May 26May 26 8 hours ago, Svemir Zeka said:Kraljevstvo, odlično. Mučim se evo s nastavkom, nikako da završim.Vidim da je izašla neka Minesota.Lovac na glave, nepovezan s ičim, odličan. Crnohumoran.Sredina serijala HH je odlična, Sin, Oklopno srce, a najbolji Crvendać, ubedljivo.Nastavak "Kraljevstva" je "Kralj Usa"Us je napisan na naslovnici USA i zvuči kao da je kralj Amerike
May 26May 26 ja ibeovac o vladu dapčeviću, opet. upadljivo je kod druga vlada da svaka priča ima podtekst kako je on krasan i neviđen čovek dok su oni koji mu nisu po volji na nivou karikature, no teško se može poreći da je bio manit kao retko ko. to jest ima u toj meri manitih ljudi a ovom može da se ređa šta je sve preživeo, i da deluje nestvarno, jer je nekako dočekao pozne godine a blesava glava ga nije popuštala.
May 26May 26 pročitao u selu: spisak zavanica.boza. agata kristi stil. svi imaju razlog. izvršilacje jedan/na.danas sampodigao nešto drukčije. otišao sam u drugu biblioteku, tamo su knjige poslagane po jezicima.gde je finska? ovamo. izabrah dva krimića i "sladoleddžju" katri lipson.. videćemo. vraćam se na selo za koji dan. Edited May 26May 26 by đorđe geprat
May 27May 27 15 hours ago, najneindustrijaliziraniji said:ja ibeovac o vladu dapčeviću, opet.upadljivo je kod druga vlada da svaka priča ima podtekst kako je on krasan i neviđen čovek dok su oni koji mu nisu po volji na nivou karikature, no teško se može poreći da je bio manit kao retko ko. to jest ima u toj meri manitih ljudi a ovom može da se ređa šta je sve preživeo, i da deluje nestvarno, jer je nekako dočekao pozne godine a blesava glava ga nije popuštala.meni se ti njegovi memoari dopali.sećam se pasaža gde opisuje sporadične susrete sa bratom nakon razlaza.mislim da nam nedostaju ljudi takvog kova danas.sve i da su samoljubivi (a ko pa nije)
May 28May 28 Izasla je nova knjiga Radmile Petrovic “nisam znala sta nosim u sebi”!Promocija je 3. juna u 19,30 u Dorcol Platzu.
June 2Jun 2 "Nexus", Juval Noa HarariVelika preporuka, pogotovo ako ga niste do sada čitali, jer u ovoj knjizi sublimira i pretnodne dve.Knjiga prikazuje umrežavanje ljudi od praistorije do društvenih mreža, a onda u drugom delu razmatra razvoj odnosa ljudi i inteligentnih mašina, pokrenutih veštačkom inteligencijom.Harari ide od istorije, preko filozofije do religijskih razmatranja teme, bez ulaženja u tehnikalije, ali ipak piše sa razumevanjem tih tehnika, bez lupanja. Ali ne očekujte odgovore, samo pitanja za razmatranje. Čitao sam na Engleskom, ali vidim da je dostupna u Laguni na Srpskom. Edited June 2Jun 2 by dvb-t manijak
June 12Jun 12 Черный город / Б. Акунин, 2012.Sasvim slucajan izbor naslova, zapravo sled sticaja okolnosti,usled kojih sam morao da provedem noc u stepenistu.Nista strasno.. kombinacija vrucine, rasejanosti-nemarnostii srdoboljne susetke.Ovo mi je drugi B. Akunjin, prvog se naslova ne secam,jednako bese nekakav slucajan izbor - kako bilo, krimicsa državnim savetnikom Fandorinim E. P, poznavaocem azijskih tehnika borenja i razne transcendencije u naslovnoj ulozi. Baku u petrorubljama, vrućini i smogu naftaškog obrta, među patrljcima oparanih šavova nacionalnih tkanina uoči Velikog rata i Prevrata.Vrlo plasticni epizodisti i mizanscen.
June 12Jun 12 8 hours ago, makaronee said:Черный город / Б. Акунин, 2012.Sasvim slucajan izbor naslova, zapravo sled sticaja okolnosti,usled kojih sam morao da provedem noc u stepenistu.Nista strasno.. kombinacija vrucine, rasejanosti-nemarnostii srdoboljne susetke.Ovo mi je drugi B. Akunjin, prvog se naslova ne secam,jednako bese nekakav slucajan izbor - kako bilo, krimicsa državnim savetnikom Fandorinim E. P,poznavaocem azijskih tehnika borenja i razne transcendencije u naslovnoj ulozi.Baku u petrorubljama, vrućini i smogu naftaškog obrta,među patrljcima oparanih šavova nacionalnih tkanina uoči Velikog rata i Prevrata.Vrlo plasticni epizodisti i mizanscen.Na ruskom si čitao? To je valjda poslednja objavljena na srpskom iz serijala o Erastu Petroviču. Ima još jedna ili dve u tom serijalu
June 12Jun 12 Da, na ruskom. Beše prilično zastupljeno štivo na policama aerodromskih i ž_staničnih knjižara, nekad - do momenta kada Georgija Čhartišvili proglašavaju stranim agentom, koji širi neistine o armiji i opravdava terorizam e da bi na kraju bio uhapšen i osuđen u odsustvu na dva meseca.Zapravo sam se lakomisleno odnosio prema njegovom detektivskom opusu - najore zbog ideoloških predubeđenja sproću glavnog protagoniste.
June 12Jun 12 25 minutes ago, makaronee said:Da, na ruskom.Beše prilično zastupljeno štivo na policama aerodromskih i ž_staničnih knjižara, nekad - do momenta kada Georgija Čhartišvili proglašavaju stranim agentom, koji širi neistine o armiji i opravdava terorizam e da bi na kraju bio uhapšen i osuđen u odsustvu na dva meseca.Zapravo sam se lakomisleno odnosio prema njegovom detektivskom opusu - najore zbog ideoloških predubeđenja sproću glavnog protagoniste.Kakvo ideološko predubeđenje?
June 12Jun 12 Protivu službenika trećeg odeljenja političke policije i uopšte činovnika u bilo kojoj hijerarhiji bilo koje vlasti, osim narodne.
June 15Jun 15 MurakamiO cemu govorim kada govorim o trcanjuZagledao se Murakami u ovoj knjizi u sebe, duhovno i telesno, godinama prateci to kako se menja i kako uci, shvatajuci i prihvatajuci (ovo drugo malo teze) svoja ogranicenja. Neverovatno je disciplinovan i istrajan, to je za divljenje. Knjiga jeste o trcanju, ali je protkana zivotnom filozofijom pisca i otkriva nam njegovu licnost. Mozda najvaznija stavka je da ciljeve postavlja prema sebi, a ne prema drugima...zato i praktikuje trcanje. Pronasao je aktivnost koju voli, vrlo joj je posvecen, pa mu ona nemerljivo kreira i menja zivot, kao sto je slucaj i sa pisanjem.Lepo je prikazao gradove u kojima se odrzavaju maratoni, u onoj meri u kojoj je njegov boravak u njima to dozvoljavao, kao i neke epizode sa slucajnim prolaznicima i ostalim trkacima. Najdrazi deo mi je onaj u Grckoj Inace su mi uvek bile interesantne knjige koje imaju neke elemente putopisa, a nisu to nuzno. Murakami ima te elemente u ovoj knjizi. Stoga planiram ovog leta da procitam Emanuela Rubena, putopis se zove Uz Dunav. Biciklom je 2016. presao trasu Dunava i prilicno posvetio paznju ljudima koje je susretao i predelima koje je posecivao, tako da verujem da je knjiga zanimljiva. Edited June 15Jun 15 by Stela
June 15Jun 15 Emanuel Karer - V13, hronika suđenja teroristima za novembar 2015. u Parizu, za Bataklan, Stadion France, one kafiće i restorane.Odličan, totalna preporuka.Više od trilera i miljama daleko od suvoparnih izveštavanja pravnim jezikom.
June 15Jun 15 Kupila pre neki dan Carstvo od Karera, videcemo kako ce ici kad je budem uzela sa police.