Joshua Posted June 14, 2009 Posted June 14, 2009 Jesi čitao The Moral Animal Roberta Wrighta? Ako ti se svidja Pinkerova Tabula Rasa, sigurno će ti se i to svideti.
Buck Naked Posted June 14, 2009 Posted June 14, 2009 Znam za tu knjigu. A pročitao sam još podosta evoluciono-psihološke, mada prevashodno od ovih popularnijih sorti.
BornToRun Posted June 15, 2009 Posted June 15, 2009 blank slate nisam mogo da procitam - dosadna mi je a i teska za citanje rekao bih.Na slicnu temu buck probaj Nature via nurture - Matt Ridley. Mnogo zanimljivije, cita se ko krimic.Na ispitu iz psihijatrije onomad poceo sam da razglabam teoriju iz knjige zasto je sizofrenija znacajna za covecanstvo, i profa me pustio i ako nije trebao
Buck Naked Posted June 15, 2009 Posted June 15, 2009 (edited) Od Ridlija sam proćito The Red Queen i The Origins of Virtue. Nice stuff, iako turbo popularno pisano.Edit: I Genom, da, al to su valjda svi.A od Pinkera i How The Mind Works, i raspametio se. I opametio. Edited June 15, 2009 by Buck Naked
Joshua Posted June 15, 2009 Posted June 15, 2009 A od Pinkera i How The Mind Works, i raspametio se. I opametio.To je moj prvi Pinker! :DAnyway, koga zanima, ima ovde clanaka ihahaj, i (skoro )svi pisani vrlo popularnim stilom...Klik!
Aleksija Posted June 17, 2009 Posted June 17, 2009 molim preporuke, sto vise, za pametne krimice. prevedene.ide leto, bice krvi.hvala.
Ulis Posted June 17, 2009 Posted June 17, 2009 Ako pod pojmom "krimi" možemo staviti i "špijunske trilere" onda sve što je potpisao le Kare (doduše nema krvi...barem toliko)
le petit nicolas Posted June 17, 2009 Posted June 17, 2009 saglasna sa le kareom... mogao bi i len deighton.raniji forsajt: the day of the jackal (operacija sakal), shepherd (cuvar)bez krvi, ali zdravo napeto, sa tu i tamo nedostajucim junacima: aleksandar mekol smit, serijal o prvoj damskoj detektivskoj agenciji ma(da)me ramotsve.poz
pt 2.0 Posted June 18, 2009 Posted June 18, 2009 (edited) molim preporuke, sto vise, za pametne krimice. prevedene.ide leto, bice krvi.hvala.ne citam krimice ... ali jedan mi pre nekoliko godina dopao saka, i nije bio los... pisac je majnet vo(l)ters, a knjiga se zvala brijac za pod jezik. ako se dobro secam. edit: nasla link http://www.minettewalters.co.uk/books/index.htm#8 Edited June 18, 2009 by PointTaken
Ulis Posted June 18, 2009 Posted June 18, 2009 Oko "ranog" Forsajta.....slažem se za navedene romane (sa tim da je film Dan šakala jedan od onih filmovakoji daleko nadmašuju književni predložak). Od "kasnog" Forsajta solidan je Avganistanac.Mada, sve je to neuporedivo sa le Kareom. Triologija o Džordžu Smajliju i Špijun koji se sklonio u hladnoću (jošjedan izvrstan film M.Rita sa R.Bartonom) su ona vrsta romana koja se itekako da uporediti i na štetu tzv. ozbiljne literature.
le petit nicolas Posted June 18, 2009 Posted June 18, 2009 Oko "ranog" Forsajta.....slažem se za navedene romane (sa tim da je film Dan šakala jedan od onih filmovakoji daleko nadmašuju književni predložak). Od "kasnog" Forsajta solidan je Avganistanac.Mada, sve je to neuporedivo sa le Kareom. Triologija o Džordžu Smajliju i Špijun koji se sklonio u hladnoću (jošjedan izvrstan film M.Rita sa R.Bartonom) su ona vrsta romana koja se itekako da uporediti i na štetu tzv. ozbiljne literature.dan sakala... do forsajta sam stigla preko tog filma.a bozja pesnica? na stranu sto je obogaljena brukom od prevoda/lekture i nepostojecim tehnickim uredjenjem. jel' majk martin bese i u avganistancu?slazem se, le kare jeste literatura. i, da ne propustimo malu bubnjaricu. skoro neverovatno da je napisana pre tridesetak godina.a da preskocimo panamskog krojaca - ne znam sta mu bi.odosmo u letnje preporuke (otvorila je apotekarica temu o knjigama za na odmor), u poslednje vreme tematsko lutanje i trolovanje mi postaje navika :( poz
Ulis Posted June 18, 2009 Posted June 18, 2009 Jeste. Majk Martin je u Avganistancu.Lepo si se setila Male bubnjarice (elem taj film sa D.Kiton nije uspeo).Imaš pravo za Božiju pesnicu i Panamskog krojača.Što se tiče "Špijuna......" morao sam je pročitati dva puta za redom, da bih shvatio šta se, u stvari, desilo i ko je koga prevario,manipulisao, žrtvovao..šta se stvarno desilo? A BBC serija o Smajliju i njegovim ljudima je, kako to već Englezi rade, briljantna. Od tada Smajli je, za mene, Alek Ginis
le petit nicolas Posted June 18, 2009 Posted June 18, 2009 Što se tiče "Špijuna......" morao sam je pročitati dva puta za redom, da bih shvatio šta se, u stvari, desilo i ko je koga prevario,manipulisao, žrtvovao..šta se stvarno desilo? A BBC serija o Smajliju i njegovim ljudima je, kako to već Englezi rade, briljantna. Od tada Smajli je, za mene, Alek Ginisne secam se vise :D moracu da procitam ponovo, pa cu izvestiti.mislim da je naslov "spijun koji se sklonio u hladovinu", ili, mozda, zavetrinu? nije sitnicarenje, nego menja smisao.da, bbc serija... gde te serije mogu da se nadju/kupe? volela bih da imam, na primer, i "yes, minister".alec guinness je, za mene, prvo vermold. sto nas dovodi do nove preporuke u istom zanru: nas covek u havani, g. greene.poz
Recommended Posts