Dagmar Posted September 14, 2016 Posted September 14, 2016 Ne kazem da nije ali prodaju onaj famozni ugovor 0℅ kao rijesenje za sve probleme. Ipak nije sve tako ruzicasto kao sto se prica, prvo brexit pa onda ovo. Naravno u fr je situacija jos gora. Jbo ih zero hours contract, ko da ljudi rade da bi radili a ne da bi primali platu.
MancMellow Posted September 14, 2016 Posted September 14, 2016 Pa cela prica o brexitu - oni koji znaju zasto su glasali, ne budale koji suglasali zato sto eto tako, da ga sukni nekome (u najvecoj meri samima sebi) je upravo oko toga. Posredni produkt je sto je idiotima koji bi da tuku strance receno da su oni zapravo odgovorni clanovi drustva, al jebiga sad mora i neka cena da se plati...
Venom Posted September 14, 2016 Posted September 14, 2016 Cek malo, to je ona idilicna UK, gdje je zaposlenost niska, gdje svi rade i gdje su svi zadovoljni? Bore se ljudi za odbranu svog nacina zivota.
borris_ Posted September 14, 2016 Posted September 14, 2016 Nama u fr prodaju (uglavnom novinari) taj 0h ugovor kao "produit miracle".
Lezilebovich Posted September 14, 2016 Posted September 14, 2016 Moze neka rec o tom zero hour ugovoru ?
borris_ Posted September 14, 2016 Posted September 14, 2016 Kako sam ja shvatio, potpises ugovor i firma te moze zvati kad god joj si potreban. Kad ne radis za njih, nisi placen. Jednog dana mozes da radis 8h, drugi 0, treci 2 itd. Mozda grijesim pa nek me isprave.
Dr Arslanagić Posted September 14, 2016 Posted September 14, 2016 To je to. Obično low skill jobs (McDonalds, Tesco, Sports Direct...)
Dr Arslanagić Posted September 14, 2016 Posted September 14, 2016 Nama u fr prodaju (uglavnom novinari) taj 0h ugovor kao "produit miracle". Ne znam da li se može usaglasiti sa francuskim zakonom o radu. 0h ugovor jeste verovatno dobar za početnike, mlade, za low-skill poslove i verovatno bi doprineo smanjenju nezaposlenosti kod mladih, što je i najveći problem.
borris_ Posted September 14, 2016 Posted September 14, 2016 Nemam neko misljenje o tom ugovoru. Vjerovatno si u pravu. Meni je zanimljivo ovo sto se desava u svijetu. Colombani (fr novinar) se u jednom clanku cudio kako ameri mogu da glasaju za Trampa i Bernia a ekonomski im super ide (to je on napisao), pa su se onda cudili zasto su britanci glasali za brexit. Ne znam ili su ljudi deplorables ili je nesto drugo u pitanju.
dragance Posted September 14, 2016 Posted September 14, 2016 Upravo su zabranjeni 0h ugovori na NZ. Postoji razlika izmedju temping i 0h - nije velika, ali ipak postoji i nije bas da su poslodavac i zaposleni ravnopravni.
Dagmar Posted September 14, 2016 Posted September 14, 2016 To je to. Obično low skill jobs (McDonalds, Tesco, Sports Direct...) To je ono što je potrebno da bi konačno Mc Donalds, Tesco i Sports Direct dobili radnike koji će da im vrte hamburgere i pune police. Do sad je zapadna ekonomija kaskala a ovi poslovi stajali neobavljeni.
Eraserhead Posted September 14, 2016 Posted September 14, 2016 Po zero hour ugovorima ni zaposleni ne mora da prihvati kada ga kompanija pozove. Ta opcija ima svoje prednosti i daje potrebnu fleksibilnost nekim grupama stanovnistva kao sto su studenti. Medjutim mora se bolje regulisati da bi se izbegla zloupotreba koja je vrlo cesta. Potpuna zabrana nema mnogo logike.
borris_ Posted September 14, 2016 Posted September 14, 2016 U tome je caka sto zaposleni mora da prihvati kada ga kompanija zovne inace gubi ugovor.
Dr Arslanagić Posted September 14, 2016 Posted September 14, 2016 What kind of filthy neoliberal red Tory centrist are you? Progressive Open, internationalist and inclusive view of Britain, comfortable with immigration. Belief in the welfare state, balanced view towards tax and the economy.
hazard Posted September 14, 2016 Posted September 14, 2016 New Britain Open capitalist economy, pro-immigration, pro-single market, supportive of a low tax economy. Business friendly, internationalist, compassionate view of society.
Recommended Posts