Jump to content
IGNORED

Politika u UK

BraveMargot

99 members have voted

1. 1. da sam podanik krune, glasao bih za:

• jednookog skotskog idiota (broon)
      17
    • aristokratskog humanoida (cameron)
      17
    • dosadnog liberala (clegg)
      34
    • patriotski blok (ukip ili bnp)
      31

This poll is closed to new votes

Recommended Posts

Meni oni izgledaju potpuno nesposobni za bilo kakvu šemu, verovatno im finansije vode ljudi koji znaju kako da fin komad ovih sredstava usmere na svoje ofšor račune.

• +1 1
18 hours ago, Mel said:

Pa dobijaju jedan apointment fizioterapetuta na par meseci, i majke se zale vrlo, sto je i moje iskustvo iz jedne druge EU drzave.

Ovo, kao i ostatak opusa je jednostavno netačno. Ne znam samo odakle izvlačiš ovakve besmislice i još te puštaju da brljaviš na ozbiljnim temama…

NHS i danas kakav je, je svetlosnu godinu ispred francuskog zdravstva. Ljudi se žale jer su navikli na neka bolja vremena da svratiš kod doktora i odmah dobiješ na licu mesta tretman/mini operaciju itd. Tako nije nigde više, ali daleko da je kao ovaj “primerak” gore opisanog ko fol fizioterapeuta.

Kako znam? Moja lepša polovina radi kao fizioterapeut u bolnici, pod NHS, i vidja redovno pacijente svake nedelje ili svake dve nedelje, a bolnica nije velika, nito je u nekom većem centru.

90% firmi takodje nudi i dodatno privatno zdravstvo, pa može NHS da se totalno zaobidje. 

Sad malo ozbiljnije: 

£20 i kusur milijardi za NHS će popraviti stvar samo ako dodje do reforme zdravstva. Baciti pare na smanjenje liste čekanja je osudjeno na propast jer manjka specijalista. Zašto ih manjka? Pa zato što rade pola privatno, a pola za NHS (ako i toliko). Oni se razvaljuju od para. Zašto bi radili za NHS kad više mogu da namaknu ovako.

Reforma je da se ograniči broj sati po specijalisti da radi privatno ako i dalje hoće da bude registrovan. Tj mora minimum x sati nedeljno da radi za NHS.

• Hvala 1
1 hour ago, zorglub said:

Meni oni izgledaju potpuno nesposobni za bilo kakvu šemu, verovatno im finansije vode ljudi koji znaju kako da fin komad ovih sredstava usmere na svoje ofšor račune.

Izgled moze da vara ali ko zna. Cak se i za pokojnu kraljicu znalo da je vicna finansijama pa sumnjam da su ostatak familije finansijski nepismeni duduci kojima knjigovodje kradu pare. 

1 hour ago, Seabass said:

Izgled moze da vara ali ko zna. Cak se i za pokojnu kraljicu znalo da je vicna finansijama pa sumnjam da su ostatak familije finansijski nepismeni duduci kojima knjigovodje kradu pare. 

Tradicija vuce jos od Henrija VII. :fantom:

3 hours ago, Seabass said:

Moguće, uostalom srpska politička scena to dokazuje, ali ovi "naši" bar izgledaju seljačko lukavi, prepredeni i spremni za gaženje preko leševa.

Cela ta porodica mi pak izgleda kao da bi umrla od gladi i žeđi bez batlera.

32 minutes ago, zorglub said:

Moguće, uostalom srpska politička scena to dokazuje, ali ovi "naši" bar izgledaju seljačko lukavi, prepredeni i spremni za gaženje preko leševa.

Ovi "vasi" seljacko lukavi su obicne bahate jajare, nuevo rich. Oni to znaju, vi to znate ali status quo je takav da im (za sad) ne mozete nista. Ovi ovdje su gospodski lukavi, za svaku funtu koju uz fanfare daju  za sirotinju, tiho izvuku 100K da ne zna niko. I tako zadnjih koliko, 500 godina? Srpska politicka scena je sitna buranija, ne moze se to porediti. 

• +1 5
59 minutes ago, zorglub said:

Dosadna nedelja i dokonost pa pokusavam da zamislim scenario u kom bi se kraljevska porodica nasla da im prijeti smrt od zedji i gladi. Da li bi to morala biti neka izvanredna situacija kao npr brodolom, pa oni na pustom ostrvu moraju da se snadju ili mislis da ih se stavi u dvosoban stan u npr Sunderlandu i zaposle kao kasirke u lokalnom supermarketu?

Dennis Skinner, The Beast of Bolsover, legenda. Imao je nekada britanski parlament sarolikih likova, sa super smislom za humor. 

Just now, x500 said:

Ima naznaka da David Lammy, ministar spoljnih poslova, pakuje kofere. Stigao mu je "svilen gajtan" iz Amerike. Kazu, ubi ga prejaka rec ;)

Juce smo imali cast da na sastanku firme slusamo kako koleginica iz UKja potpuno ozbiljno pita nemackog kolegu trenutno na poslovnom putu u Americi jel tacno da ce tamo sad da pocne 'civil war'? Podseti me tvoj upis na tu 'anegdotu'.

• +1 1
  • Haha 1
1 hour ago, x500 said:

Ima naznaka da David Lammy, ministar spoljnih poslova, pakuje kofere. Stigao mu je "svilen gajtan" iz Amerike. Kazu, ubi ga prejaka rec ;)

Ne znam gde si video ili cuo takve "naznake", ali uopste nije tacno. Svako je svasta govorio o Trampu, JD Vance prvi ga je poredio sa Hitlerom, pa vidi kako su sada dobri.

A i ovo je odavno. 

• Create New...