Jump to content
IGNORED

Ex YU fudbal

mrdja

Recommended Posts

Posted

Kako ste forumasi u ovoj sivoj fudbalskoj atmosferi.Moramo se prisjetiti kako je prije bilo, kad sampion Brazila dodje u Tuzlu juna 1972.Naravno i Seki je tu malo pomogao....

Posted

Brisi to, nece se moci zivjeti od Filipenka... :D

• 2 weeks later...
Posted (edited)
SIMFONIJA TUZLAKA U BEOGRADUprvenstvo 75/76 XXVII kolo -- 9 maj 1976Stadion Marakana: C.ZVEZDA - SLOBODA 1:30:1 Hatunic (8) 0:2 K�vacevic (32) 1:2 Susic (49) 1:3 Jasarevic (82)ZVEZDA: O.Petrovic, Muslin, Stepanovic, Nikolic, Keri, Bogicevic (Jelikic), Ratkovic, Susic, Panajotovic (Filipovic), Acimovic, Lj. Cvetkovic.SLOBODA: Cakic, Hadzic, Milicic, Hatunic, Verlasevic, Alibegovic, Nalic (Jasarevic), Mulahasanovic, Kovacevic (Geca), Hukic, Secerbegovic.U mnostvu utakmica koje je odigrao, lijevo krilo Slobode Secerbegovic dobro pamti gore navedenu utakmicu.Nisu ga mogli zaustaviti odbrambeni igraci C. Zvezde i asistirao je kod prva dva gola koja su postigli Hatunic i Kovacevic, dok je treci gol djelo Jasarevica (sjecam ovog gola bio je vise onako nabac sa desne strane i udje u mrezu - sa TV snimka). Secerbegovic kaze: "U pocetku me cuvao Dordevic, ali je bio ozbeglavljen. Poslije je pokusao Muslin, a na posljetku je usao Jelikic. Nisu uspjeli, a novinari su me ocjenili cistom desetkom. Novine su danima pisale o novoj zvezdi. Pozvan sam u mladu reprezentaciju."Novine su tada pisale: SIMFONIJA TUZLAKA U BEOGRADU.Slobodini navijaci se cesto sjete ove utakmice (vracaj se u proslost kad sadasnjost boli).
Youtube link: SIMFONIJA TZ Edited by mosnik
Posted
ZVEZDA : SLOBODA 9:1 (godina 1980)Ovu neobicnu utakmicu zacinio je "nikad cuo" fudbaler Zvezde - Zdravko Borovnica, koji je u mrezu Slobode slozio pet golova.Mulahasanovic opisuje ovu crnu epizodu: "Desi se i to. Igrali smo dobro neko vrijeme, a onda kao da smo na nogama imali olovne kugle. Krenula je kisa golova, a mi smo bili potpuno nemocni".Ipak, Lica (Mulahasanovic) ne bi bio to sto jeste, da i tada nije snasao snage i volje da se nasali - kad su nakon 6:1 igraci Slobode krenuli s centra, "samouvjereno" i onako kapitenski, rekao je svojim igracima: "Haj'mo sad da ih zgazimo..."Carsijska tuzlanska isprika: Dan uoci ove utakmice imali su Slobodini igraci ispracaj odlaska njihovog igraca Nihada Mujezinovica u vojsku, pa su mahmurni dosli na noge Borovnici.Svaka cast Zvezdi.Naravno, dugo poslije toga se nije pila Borovnica u Tuzli. Znam neke navijace Slobode i dan danas ne piju borovnicu.
Borovnica-TZ
Posted

Statistika -- ZVEZDINI rezultati sa ostalim YU timovima (od sezone 1964/65 do 1990/91)

Posted

Forumasi70tih godina evropski fudbalski kvalitet je rado odlazio u Americki fudbal.Pa tako i YU fudbaleri. Evo jedan video snimak gdje Njujorski COSMOS igra finale. U tom timu je igrao Vladislav BLEKI Bogicevic.Interesantno je vidjeti kako se penali izvode (FIFA je bila protiv mijenjanja pravila).Evo link: COSMOS - Bleki 1981

Posted

pozzz...da li neko mozda nema tabele republicke lige bih iz sezone 1981/82 i 1982/83?

Posted

Evo nesto i za Partizanovce - jedna utakmica prije 40 godina.

• 2 weeks later...
Posted
Forumasi70tih godina evropski fudbalski kvalitet je rado odlazio u Americki fudbal.Pa tako i YU fudbaleri. Evo jedan video snimak gdje Njujorski COSMOS igra finale. U tom timu je igrao Vladislav BLEKI Bogicevic.Interesantno je vidjeti kako se penali izvode (FIFA je bila protiv mijenjanja pravila).Evo link: COSMOS - Bleki 1981
Isao je skoro na B92 dokumentarac (cini mi se da se zove "Jednom u zivotu") o popularizaciji fudbala u Americi, a glavna tema je bio New York Cosmos - osnivanje, ulaganje orgomnog kapitala menadzera Stiva Rosa u dovodjenje istinskih svetskih zvezda - Pelea, Bekenbauera, Karlos Alberta, Djordja Kinalje (cini mi se da je veci egocentrik od Ronalda danas) i na kraju krah tima i borba Rosa da USA organizuje svetsko prvenstvo u fudbalu (koje nije uspeo da dozivi '94.).Zaista sjajan film koji preporucujem za gledanje!Upravo ovde sam prvi (i jedini put do sada) video ovaj nacin izvodjenja penala - sa oznacenog mesta, negde oko polovine terena, sloboda driblinga ili suta za celih 5 sekundi. Zanimljiv pokusaj, u svakom slucaju.Moguce da je upravo ova utakmica i prikazana u filmu, cini mi se da je bilo finale Cikago - NY, koje ovi nisu osvojili.
  • 2 weeks later...