Jump to content
IGNORED

Sta citate?

morgana

Recommended Posts

Posted

Trenutno čitam:326_0.jpgivodic.pngPrethodno završio:p000352.jpgOriginalno delo, sa dobrim pitanjima, ali me odgovori baš nisu zadovoljili. Vredi pročitati.

Posted (edited)

F.M. Dostojevski: Idiot

Edited by zikson
Posted
Prethodno završio:p000352.jpgOriginalno delo, sa dobrim pitanjima, ali me odgovori baš nisu zadovoljili. Vredi pročitati.
vidim ja da to je prodato u milionima primeraka, vidim ti procitao, proguglam, nadjem ovu preporuku „Ako je Bog svemoguć i pun ljubavi, zašto u svetu i dalje postoje bol i zlo? Ova knjiga pruža zapanjujuće kreativan i jasan odgovor na najstarije pitanje na svetu. Koliba je definitivno jedna od najboljih knjiga koje sam ikada pročitao.” Džejms Rajl, autor knjige Nilski konj u vrtu daj, molim te, nama koji ovo sigurno necemo citati prepricaj u par recenica i odaj taj zapanjujuce kreativan i jasan odgovor na ovo najstarije pitanje na svetu. opste informisanosti radi, pliz.
Posted

Šestogodišnja Misi, najmlađa kći Mekenzija Alena, oteta je za vreme porodičnog letovanja, a dokazi da je verovatno svirepo ubijena pronađeni su u napuštenoj kolibi duboko u divljini Oregona. Četiri godine kasnije, usred svoje Velike tuge, Mek dobija sumnjivu poruku, kojom ga neko, naizgled Bog, poziva da sledećeg vikenda dođe u tu kolibu. Uprkos zdravom razumu, on u mračno zimsko popodne stiže do kolibe i vraća se u svoj najgori košmar. Ono što će tamo zateći zauvek će ga izmeniti. U svetu u kom je vera sve nevažnija, Koliba se rve s bezvremenim pitanjem: „Gde je Bog u svetu ispunjenom neizrecivim bolom?“ Odgovori koje će Mek dobiti zapanjiće vas i možda preobraziti kao što su preobrazili njega. Poželećete da svi koje poznajete pročitaju ovu knjigu.

Posted

pa procitala sam to isto, ali prepricaj svojim recima i odaj odgovor, pliz.

Posted
u kratkom razmaku saramagovo slepilo i
jao, kad god vidim da neko cita slepilo setim se koliko sam ispala glupa u drustvu, kad sam ovde kukala da lektor nije uradio svoj posao i da su ispustili navodnike i da se to ne da citati. :lol: citam patrljak nila grifitsa, to je neki skotski pisac, a ova knjiga mu se navodno dobro prodala. citam i mrljavim, tako sam se ukopala u regionalne teme i pisce da mi je svaki iskorak iz tog zabrana neopisivo tezak. ili je mozda, ipak, ova knjiga dosadnjikava.
Posted
daj, molim te, nama koji ovo sigurno necemo citati prepricaj u par recenica i odaj taj zapanjujuce kreativan i jasan odgovor na ovo najstarije pitanje na svetu. opste informisanosti radi, pliz.
E pa upravo je problem (bar moj) što je taj "zapanjujuće kreativan i jasan odgovor" razvučen na preko 50 strana, i naravno nije ga moguće (bar meni) prepričati u nekoliko rečenica. Mogu da se složim da je "kreativan", ali da je "jasan", bar meni nije baš. Možda treba više puta pročitati, ne znam.Nekako se ipak držim toga da su u životu najgenijalnija rešenja, pa i odgovori, kratki i jasni, a ovaj to definitivno nije.Pored svega, meni je priča bila interesantna i nije nalik ni na jednu knjigu koju sam pročitao. Sigurno da ima svoju vrednost, ali lično nisam oduševljen.A da, da dodam da je prvi deo knjige klasičan roman, a da je tek u drugom delu prisutan filozofsko-religijski pristup.
Posted

Džek Keruak, Na putučovek je seo za pisaću mašinu, uvukao svitak dužine 36m i za 3 nedelje objasnio šta je to US&A.jedino mu je pas izeo neki metar 'artije tamo do pred kraj :D lepo piše u napomeni.sjajna knjiga a ja Keruaka tek sada otkrivam <_< podsetio me na Hantera Tompsona... samo bez halucinogena

Posted

Wells Tower - "Everything Ravaged, Everything Burned", kratke price, odlicne!41xNfeSZVzL._BO2,204,203,200_PIsitb-sticker-arrow-click,TopRight,35,-76_AA240_SH20_OU01_.jpg

Posted (edited)

(пребацио на језик/мрзим)

Edited by расејан
Posted
muzej nevinosti, orhan pamuk.
Eh i kako ide? Jel to onaju "muzej ljubavi"?Onomad procitah predivnu kritiku za tajj roman.Ja citam po drugi put sabrana dela Balzaka.Pocenm od broja 1 pa do 10.Onda skapiram da se ne secam tacno kako je bio broj 1 pa se vratim.Imam i na srpskom i na nemackom po deset knjiga ( tvrd povez , sabrana dela,dobila i jedno i drugonekada na poklon) i lepo uzivam. Obicno se usudim da kazem da sam knjigu procitala tek ako sam je tri puta procitala :)
Posted (edited)

da li je sramota ovo pokazati?PrideandPrejudiceandZombiesCover.jpgumirem od smeha, sve mnogo vise ima smisla no kod jane austen.

Edited by paculla
Posted

Pade mi na pamet da nam fali topik "Stidim se, ali čitala/čitao sam".. Pa, eto, čitala sam ovih dana "Moj život, moj skandal" Isidore Bjelice-Ostala bogatija za sledeća važna saznanja;-iz kakve je pedigrirane porodice ponikla /spisak svih titula u porodicnom stablu ukljucujuci pretka koji je bio "potomak 12 vojvoda"/,-ko su joj bile VIP komsije u Sarajevu, gde je odrasla,-kako je klopala kavijar otkad je majka odbila od sise, čak i u ono grozno komunističko vreme, iz koga je ponela doživotne traume, -da je bila glavna pička u Sarajevu, prva pronela mini suknju etc,-njene žurke su bile najveći spektakli u celom "tamnom vilajetu",-kad su je zbog one naci žurke /imala je tad 19-2o godina/ priveli u policiju, jebala im je majku, ismejavala, radila ih k'o poslednje majmune, da joj ni heroji WWII rata nisu bili ravni po neustrašivosti,-udarala kontru sex. manijacima po parkovima, tako što bi - zadigla suknju i tako ih na mestu paralisala,-buduci nevidjeno smerna, tek po preseljenju u Bg izgubila nevinost, s neimenovanim izvršiocem radnje, ostavljajući čitaoce u zabezeku "Zar tek sa 21-22 godine, a takva nevidjena riba?!",-o njenoj knjizi "Ozloglašena" ceo Beograd brujao cele 4 godine, -već decenijama je prati UDBA, stalno joj mrse konce, proganjaju je, pa je valjda to razlog što je izdala svega 3o i nešto knjiga, umesto da nadmaši Šekija po produkciji.

Posted
Pade mi na pamet da nam fali topik "Stidim se, ali čitala/čitao sam".. Pa, eto, čitala sam ovih dana "Moj život, moj skandal" Isidore Bjelice-Ostala bogatija za sledeća važna saznanja;-iz kakve je pedigrirane porodice ponikla /spisak svih titula u porodicnom stablu ukljucujuci pretka koji je bio "potomak 12 vojvoda"/,-ko su joj bile VIP komsije u Sarajevu, gde je odrasla,-kako je klopala kavijar otkad je majka odbila od sise, čak i u ono grozno komunističko vreme, iz koga je ponela doživotne traume, -da je bila glavna pička u Sarajevu, prva pronela mini suknju etc,-njene žurke su bile najveći spektakli u celom "tamnom vilajetu",-kad su je zbog one naci žurke /imala je tad 19-2o godina/ priveli u policiju, jebala im je majku, ismejavala, radila ih k'o poslednje majmune, da joj ni heroji WWII rata nisu bili ravni po neustrašivosti,-udarala kontru sex. manijacima po parkovima, tako što bi - zadigla suknju i tako ih na mestu paralisala,-buduci nevidjeno smerna, tek po preseljenju u Bg izgubila nevinost, s neimenovanim izvršiocem radnje, ostavljajući čitaoce u zabezeku "Zar tek sa 21-22 godine, a takva nevidjena riba?!",-o njenoj knjizi "Ozloglašena" ceo Beograd brujao cele 4 godine, -već decenijama je prati UDBA, stalno joj mrse konce, proganjaju je, pa je valjda to razlog što je izdala svega 3o i nešto knjiga, umesto da nadmaši Šekija po produkciji.
ko je ono u cvrstom stanju mogo da jebe i da gleda u facu pa jos i da posvrsava zasluzio je spomenicu solidarnosti, udarnicku znacku i vealiki falus u aleji dileja iz taka
Posted

Nisam znao da si gadljiv na cupi, whatever the scenario... posebno ne ti. :D