MancMellow Posted June 26, 2016 Posted June 26, 2016 (edited) Kažem, najbolji put je - izbori, onda ako ikako može koaliciona vlada LAB-SNP-LIBDEM-kogod i onda ili mnogo mirniji pregovori ili novi referendum ili i pregovori i škotski refrendum. Torijevci sami mislim da zbog unutrašnjih sukoba i trenutne omraženosti u EU više nisu sposobni da sami vladaju i pregovaraju na dva fronta u ovim novim uslovima. To je ujedno i jedini scenario koji može nekako da spreči škotsko otcepljenje, mislim Doduše, sad vidim, zamenik šefa Laburističke stranke se upravo vraća kuči sa Glastonberija. Boli ga qrac. Ko je bio headliner sinoć? Edited June 26, 2016 by MancMellow
Dr Arslanagić Posted June 26, 2016 Posted June 26, 2016 Za sada je 7 članova Corbynove vlade u senci podnelo ostavke. Burnham lojalan.
Prospero Posted June 26, 2016 Posted June 26, 2016 Ima tu par stvari koje UK političari ne kontrolišu. Brexit je početna pretpostavka, i biznis se podešava prema tome. Svako otezanje sa pitanjem "jeste li u EU ili niste" nakon ishoda referenduma će samo doprinositi nestabilnosti, a to će trajati mesecima. Drugo - EU. Ja ne znam kakva su očekivanja u Londonu od Brisela ali mislim da će iznerviranost EU rasti by the day, a s tim i mogućnosti punitivnih mera a izvesno niza izjava koje će dodatno zapaliti situaciju. Kako će u takvoj atmosferi izgledati pro-remain argument za 5 meseci - vrlo loše, a time i rezultati na eventualnom drugom referendumu. Očekujmo da se razni likovi iz EU javljaju da komentarišu tu novu kampanju, da priseravaju, desničari će da govore "šta ćete u EU, bolje je van", mejnstrim će bar delom rezignirano poručivati "šta ćete u EU kad niste iskreni". A bogami nisam siguran da su jasne granice UKIP-ovog ponašanja i kampanje, plus EDL-a, Britain FIrst-a i sličnih, niti na šta su sve spremni. U prevodu - najmanje bolna stvar za UK može biti brzo pozivanje na Čl.50 i drugarski razlaz. I od ovog trenutno ima gore.
Roger Sanchez Posted June 26, 2016 Posted June 26, 2016 Za sada je 7 članova Corbynove vlade u senci podnelo ostavke. Burnham lojalan.Ili spava snom pravednika nakon mukotrpnog cjelonoćnog tviterđanja.
Prospero Posted June 26, 2016 Posted June 26, 2016 Za sada je 7 članova Corbynove vlade u senci podnelo ostavke. Burnham lojalan. kadhim ✔ @kadhimshubber Here's @campbellclaret's deleted tweet to Andy Burnham 2:34 PM - 26 Jun 2016
adam Posted June 26, 2016 Posted June 26, 2016 headliner sinoc adelle al bili i new order i razvalili. dva sata vrhunskog kvaliteta. za to vreme 179 hiljada ljudi potpisalo poverenje korbinu posle referenduma. sindikati isto uz korbina. parlamentarni laburisti (vecinom novolaburisti koji su inace bili protiv korbina) listom protiv al narod ocito zeli da ih napokon oduva. videcemo.
Dr Arslanagić Posted June 26, 2016 Posted June 26, 2016 Ili spava snom pravednika nakon mukotrpnog cjelonoćnog tviterđanja.
vememah Posted June 26, 2016 Posted June 26, 2016 (edited) Jebenih 30 ljudi u vladi u senci. Edited June 26, 2016 by vememah
MancMellow Posted June 26, 2016 Posted June 26, 2016 (edited) Drugo - EU. Ja ne znam kakva su očekivanja u Londonu od Brisela ali mislim da će iznerviranost EU rasti by the day, a s tim i mogućnosti punitivnih mera a izvesno niza izjava koje će dodatno zapaliti situaciju. Kako će u takvoj atmosferi izgledati pro-remain argument za 5 meseci - vrlo loše, a time i rezultati na eventualnom drugom referendumu. Očekujmo da se razni likovi iz EU javljaju da komentarišu tu novu kampanju, da priseravaju, desničari će da govore "šta ćete u EU, bolje je van", mejnstrim će bar delom rezignirano poručivati "šta ćete u EU kad niste iskreni". Nije isključeno i da je strategija da se oteže ne bi li se pojavili cracks među FRA i GER ili između nekih drugih A bogami nisam siguran da su jasne granice UKIP-ovog ponašanja i kampanje, plus EDL-a, Britain FIrst-a i sličnih, niti na šta su sve spremni We're talking Theresa May here, završilo bi se brzo i bolno po izazivače nemira. Plus satanizacija u stilu - ovo su oni koji hoće brexit Edited June 26, 2016 by MancMellow
Prospero Posted June 26, 2016 Posted June 26, 2016 Carlo Perrotta @carloper The last 2 days of English politics have been the most tragic display of ineptitude I've ever seen in my life, and I am Italian. Retweets 2,422 Likes 3,629 Manče, mi iz Srbije bi mogli imati jači kejs od ovoga :D
vememah Posted June 26, 2016 Posted June 26, 2016 (edited) When Boris Johnson said there was no need to trigger Article 50 straight away, what he really meant to say was "never". When Michael Gove went on and on about "informal negotiations" ... why? why not the formal ones straight away? ... he also meant not triggering the formal departure. They both know what a formal demarche would mean: an irreversible step that neither of them is prepared to take. https://discussion.theguardian.com/comment-permalink/77205935 Edited June 26, 2016 by vememah
MancMellow Posted June 26, 2016 Posted June 26, 2016 Carlo Perrotta @carloper The last 2 days of English politics have been the most tragic display of ineptitude I've ever seen in my life, and I am Italian. Retweets 2,422 Likes 3,629 Manče, mi iz Srbije bi mogli imati jači kejs od ovoga :D :D
vememah Posted June 26, 2016 Posted June 26, 2016 (edited) Za sada ništa od novih ostavki članova Korbinove vlade u senci, ostaje tih sedmoro i oterani Hilari Ben, ali ima ovo: Edit: ipak još jedna Edited June 26, 2016 by vememah
Recommended Posts