Jump to content
IGNORED

Politika u UK

BraveMargot

99 members have voted

1. 1. da sam podanik krune, glasao bih za:

• jednookog skotskog idiota (broon)
      17
    • aristokratskog humanoida (cameron)
      17
    • dosadnog liberala (clegg)
      34
    • patriotski blok (ukip ili bnp)
      31

This poll is closed to new votes

Recommended Posts

Posted (edited)

Kažem, najbolji put je - izbori, onda ako ikako može koaliciona vlada LAB-SNP-LIBDEM-kogod i onda ili mnogo mirniji pregovori ili novi referendum ili i pregovori i škotski refrendum. Torijevci sami mislim da zbog unutrašnjih sukoba i trenutne omraženosti u EU više nisu sposobni da sami vladaju i pregovaraju na dva fronta u ovim novim uslovima. To je ujedno i jedini scenario koji može nekako da spreči škotsko otcepljenje, mislim

Doduše, sad vidim, zamenik šefa Laburističke stranke se upravo vraća kuči sa Glastonberija. Boli ga qrac. Ko je bio headliner sinoć?

Edited by MancMellow
Posted

Za sada je 7 članova Corbynove vlade u senci podnelo ostavke. Burnham lojalan.

Posted

Ima tu par stvari koje UK političari ne kontrolišu.

Brexit je početna pretpostavka, i biznis se podešava prema tome. Svako otezanje sa pitanjem "jeste li u EU ili niste" nakon ishoda referenduma će samo doprinositi nestabilnosti, a to će trajati mesecima.

Drugo - EU. Ja ne znam kakva su očekivanja u Londonu od Brisela ali mislim da će iznerviranost EU rasti by the day, a s tim i mogućnosti punitivnih mera a izvesno niza izjava koje će dodatno zapaliti situaciju. Kako će u takvoj atmosferi izgledati pro-remain argument za 5 meseci - vrlo loše, a time i rezultati na eventualnom drugom referendumu. Očekujmo da se razni likovi iz EU javljaju da komentarišu tu novu kampanju, da priseravaju, desničari će da govore "šta ćete u EU, bolje je van", mejnstrim će bar delom rezignirano poručivati "šta ćete u EU kad niste iskreni".

A bogami nisam siguran da su jasne granice UKIP-ovog ponašanja i kampanje, plus EDL-a, Britain FIrst-a i sličnih, niti na šta su sve spremni.

U prevodu - najmanje bolna stvar za UK može biti brzo pozivanje na Čl.50 i drugarski razlaz. I od ovog trenutno ima gore.

Posted

Za sada je 7 članova Corbynove vlade u senci podnelo ostavke. Burnham lojalan.

Ili spava snom pravednika nakon mukotrpnog cjelonoćnog tviterđanja.
Posted

headliner sinoc adelle al bili i new order i razvalili. dva sata vrhunskog kvaliteta. 

za to vreme 179 hiljada ljudi potpisalo poverenje korbinu posle referenduma. sindikati isto uz korbina. parlamentarni laburisti (vecinom novolaburisti koji su inace bili protiv korbina) listom protiv al narod ocito zeli da ih napokon oduva. videcemo. 

Posted

Ili spava snom pravednika nakon mukotrpnog cjelonoćnog tviterđanja.

Posted (edited)

Cl4ZtPPWAAAXvLX.jpg

Jebenih 30 ljudi u vladi u senci.

Edited by vememah
Posted (edited)

Drugo - EU. Ja ne znam kakva su očekivanja u Londonu od Brisela ali mislim da će iznerviranost EU rasti by the day, a s tim i mogućnosti punitivnih mera a izvesno niza izjava koje će dodatno zapaliti situaciju. Kako će u takvoj atmosferi izgledati pro-remain argument za 5 meseci - vrlo loše, a time i rezultati na eventualnom drugom referendumu. Očekujmo da se razni likovi iz EU javljaju da komentarišu tu novu kampanju, da priseravaju, desničari će da govore "šta ćete u EU, bolje je van", mejnstrim će bar delom rezignirano poručivati "šta ćete u EU kad niste iskreni".

Nije isključeno i da je strategija da se oteže ne bi li se pojavili cracks među FRA i GER ili između nekih drugih

A bogami nisam siguran da su jasne granice UKIP-ovog ponašanja i kampanje, plus EDL-a, Britain FIrst-a i sličnih, niti na šta su sve spremni 

We're talking Theresa May here, završilo bi se brzo i bolno po izazivače nemira. Plus satanizacija u stilu - ovo su oni koji hoće brexit

Edited by MancMellow
Posted (edited)
When Boris Johnson said there was no need to trigger Article 50 straight away, what he really meant to say was "never". When Michael Gove went on and on about "informal negotiations" ... why? why not the formal ones straight away? ... he also meant not triggering the formal departure. They both know what a formal demarche would mean: an irreversible step that neither of them is prepared to take.

J1AGo5x.png

https://discussion.theguardian.com/comment-permalink/77205935

Edited by vememah
Posted (edited)

Za sada ništa od novih ostavki članova Korbinove vlade u senci, ostaje tih sedmoro i oterani Hilari Ben, ali ima ovo:

Edit: ipak još jedna

Edited by vememah
  • Create New...