Sunday at 13:541 day Police could search homes and phones after pregnancy lossPolice have been issued guidance on how to search women's homes for abortion drugs and check their phones for menstrual cycle tracking apps after unexpected pregnancy loss.The NPCC, which sets strategic direction for policing across the country UK, also suggests a woman's digital devices could be seized to help investigators "establish a woman's knowledge and intention in relation to the pregnancy". That could include checking a woman's internet searches, messages to friends and family, and health apps, "such as menstrual cycle and fertility trackers", it states.Details are also provided for how police could bypass legal requirements for a court order to obtain medical records about a woman's abortion from NHS providers.Dr Ranee Thakar, president of the Royal College of Obstetricians and Gynaecologists (RCOG), said: "The new guidance is shocking. Women in these circumstances have a right to compassionate care and to have their dignity and privacy respected, not to have their homes, phones, computers and health apps searched, or be arrested and interrogated."https://observer.co.uk/news/national/article/police-could-search-homes-and-seize-phones-after-sudden-pregnancy-loss
Sunday at 14:521 day 58 minutes ago, Jeremija said:https://observer.co.uk/news/national/article/police-could-search-homes-and-seize-phones-after-sudden-pregnancy-lossJel to abortus u UKju nelegalan? Svasta. Znam za Irsku.
Sunday at 14:551 day 1 minute ago, Mel said:Jel to abortus u UKju nelegalan? Svasta. Znam za Irsku.Legalan je, ali samo pod odredjenim uslovima, pročitaj ovo - https://en.wikipedia.org/wiki/Abortion_Act_1967
Sunday at 15:021 day 6 minutes ago, Jeremija said:Legalan je, ali samo pod odredjenim uslovima, pročitaj ovo - https://en.wikipedia.org/wiki/Abortion_Act_1967Pa ovo je da si nesto medicinski ugrozen, ili da si kao dperesivan ak oi nisi, ali ne deluje da mozes da odes i kazes nije mi do toga i trazis abortus. Svasta.
Sunday at 15:061 day 21 hours ago, Emerald said:Alster je jedna od 4 provincije IrskeTema je “Politika u UK, a ne “Istorija”. Ulster provincija je podeljena.
7 hours ago7 hr he has had in this Parliament to back working people he’s voted against. Telling the workers at Jaguar Land Rover they deserve to go bust. A state-slashing, NHS-privatising, Putin apologist. Without a single patriotic bone in his body. We will take to fight to him. We will fight as Labour.” Edited 7 hours ago7 hr by vememah
4 hours ago4 hr Naravno da im Reform postao glavni rival posto je posle uspeha Reform na loklanim izborima postao najjaca stranka u Britaniji po ispitivanjima javnosti i moguce bi dao PM ako bi se dana odrzali izbori. Plus im Faraz uazi i biracko telo, prvo je "cerupao" Torijevce a sada i Laburiste. Ako se udruze Torijevci i Laburisti, sto ce se verovatno desiti, mogu da ogranice Reform ali to ima neke druge posledice.
3 hours ago3 hr Danas je Starmer potpisao deal sa EU sto ce znatno olaksati trgovinu i subsekventno smanjiti cijene. Danas jedni kazu da je malo, Brexiterci vriste 'izdaja'. Ja mislim da iako je mozda i moglo bolje i vise, makar je smijer u dobrom pravcu. Trenutno sva tri lidera stranki imaju negativan rejting popularnosti ali jedino Starmer ima realnu sansu da to popravi. Faraz je generalno nepopularan da ne kazem omrazen, od vecine ali ima bazu. Kemi Badenoch je non-entity i jedini razlog sto je jos uvijek lider stranke je sto Tories realno nemaju nikoga boljeg. To je jedini razlog zasto Farazov Reform uzima glasove. Laburisti za sad jos uvijek ne znaju da iskomuniciraju narodu sta rade, a rade neke vrlo dobre stvari, npr; zabranili bonuse direktorima vodovoda koji su opustosili sektor i za svako sledece istresanje govana u vodene tokove licno krivicno odgovaraju. Dogovorio deal sa Trumparom, dogovorio deal sa Modijem, danas i sa EU. Ekonomija narasla za nekoliko promila u proslom kvartalu sto je bolje nego bokser u zube... Radi nesto sto ce se tek osjetiti i za sad donosi i neke nepopularne odluke jer ima vremena. Najvaznije je da to glasaci sto prije osjete u dzepu i to je najefikasnije sredstvo protiv populistickih hulja poput Faraza. Druga stvar, ja ne vidim Reform kao neku ozbiljnu prijetnju Laburistima, taman sutra da raspisu izbore, mozda bi uzeli jos 10ak mjesta max. Reform ne nude nista osim mraka i mali uspjeh kao sto su ovi lokalni izbori uglavnom sluze da se vladajucoj stranci opali samar. Izlaznost je miniskulna. Takodje, sto ne treba izuzeti iz vida, je kako ce se Farazisti koji su sad dobili mjesta po opstinama iskoristiti te polozaje. Moj bet je da ce makar pola njih zavrsiti tako sto ce ih uhvatiti kako kradu ili su generalno nesposobni da rade posao za koji su izabrani.Faraz je unistio Tory partiju, porazio je i upropastio sve i jednog Tory Prime Ministra. Laburisti se jos traze u novoj ulozi pa su greske u koracima razumljive i oprostive ako ih isprave. Izgleda da ce napraviti i U-turn sa winter fuel payments sto je svakako znak da slusaju puls glasaca, a i ovaj zadnji iskaz protiv Faraza ukazuje da ce Starmer probati da ogoli Faraza jer realno nema razloga da napada Torijevce, oni su trenutno politicki mrtva stranka.