Jump to content
IGNORED

Sta citate?

morgana

Recommended Posts

Posted

isak babelj - crvena konjicazahvaljujuci vuduovom postu o oktobru i lokalnoj knjizari-antikvarnici...(u kojoj sam btw pazario i knjigu klima izdaje endrju bojla - zurnalisticki ali temeljan pregled delovanja tzv. spijuna s kembridza. knjigu sam vec citao ali eto sad je i posedujem sto u meni uvek budi nezna osecanja)

Posted

Justejn Gorder, Devojka s pomorandžama

Roman o Georgu, petnaestogodišnjem dečaku, čiji se život u potpunosti menja kada dobije pismo od oca, koji je umro kad je dečak imao četiri godine. Uzbudljivo i zabavno pismo o misterioznoj devojci s pomorandžama, zapravo je prelepa i dirljiva ljubavna priča. Kroz pitanja koja otac postavlja sinu, Gorder se i u ovoj knjizi bavi večitim pitanjima o nastanku sveta i čoveka, o tajni univerzuma. 'Devojka s pomorandžama' je svojevrsna oda životu, priča o potrazi za pravom ljubavi i o hrabrosti da se u životu biraju oni teži putevi za postizanje ciljeva.

stavih ovo u spojler čisto ako nekoga zanima tematika, lično nijesam ništa naročito oduševljena romanom. mislim, lepo je, fino, pitko, mada me to malo i odbija kod tih 'takvih' savremenih pisaca...no, ne mislim da je izgubljeno vreme.

Posted

Uuuu, aj pogodite sta trenutno citam!Samo cu vam reci da (me) knjiga jebe™.

Posted
crvenkapu? :lolol:
Posted
dezulovića- jebo sad 1000 dinara. sludge, jesi ti izgubio neku okladu pa već više godina čitaš samo FAK-ovce?
Posted
crvenkapu? :lolol:
E jbg, u pravu si, sve njegove knjige jebu™, al' ova penetrira bas jako™ i do samog kraja™.
dezulovića- jebo sad 1000 dinara. sludge, jesi ti izgubio neku okladu pa već više godina čitaš samo FAK-ovce?
To sam citao, ima vec podosta vremena. Nisam se kladio, ali stvarno u zadnje vreme dosta citam ove sa nasih prostora.
Posted

ima li negde da se kupi Don Kihot u prevodu Vojina Popovica?

Posted (edited)
da prijavim da sam zavrsila trilogiju milenijum stiga lasona (muskarci koji mrze zene, druga sam zaboravila kako se zove, nesto sa sibicama, i treca knjiga je kula od karata). meni je to 1600 strana impresivnog trilerskog stiva: zapleti, likovi, prica, sve je na svom mestu, nijedne rupe nema, evenutalno bih zamerila piscu sto je umro pre nego sto je to objavljeno, eto, da je jos malo poradio s urednikom... odavno nisam imala ovako uzbudljivo citalacko iskustvo, to je ono kad se stegne zeludac i kad lupa srce i kad se navija i kad se cita 100 strana na sat i kad se odahne kad pravda pobedi i posle svega ostanes ushicena:)lizbet salander je uteha za kad god sam se osecala bespomocna kad bi neki muskarac osetio da ima prava da mi dobaci da sam kurva, nedojebana, ruzna i sve vec sto ide iz tog uobicajenog repretoara, a ja ne znam sta cu s tim, jer ne umem da se bijem. lizbet zna. i vise od toga. moj drug reko da je milenijum ko dostojevski na tripu. e pa tako nekako.
Da prijavim i podsetim. Vredi.Završila drugi deo, Devojčica koja se igrala vatrom, i hitam da otaljam poslove i bacim se na treći jer se priča iz drugog nastavlja. Potvrđujem ovo što darling kaže. Ljubitelji lepih misli i prefinjenog izraza neka zaobiđu, jer ovo su knjige koje se čitaju zbog priče. Edited by stormy
Posted
Blood Meridian - Cormac McCarthy 'bem ti, taman kada sam pomislio da znam engleski, ovaj me dotukao u tri i po strane... kada zanemarim da mi je svaka osma rec nepoznata, a svaka treca misao nerazumljiva, knjiga i nije tako losa...ne znam bas o cemu je, ali nije uopste losa (a ima i kauboja i indijanaca, krvi do kolena i beba obesenih o drvo, dakle 'full monty")
Izašlo!
Posted

Ova najnovija Vidojkoviceva knjiga mu je ubedljivo najgora do sad. Zdrljao na brzinu da stigne za sajam, 100%. Sad citam Jergovicevu zbirku prica Mama Leone. Price su mu jos dosadnije od romana, a ne znam koji me to mazohizam tera da ga citam vise. Sto je najveci stos, ima da izguram knjigu do kraja, z'inat!

Posted

Jelena Novak - Opera u doba medija, teorijska studija. -_-

Knjiga 'Opera u doba medija' je pionirska rekonstrukcija postistorije opere. Ona je rasprava o kljucnim promenama koje su zahvatile svet opere u poslednjih tridesetak godina, sprovedena oko ostvarenja najuticajnijih savremenih operskih stvaralaca - Filipa Glasa, Roberta Vilsona, Luja Andrisena, Pitera Grinaveja, Džona Adamsa, Pitera Selersa, Stiva Rajša, Beril Korot, Mišela van der A. U razmatranim operama pokazani su rituali poznog kapitalistickog drustva u kome se granice između masovne kulture i visoke umetnosti brisu. U pitanju je istrazivanje prestupnickih operskih dostignuca od vremena kada se opera 'Ajnstajn na plazi' Glasa i Vilsona pojavila kao prelomna tacka u zapadnoj operskoj tradiciji. Istrazene su teme problematizovane muzickim teatrom u vremenu ekstremno razvijene tehnologije. Otvorene su polemike o smrti dive, prijemcivosti postminimalne operske muzike i dekonstruisanju prikazivanja operom. Sa poglavljima o operi i njenoj elektronskoj/digitalnoj reprodukciji, kao i operi kao medijskom spektaklu, knjiga 'Opera u doba medija' pokazuje kako su digitalni video, film, televizija, DVD i virtuelna realnost promenili operski svet.

Posted
n312409.jpgtek sam je unela u kucu i vec mi bride prsti od znatizelje - 500 strana cu da razvucem dokle mogu samo da traje duze...
Posted

Čika Berni Šlink :wub: i Povratak kući. Taman 'tela da se ušuškam i udubim i "smažem" je za jedan dan, kad iskrsnu nešto nešto veliko i bitno (ali podjednako zanimljivo) za raditi. Nisam ni prijavila desetak pročitanih knjiga, a nije da nisu vredele - ne stiže se.Nekako mi je "iscepkan" utisak o povratku, ali mislim noćas da ga "zalepim" (jedva čekam).