Saturday at 07:461 day 14 hours ago, Seabass said:Nije propadanje pocelo juce. BBC News sekcija ne valja zadnjih 20 godina.mainstream news sekcija da, to sam i rekao. ali si mogao cuti razlicita misljenja u radio emisijama kao i procitati kojesta sto nije u skladu s dnevnom politikom ako malo dublje uronis u sajt. sad vise ni toga nema, potpuna cenzura.
Saturday at 09:061 day 45 minutes ago, adam said:mainstream news sekcija da, to sam i rekao. ali si mogao cuti razlicita misljenja u radio emisijama kao i procitati kojesta sto nije u skladu s dnevnom politikom ako malo dublje uronis u sajt. sad vise ni toga nema, potpuna cenzura.Nisi ti rekao nista sa cim se nisam slozio, samo sam dodao da je to slucaj vec duze vrijeme. Koliko god se busali sa 'impartiality', BBC uvijek naginju vise desno nego lijevo, a Faraza su izgurali bas oni u vrh britanske politicke scene. Laura Kuenssberg, politicki editor za BBC je neskriveni Tory shill. Tim Davy, director-general je clan Tory partije, bio je i njihov (neuspjesni) kandidat za Hammersmith & Fulham.Impartiality my arse, bio je slucaj kad je jedan naucnik odbio da ucestvuje u intervjuu jer su kao pandan doveli neku conspiracy budalu samo da kontrira bez ikakvih relevantnih dokaza. Sumnjam da je to zato sto ne znaju da njihov posao nije da ako neko kaze da pada kisa dovedu nekoga ko ce da kaze da je suncano, nego da pogledaju kroz prozor i utrvrde cinjenicno stanje.Malo je news outlets u UK kojima se moze vjerovati, a ti su po pravilu rijetko zastupljeni i malo praceni od sirokih narodnih masa. FT, Private Eye i Byline Times su imho kredibilni, ostalo je tariguz.
Saturday at 09:421 day 14 minutes ago, Seabass said:Nisi ti rekao nista sa cim se nisam slozio, samo sam dodao da je to slucaj vec duze vrijeme. Koliko god se busali sa 'impartiality', BBC uvijek naginju vise desno nego lijevo, a Faraza su izgurali bas oni u vrh britanske politicke scene. Laura Kuenssberg, politicki editor za BBC je neskriveni Tory shill. Tim Davy, director-general je clan Tory partije, bio je i njihov (neuspjesni) kandidat za Hammersmith & Fulham.Impartiality my arse, bio je slucaj kad je jedan naucnik odbio da ucestvuje u intervjuu jer su kao pandan doveli neku conspiracy budalu samo da kontrira bez ikakvih relevantnih dokaza.Sumnjam da je to zato sto ne znaju da njihov posao nije da ako neko kaze da pada kisa dovedu nekoga ko ce da kaze da je suncano, nego da pogledaju kroz prozor i utrvrde cinjenicno stanje.Malo je news outlets u UK kojima se moze vjerovati, a ti su po pravilu rijetko zastupljeni i malo praceni od sirokih narodnih masa. FT, Private Eye i Byline Times su imho kredibilni, ostalo je tariguz.evo par primera...
Saturday at 12:501 day A ovo je posledica tradicionalnog konstantnog desnicarskog urlanja da su mejnstrim mediji naklonjeni levici koje slusamo svuda barem zadnjih 40-tak godina. I onda u ime neutralnosti mediji na kljucna mesta postave ovakve likove pa dobijemo to sto imamo.
Saturday at 12:561 day pravo da ti kazem, ovo je vise posledica deljenja fotelja 'public school' ortacima, kao sto se desavalo i do sad, al su pre trideset, cetrdeset godina 'public school' skolovani ljudi bili manje gramzivi i bolje obrazovani. dublje je ovo od samog bbc-ja.
Saturday at 16:261 day On 4. 7. 2025. at 3:59, adam said:tu je jevrejski lobi slabo bitan, osim u segmentu da je doslo na naplatu ono valjanje korbina u antisemitizam pa laburisti moraju da se ponasaju da se ta prica opet ne bi rasplamsala. ali daleko bitnije je to sto moraju da igraju kako tramp svira. ne jebe nas izraelski nego usa lobi. nezavisna spoljna politika je davno proslo vreme kad je uk u pitanju - a posebno sad kad imamo premijera koji nije u stanju da odluci ni sta ce za dorucak a kamo li bilo sta drugo.mene licno najvise boli bbc. kako su oni propali, to je prestrasno. jebemmumater, kao da gledam odron politike (novine) ponovo i ponovo.bbc je do relativno skoro imao neki raspon kad je u pitanju informisanje. na glavnim vestima i vebsajtu je drljao ono sto vlast ocekuje (to traje vec dugo unazad) al je bilo emisija na radiju ciji su urednici imali slobodu, pa bio newsnight, pa bilo kojesta za procitati kad se zagrebe ispod povrsine sajta al je sve to mic po mic otislo u majcinu.i to se nazalost prosirilo na sve oblasti, nije u pitanju samo informativni program. komedija im je u ozbiljnoj krizi a ni drama nije daleko. jos im jedino prirodnjacki programi funkcionisu al pitanje je dokle. jer ako trump nastavi da trubi svoje, morace malo da smanje i brigu o planeti.tuga me uhvati kad odem na i-player i vidim sta su nekad radili i na sta su spali.Nema vise Newsnight?Ja sam primetio da je sajt otisao u lifestyle mode kao da je pitanju Guardian. Hrana, kuce po Svajcarskoj, trendi knjige, nova LGBT ikona...
Saturday at 16:271 day 23 hours ago, Seabass said:Nije propadanje pocelo juce. BBC News sekcija ne valja zadnjih 20 godina.BBC World satelitski program je sprdnja i produkcijski i po sadrzaju.
Saturday at 17:471 day Grupa "Palestine Action" proglašena terorističkom jer je upala u vojnu bazu i bacila crvenu farbu na neke britanske vojne avione u znak protesta zbog britanske vojne podrške izraelskom genocidu, a danas su hapsili ljude koji su nosili transparente s podrškom grupi, između ostalog i 83-godišnju anglikansku sveštenicu. Navodno im preti kazna od 14 godina robije.https://x.com/DaveAtherton20/status/1936115160214647135 https://x.com/TheNewsTrending/status/1940457940038909954 https://x.com/SaulStaniforth/status/1941505578020589907 https://x.com/owenjonesjourno/status/1941516339728076834
22 hours ago22 hr 13 hours ago, Budja said:Nema vise Newsnight?Ja sam primetio da je sajt otisao u lifestyle mode kao da je pitanju Guardian. Hrana, kuce po Svajcarskoj, trendi knjige, nova LGBT ikona...nema newsnight kao sto je bio. skratili i promenili format. izrecituju vesti za nekoliko minuta a zatim ide neki kao pannel show. dovedu nekoliko gostiju, sede za stolom i pricaju. gosti uglavnom nebitni, cesto reform. price mlake, da ne kazem nikakve. sve u svemu - smuckaj pa prospi.od mainstream vesti se jedino channel4 vesti u 7 jos drze. snow je u penziji, zamenio ga krishnan i odlican je.edit - i da dodam. bio sinoc na svirci, gledao Fontaines DC, bili sjajni kao i uvek. kneecap jedna od predgrupa. docekani kao carevi, dobili aplauz onoliki. ne secam se da je predgrupa ikad bila docekana s tolko odusevljenja. a sumnjam da su vecini zanimljivi kao bend. nisu ni meni al sam urlao i tapsao za sve pare. Edited 21 hours ago21 hr by adam
15 hours ago15 hr Question Time i Newsnight su zadnjih godina negledljivi. Fiona Bruce je katastrofalna kao voditelj sto ne cudi kad se uzme u obzir da je do prosle godine bila Tory MP. Slicno je i sa Newsnight programom. Sad vodi Victoria Derbyshire koja je onako okayish ali joj fali karizme da nosi jedan takav program. Ja sam davno prestao gledati i QT i Newsnight, zasto da dozvolim mediokritetima da mi pice po zivcima. Dosta mi je ono sto ne mogu da izbjegnem.Da dodam i ja, gledao sam Kneecap prosle godine u Brixton Academy. Paul Weller je organizovao Gig for Gaza i oni su bili jedni od gostiju. Meni su se svidjeli, uhodani i energicni, imaju sve sto jedan dobar bend treba da ima.
14 hours ago14 hr James McMurdock, Rform MP resigns the party whip. Uzeo kredit za fiktivne kompanije tokom pandemije. Tipicno.BBC NewsReform MP James McMurdock gives up whip over business all...James McMurdock denies any wrongdoing over claims relating to pandemic-era loans taken out by his companies.
13 hours ago13 hr 8 hours ago, adam said:nema newsnight kao sto je bio. skratili i promenili format. izrecituju vesti za nekoliko minuta a zatim ide neki kao pannel show. dovedu nekoliko gostiju, sede za stolom i pricaju. gosti uglavnom nebitni, cesto reform. price mlake, da ne kazem nikakve. sve u svemu - smuckaj pa prospi.od mainstream vesti se jedino channel4 vesti u 7 jos drze. snow je u penziji, zamenio ga krishnan i odlican je.edit - i da dodam. bio sinoc na svirci, gledao Fontaines DC, bili sjajni kao i uvek. kneecap jedna od predgrupa. docekani kao carevi, dobili aplauz onoliki. ne secam se da je predgrupa ikad bila docekana s tolko odusevljenja. a sumnjam da su vecini zanimljivi kao bend. nisu ni meni al sam urlao i tapsao za sve pare.Eh, kad se setim zlatnih vremena Dzeremija, Kirsty, Martha, Gavin, pa onda nakon Newsnight culture show. Edited 13 hours ago13 hr by Budja
12 hours ago12 hr To su bila vremena kad je svijet bio normalniji. Sjecam se kad je Dimbleby doveo onog Griffina iz BNP na QT i toliko su ga ispreskakali da se nije vise ni pojavio u javnosti. Sad bi mu aplaudirali, barem pola njih.Fiona Bruce bira publiku za njenu emisiju. Na neki program o Brexitu nisu dozvoljavali nikome ko nije pristalica, glasao Leave.Problem je sto su novinari politicari, a politicari novinari, a svi dolaze iz iste priviligovane kaste, skolovani u istim skolama. I svi to dok rade za nekolicinu likova koji su vlasnici vodecih medijskih kuca. Dok se to nekako ne rijesi nece ni BBC programi biti bolji.