Jump to content
IGNORED

Ex YU fudbal

mrdja

Recommended Posts

Posted

Alo ekipa! Čim uhvatim vremena, vrlo skoro stavit ću vam neke zanimljive rezultate i sastave s omladinskog turnira "Prvi splitski partizanski odred" koji se od druge polovice 70-ih do 1989. godine održavao u Splitu i okolici u organizaciji RNK Split. Turnir se održavao u počast palim i strijeljanim borcima odreda, u kojem su 1941. u borbu otišli i neki dotadašnji igrači RNK Split, čak u dresovima i kopačkama. Na turniru su sudjelovali klubovi iz svih republika tadašnje SFRJ i među imenima se mogu prepoznati brojni budući prvoligaški igrači pa i reprezentativci.

Posted

Da li je Miroslav Rede Mađar poreklom?

Posted

Da li je Miroslav Rede Mađar poreklom?

Miroslav Rede je bio hrvat, rodjen 1938 u Kikindu !

Posted

Ima li netko bolju kvalitetu slike grba SAŠK-a iz Sarajeva? 

Uspio sam pronaći samo ovo: 

sask-sarajevo-1910.png

Posted

Moja kolekcija: Svi zvezdini rezultati u evropi od 1976-1991 knjiga broj 2

AZ440jg.jpg

APZpZcm.jpg

iGhCNYO.jpg

trfU1UO.jpg

EU8Eq4c.jpg

3onIoY0.jpg

Posted (edited)

1924- Jugoslavija Beograd (Tempo 1977.)

615+(23).jpg

Glavni ulaz na starom igralištu BSK-a

599+(31).jpg

Edited by superwoofer
Posted (edited)

^^

Opa, zar je i ovoga bilo u Tempu? Ja sam mislio da je istorija zapocela 44te... ;)

Edited by Њујоркер
Posted (edited)

Naravno da je bilo... vec 1950. je objavljena knjiga Nas futbal u kojoj je oko 50 strana posveceno predratnom fudbalu... Cika Daca objavljuje memoare 1953. u izdanju Crvene zvezde. U svim godisnjacima i almanasima FSJ, FSS i FSB uvek je detaljno i korektno pisano o predratnom periodu, mnogo ozbiljnije nego sto se radi danas, rekao bih.

Jedino se nije pisalo o fudbalu u periodu okupacije.

EDIT

Da ne zaboravim, Kinezioloski fakultet u ZG je objavljivao casopis Povijest sporta koji je obradio skoro sve teme iz predratnog perioda, cak je i kod nas izlazio zbornik o istoriji fizicke kulture (doduse samo 12 brojeva). O dvotomnoj Enciklopediji fizicke kulture iz 1975. da ne govorim, taj kvalitet vise ovde necemo videti.

Edited by Arbeitmann
Posted

Evo za sve ljude koga interesuje zanima itd. Ne znam jel zabranjeno reklamirati, ali ne znam kako drugačije da vas obavestim, napravio sam forum vezan za statistiku fudbala na prostoru nekadašnje Juge. Prvenstveno je vezan za konačne tabele. Pa eto koga interesuje, nek se pridruži se i da doprinos.

http://fudbalexyu.lefora.com/

Posted

Rijeka i Radnički Kragujevac (1974.) - Tempo

16.jpg

Posted

Moja kolekcija: Svi zvezdini rezultati u evropi od 1976-1991 knjiga broj 2

AZ440jg.jpg

APZpZcm.jpg

iGhCNYO.jpg

trfU1UO.jpg

EU8Eq4c.jpg

3onIoY0.jpg

Лепо урађено осим што су заставице потпуно бесмислене. Откад је Драган Симеуновић из БЈРМ, или Драган Милетовић из лажне државе Косово?

Posted

Može netko molim stavit i link za almanahe 1987/88 i 1990/91, tako da se mogu skinit u pdf?

Inače odlična tema, samo napred. Poz.

Posted

mora da ih ima negde napred, hamlet je kačio