Jump to content
IGNORED

Politika u UK

BraveMargot

99 members have voted

1. 1. da sam podanik krune, glasao bih za:

• jednookog skotskog idiota (broon)
      17
    • aristokratskog humanoida (cameron)
      17
    • dosadnog liberala (clegg)
      34
    • patriotski blok (ukip ili bnp)
      31

This poll is closed to new votes

Recommended Posts

Posted

Ali gde su granice tog zabrana? Na koji nacin ce ga "omedjiti" sa Srbijom, to pitam. I prema kome? Oni nisu nikakav benevolentni gospodar. Da jesu, ne bi bilo one epizode sa Grckom i ne bi svojski sa Amerikancima minirali Juzni tok dok njima tece Severni bez problema. Samo, Amerikanci su to minirali zbog Rusa, a oni? Oni sa Rusima sasvim lepo rade. Nego je stvar u tome da su oni dobili ekonomiju u "zabran", dok je za bezbednosni "zabran" na Balkanu itekako jos uvek zaduzena Amerika. To se takodje videlo na primeru Grcke - krsite ih ali ne toliko da ih bas slomite jer to ugrozava bezbednost. Tu se lepo vidi da su EU i NATO ako ne bas ista stvar, a ono veoma slicna (ako ne verujes meni pitaj Ruse i zasto oni zapravo miniraju clanstvo Srbije u EU). Nemacka nema da se tako izrazim, mada ne volim, "geostrateskih" interesa na Balkanu, samo ekonomskih i to samo dotle dok neko drugi keep "bad guys" at bay. 

Aj u 2 recenice or less (jer znam da te smara da pises opsirno)...tvoja vizija srpske spoljne politike? Vezati se za...Ameriku? Samo nemoj reci ,,Brisel" (u smislu EU) jer to ne znaci nista konkretno a u poslednje vreme znaci Nemacka

Posted

Zabran.

Inače ne vidim drugi racionalan razlog da ovde ulažu pare, a ulažu.

Drugo, ne trebamo mi njima toliko koliko oni nama, kao što su onda Francuzi njima trebali.

Ulazu njihove kompanije, koje za to vide poslovni interes, a taj poslovni interes vodjen je itekako racionalnim razlozima. To nije isto kada i ulaze drzava. Ulazu nemacke firme zestoko i u Rusiju, iz cistog ekonomskog interesa, pa dolaze u koliziju sa nemackom drzavom koja Rusiji uvodi sankcije, pa kukaju zasto sankcije skinite bre to ko jebe Ukrajinu. A sankcije opet stoje. Ne idu uvek ekonomski i politicki interes ruku pod ruku.

Kao sto je Manc ovde jedanput rekao, Srbija i Nemacka ,,oduvek" su imale kompatibilne privrede i privredne razmena i saradnja bila je potpuno prirodna ali je uvek bio neki politicki problem.

Na kraju krajeva, ne treba zeleti Nemacku za gospodara jer oni te jednostavno n'umeju, sto se vidi po tome kako vode EU u poslednje vreme. Njihov ,,carski" pedigre je prekratak (Austrijanci imaju daleko duzi i bolji i da je Austrija ostala ujedinjena s Nemackom mislim da bi Nemacka diplomatija bila na znatno visem nivou), na vrhuncu svoje moci bili su previse brutalni, sirovi i bangavi, suvise militarizovani (u uspesnim modernim carstvima glavnu rec vode trgovci ne vojnici), a onda su se kao rezultat toga posle '45. potpuno povukli iz medjunarodne politike i fakticki nisu nista naucili na tom planu. Poenta franko-nemacke osovine u EU je da Nemacka bude ekonomski motor, daje svoje tehnicko znanje, organizaciono, itd., a da Francuska vodi politicki i diplomatski. Kada je Francuska politicki izbledela zbog bledjenja svoje privrede (sto dokazuje da ne mozes da budes politicki jak ako nisi ekonomski) tako su na celu ostali samo bangavi Nemci koji se ponasaju tako kako se ponasaju - kao racunovodje i sefovi proizvodne trake, jer jedino tako umeju, jer im to ide dobro pa dobrom cekicu sve lici na ekser.

Posted (edited)

Ulazu njihove kompanije, koje za to vide poslovni interes, a taj poslovni interes vodjen je itekako racionalnim razlozima. To nije isto kada i ulaze drzava. Ulazu nemacke firme zestoko i u Rusiju, iz cistog ekonomskog interesa, pa dolaze u koliziju sa nemackom drzavom koja Rusiji uvodi sankcije, pa kukaju zasto sankcije skinite bre to ko jebe Ukrajinu. A sankcije opet stoje. Ne idu uvek ekonomski i politicki interes ruku pod ruku.

Kao sto je Manc ovde jedanput rekao, Srbija i Nemacka ,,oduvek" su imale kompatibilne privrede i privredne razmena i saradnja bila je potpuno prirodna ali je uvek bio neki politicki problem.

Na kraju krajeva, ne treba zeleti Nemacku za gospodara jer oni te jednostavno n'umeju, sto se vidi po tome kako vode EU u poslednje vreme. Njihov ,,carski" pedigre je prekratak (Austrijanci imaju daleko duzi i bolji i da je Austrija ostala ujedinjena s Nemackom mislim da bi Nemacka diplomatija bila na znatno visem nivou), na vrhuncu svoje moci bili su previse brutalni, sirovi i bangavi, suvise militarizovani (u uspesnim modernim carstvima glavnu rec vode trgovci ne vojnici), a onda su se kao rezultat toga posle '45. potpuno povukli iz medjunarodne politike i fakticki nisu nista naucili na tom planu. Poenta franko-nemacke osovine u EU je da Nemacka bude ekonomski motor, daje svoje tehnicko znanje, organizaciono, itd., a da Francuska vodi politicki i diplomatski. Kada je Francuska politicki izbledela zbog bledjenja svoje privrede (sto dokazuje da ne mozes da budes politicki jak ako nisi ekonomski) tako su na celu ostali samo bangavi Nemci koji se ponasaju tako kako se ponasaju - kao racunovodje i sefovi proizvodne trake, jer jedino tako umeju, jer im to ide dobro pa dobrom cekicu sve lici na ekser.

Ovde ulaže i država, i to poprilično. Diese und diese sind Staatsgesellschaften der Bundesrepublik Deutschland.

U osnovi da, radi se o štimovanju našeg privrednog i pravnog sistema shodno njihovom, kako bi olakšali sebi poslovanje, tako da to jeste u sklopu priče o ekonomskom zabranu. No, to je obično prvi korak, a oni nekakve vojno-bezbednosne iskorake uopšte nisu ni pravili.

S druge strane, ja nemam dilemu da ljudi jednostavno polagano pripremaju teren i za to, kad mu dođe vreme i kad se namesti prilika, s tim da ovaj put to neće biti sama Nemačka već Europäisches Reich. Drugo, bangavi Nemci to mogu da budu dokle god se u Briselu o važnim pitanjima odlučuje konsenzusom, kad (i ako) se pređe na većinski princip oni će biti manjina. Ako se pak ne pređe, sve to njihovo je nebitno, pitaće se Vašington i kvit.

And never underestimate the French. Ako ništa drugo (a ima mnogo toga), oni su jedini koji na kontinentu imaju raketlu.

Edited by Tribun_Populi
Posted

Aj u 2 recenice or less (jer znam da te smara da pises opsirno)...tvoja vizija srpske spoljne politike? Vezati se za...Ameriku? Samo nemoj reci ,,Brisel" (u smislu EU) jer to ne znaci nista konkretno a u poslednje vreme znaci Nemacka

Pesimisrican sam trenutno, kao sto se i vidi, zato gledam da ni ne pisem mnogo na te teme.

• 4 weeks later...
Posted

Promače zbog referenduma... Andy Burnham i zvanično LAB kandidat za gradonačelnika GM.

Posted (edited)

Čega???

Pa on je Scouser!

Edited by MancMellow
Posted

Greater Manchester. 

Posted

Što? Prema anketama razbija.

Zanimljivo je da se na ovaj način, poput Kana, zapravo distancira od Korbina i povlači se na rezervni položaj (za LAB vrlo moćan) sa kojeg će uskočiti u borbu za vođstvo u nekom trenutku u budućnosti.

Posted

Čega???

Pa on je Scouser!

Da, ali je njegov constituency zapravo u GM.

Posted

ma dobro, u M'cru Labour može da postavi i MourinhaDalglisha za kandidata, razbiće, Pa ok, neće biti prvi Evertonian koji menja stranu na M62 :D 

Posted

Da, ali je njegov constituency zapravo u GM.

Nisam to znao, ali - videti pod prethodni post :D 

Posted

Da, Leigh.

el to neka aluzija na Runija?  :fantom:

(fun fact, obojica su Irci)

Posted (edited)

I katolici (normalno)

Edited by MancMellow
Posted

Nego, Burnham je promenio ploču glede imigracije. Pred izbore za stranku bio je među najtvrđima, a sad je totalno olabavio. Ne znam oja mu je računica.

• Create New...