MocaVukotic Posted December 6, 2008 Posted December 6, 2008 mene cale vodio da gledamo "Sedmoro seje smrt" u tadasnjem bioskopu Beograd...Nemam pojma uopste koji je to film, samo se secam naslova...odmah zatim Cat People i Halloween (cale voleo horore)
Ulis Posted December 6, 2008 Posted December 6, 2008 Ko je ovo rekao i o kom filmu:'It's the kind of movie that made me want to get into movies - in league with Dr Strangelove, A Clockwork Orange, Taxi Driver or Raging Bull. All of which were, in some ways, too intense and too pointed in terms of analysis of things that were dysfunctional in the culture of the time, for people to take in at the moment. None of those films were commercially successful and all got a certain reactionary response from narrow minded people. But all became hallmarks of Zeitgeist, and I can feel that happening already for people of my generation with ********' Ovo bih ja rekao o Samuraju, recimo. Nadam se da nije nekome palo na pamet da ovako misli o životima drugih ;) šalim se....
3opge Posted December 6, 2008 Posted December 6, 2008 ne, nisu ZD, ovo je rekao jedan od najvecih glumaca danas
Sludge Factory Posted December 6, 2008 Posted December 6, 2008 ne, nisu ZD, ovo je rekao jedan od najvecih glumaca danasUh, ovo mi zvuci strasno poznato. Daniel Day-Lewis je na slican nacin pricao o Taxi Driveru, ali, ocigledno, nije to u pitanju.
PussyGalore Posted December 6, 2008 Posted December 6, 2008 Uh, ovo mi zvuci strasno poznato. Daniel Day-Lewis je na slican nacin pricao o Taxi Driveru, ali, ocigledno, nije to u pitanju.ne znam kako ti je poznato, pitanje je totalno idiotsko, ali odgovor ima nekako smisla.medjutim, moj educational guess bi bio edvard norton za ahx, e sad bas me interesuje ko je mistery man?
3opge Posted December 6, 2008 Posted December 6, 2008 ne znam kako ti je poznato, pitanje je totalno idiotsko, ali odgovor ima nekako smisla.medjutim, moj educational guess bi bio edvard norton za ahx, e sad bas me interesuje ko je mistery man?jeste edo, rekao za fight club
PussyGalore Posted December 6, 2008 Posted December 6, 2008 (edited) da fc.evo ga jedan dragulj:po meni njegov najbolji ako ne najbolji onda medju tri prva film. reziser izvanredne intelektualne i kreativne mociglumi glumica ciju seksepilnost samo znalci prepoznaju, oskarom ovencana/glumica za drugi film/,snazna melodramafilm je posvecen jednom drugom, nista manje fascinantnom reziseru. imena im se cak rimuju.cesto je koristio naturscike.film je anatemisan kao nemoralan...i naravno zabranjen dugo godina u usa.nazalost, film je toliko vazan, glumica je toliko znacajna, reziser je toliko mocan da mi je glupo da dajem jos nesto.ko zna zna, ko ne zna, zao mi je... Edited December 6, 2008 by PussyGalore
Ajant23 Posted December 7, 2008 Posted December 7, 2008 Mamma Roma (1962)Pazolini - RoselinijuAna Manjani (Oskar "Tetovirana ruža")(Koristio sam kao hint svoj polovni utisak o postavljaču pitanja. Nisam znao, bilo mi je žao...)
Ajant23 Posted December 7, 2008 Posted December 7, 2008 Ako metaforično gledano sedam i po prati dalje glavnog junaka iz dva i po, koji su filmovi u pitanju i ko je autor oba filma?Glavni junak se drugačije zove, a isto preziva...
Ajant23 Posted December 7, 2008 Posted December 7, 2008 Ako metaforično gledano sedam i po prati dalje glavnog junaka iz dva i po, koji su filmovi u pitanju i ko je autor oba filma?Glavni junak se drugačije zove, a isto preziva...Hint: Junak tog "sedam i po filma" zove se isto kao glumac koji ga je igrao...
ockham Posted December 7, 2008 Posted December 7, 2008 svoj zivot je izgleda rezirao ubedljivije nego svoje filmove. uspesno je prodao pricu da je iz evropske aristokratske porodice i da je vojni strucnjak. uspeo je i da hollywood zazire od njega. saradjivao s najvecim reziserom tog doba (prema njegovoj prici, slomio je rebro na snimanju filma tog najveceg rezisera) prvi je, kolko je meni poznato, snimio film od 9 sati (negde kazu 10). posle sakacenja film je zavrsio na skromih dva sata i 20 minuta. i pored toga, film se smatra remek delom.
Lrd Posted December 7, 2008 Posted December 7, 2008 (edited) U Golumovom stilu: Fon Štrohajm ili Fon Šternberg?edit: ako se pogadja ličnos'.edit 2: ako se pogadja film, onda "Pohlepa". Zblajznuli mi se u glavi Pohlepa, Netrpeljivost i Radjanje jedne nacije, kao i Pogačićevi memoari, enciklopedija i ostalo. Davno beše Kinoteka, biće da je vreme za obnavljanje... Edited December 7, 2008 by Lrd
Recommended Posts