Jump to content

Sta citate?

Featured Replies

7 hours ago, ultra plasticni said:

ja sam to merkao na sajtu akademske knjige, sve cekam da padne ispod crvene

Imam koliko vidim, do sutra neki rođendanski popust, pa baci pogled na sajt.

Ja sam posle Karera uzeo, isto AK izdanje Anu Berns i njen roman "Mlekadžija" o Severnoj Irskoj i vunenim vremenima tamo.

A kad smo kod istog izdavača, oni su izdali i "Matiju" Drage Hedla, prošle nedelje.

• Replies 8.5k
  • Views 899.9k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Most Popular Posts

• slepa živana
    slepa živana

prebacila sam se na ovu temu jer se tamo piše o najavama i medijima   imam jedan bedž, omiljeni na kome piše "što čitaš?" to je naziv neke hrvatske anarhističke edicije, praktično reklamni b

• slepa živana
    slepa živana

upravo sam završila s čitanjem nečeg što se zove "selindžer" iz 2014, autori salerno i šilds. radi se uglavnom o gomili kratkih izjava, delova intervjua, pisama ljudi koji su poznavali selindžera. ima

• slepa živana
    slepa živana

ja sam gledala predstavu po toj knjizi na večernjoj sceni radović. i to monodramu. dug je niz mojih krvavih žrtava kulturnom uzdizanju

Posted Images

21 hours ago, Stela said:

Inace su mi uvek bile interesantne knjige koje imaju neke elemente putopisa, a nisu to nuzno. Murakami ima te elemente u ovoj knjizi. Stoga planiram ovog leta da procitam Emanuela Rubena, putopis se zove Uz Dunav. Biciklom je 2016. presao trasu Dunava i prilicno posvetio paznju ljudima koje je susretao i predelima koje je posecivao, tako da verujem da je knjiga zanimljiva.

Nije književnost, ali neki putopisni zapisi umeju da dosegnu i književnu vrednost, pa evo dve preporuke:

Najpre, Ciklonaut

Sajt je sada preobiman, nisam upoznat sa najvećim delom sadržaja, pa nisam ni u poziciji da dam preporuku za sve, ali bez zadrške mogu da preporučim i podsetim na izvorni susret sa Ciklonautom i izvanredan opis neuobičajene biciklističke ture od Valjeva do Jadranskog mora: Put kojim se ređe ide - SADRŽAJ

Drugo je opis ture čamcem od Novog Sada do Petrograda, za koji sam moguće je saznao baš na ovom forumu: Novi Sad-Sankt Peterburg-Novi Sad čamcem

Edited by Ras

@Ras Zanimljivo deluju ovi putopisi, hvala.

Matiju (Drago Hedl) sam pre neki dan kupila drugarici, ona radi sa ljudima koji su imali i takve gubitke, mada mislim da cu knjigu procitati i ja.