dragance Posted yesterday at 16:02 Posted yesterday at 16:02 7 minutes ago, Tutankamon said: Dok sud da nalog pa dok se neko nakani da obrise ili ne obrise i tako u nedogled...tviter je okean koji je nemoguce tako regulisati osim iznutra pa i tu je opasnost jer opet ce neko da nadje neku drugu mrezu itd. More je i botova itd. To sto je Brazil pustio tviter je vise politicki dil nego sto pravna drzava radi svoj posao, shvatili valjda da im ukidanje tvitera nanosi vise stete nego koristi... Nije bas bilo tako. Ovi su platili kaznu i to je to.
Seabass Posted yesterday at 16:12 Posted yesterday at 16:12 Gdje je sad Dzejms Bond kad najvise treba? 1
Seabass Posted 23 hours ago Posted 23 hours ago 3 hours ago, Anduril said: Ne treba ukidanje. Treba samo jedan zakon koji vazi i za klasicne medije - napraviti drustvene mreze/platforme odgovorne za ono sto se pise. I onda ako sire tezak rasizam, pozive na nasilje, i sta sve ne, neka lepo plate kumulativno, pa da vidimo koliko ce biti profitabilni. Kljucna stvar kod big tech-a je sto ne igraju po istim pravilima kao ostatak etabliranih industrija. Da je xitter, FB, etc u vlasnistvu iranskih mula, ukinuli bi ga u roku od 5 minuta nakon prve dezinformacije, a kamo li da otvoreno poziva na svrgavanje demokratski izabrane vlasti.
Seabass Posted 20 hours ago Posted 20 hours ago Odlicna epizoda 2Matts. Pokrili u i Musk-Starmer-Farage, Trumpara, sve ima.
black mirror Posted 19 hours ago Posted 19 hours ago fenomenalno kako se odrasli ljudi zalazu za cenzuru kao da je to nesto pozitivno, programiras im mozak od ranog detinjstva pa posle cak ne moras da ih primoravas jer ce se sami zalagati za ukidanje svojih osnovnih ljudskih prava. sloboda govora ili je absolutna ili nije vise sloboda govora
Seabass Posted 19 hours ago Posted 19 hours ago (edited) 25 minutes ago, black mirror said: fenomenalno kako se odrasli ljudi zalazu za cenzuru kao da je to nesto pozitivno, programiras im mozak od ranog detinjstva pa posle cak ne moras da ih primoravas jer ce se sami zalagati za ukidanje svojih osnovnih ljudskih prava. sloboda govora ili je absolutna ili nije vise sloboda govora Sloboda govora nije imho apsulutna sloboda nikada i nigdje, a specijalno ne podrazumijeva sirenje lazi, propagande i time destabilizirati demokratsko drustvo i politicki poredak. Sloboda govora treba da pokriva pravo kada se iznosi istina i samo tada. Edited 19 hours ago by Seabass 1
braca Posted 19 hours ago Posted 19 hours ago 28 minutes ago, black mirror said: fenomenalno kako se odrasli ljudi zalazu za cenzuru kao da je to nesto pozitivno, programiras im mozak od ranog detinjstva pa posle cak ne moras da ih primoravas jer ce se sami zalagati za ukidanje svojih osnovnih ljudskih prava. sloboda govora ili je absolutna ili nije vise sloboda govora “forumaš black mirror je notorni pedofil i treba ga ubiti ko psa” kako ti se svidja ova sloboda govora ?
black mirror Posted 19 hours ago Posted 19 hours ago 4 minutes ago, Seabass said: Sloboda govora nije imho apsulutna sloboda nikada i nigdje, a specijalno ne podrazumijeva sirenje lazi, propagande i pokusaje destabilizacije drustva i politickog poretka. Sloboda govora treba da pokriva pravo kada se iznosi istina i samo tada. nekada je istina bila da zemlja nije bila okrugla, ko je tvrdio drugacije rizikovao je da bude spaljen ako propaganda moze da unisti neko drustvo onda znaci da je nesto trulo u tom sistemu, nije kriva sloboda govora. kad se jednom krene sa cenzurom onda je samo nebo granica, moze sutra neki vladar da napuni parlament konjima i cenzurisati one koji se protive 1
Seabass Posted 19 hours ago Posted 19 hours ago 1 minute ago, black mirror said: nekada je istina bila da zemlja nije bila okrugla, ko je tvrdio drugacije rizikovao je da bude spaljen ako propaganda moze da unisti neko drustvo onda znaci da je nesto trulo u tom sistemu, nije kriva sloboda govora. kad se jednom krene sa cenzurom onda je samo nebo granica, moze sutra neki vladar da napuni parlament konjima i cenzurisati one koji se protive Okej sefe, budi mi zdrav i ziv.
black mirror Posted 19 hours ago Posted 19 hours ago 2 minutes ago, braca said: “forumaš black mirror je notorni pedofil i treba ga ubiti ko psa” kako ti se svidja ova sloboda govora ? ne moze nesto da bude ok jer se svidja ili ne svidja meni ili tebi. meni se naravno ne svidja ali ti bi trebao da imas slobodu reci to kao sto bih ja trebao da imam pravo da te tuzim za klevetu i ako se ispostavi da nisi u pravu ti bi trebao da budes kaznjen
braca Posted 19 hours ago Posted 19 hours ago 1 minute ago, black mirror said: ne moze nesto da bude ok jer se svidja ili ne svidja meni ili tebi. meni se naravno ne svidja ali ti bi trebao da imas slobodu reci to kao sto bih ja trebao da imam pravo da te tuzim za klevetu i ako se ispostavi da nisi u pravu ti bi trebao da budes kaznjen pa gde nestade odjednom apsolutna sloboda ?
black mirror Posted 19 hours ago Posted 19 hours ago Just now, braca said: pa gde nestade odjednom apsolutna sloboda ? nije nestala tu je, mozes reci sta god hoces i ne trebas biti cenzurisan
braca Posted 19 hours ago Posted 19 hours ago Just now, black mirror said: nije nestala tu je, mozes reci sta god hoces i ne trebas biti cenzurisan Kako je tu ako sam kažnjen ? Nešto si pobrkao… Lupio sam prvi glupi primer kojeg sam se setio. Šta ako te neko na osnovu toga ubije, slaba vajda od kazne za klevetu, ti si već mrtav…
black mirror Posted 19 hours ago Posted 19 hours ago 1 minute ago, braca said: Kako je tu ako sam kažnjen ? Nešto si pobrkao… Lupio sam prvi glupi primer kojeg sam se setio. Šta ako te neko na osnovu toga ubije, slaba vajda od kazne za klevetu, ti si već mrtav… poenta je da si mozda u pravu i ako jesi ne bi trebao da budes kaznjen ti nego ja. ako bi me na osnovu toga neka budala ubije onda taj treba da ide u zatvor, ne bi trebao da ti budes kaznjen za to, naravno ako nisi neki oficir koji naredjuje svojim vojnicima
Tutankamon Posted 19 hours ago Posted 19 hours ago Onda ajmo da ukinemo i izbore jer su razni sumnjivi likovi dobijali iste, da ne podsecam da je i Hitler dosao na vlast demokratski
Recommended Posts