nema Betovena...nema papazjanije...ima pete simfonije

Edited by Ulis