March 28Mar 28 Prohujao editao; spomenuti Vladimov je izdat 2004, što nije baš nedavno - ali posle određenog broja godina - sve se to tu negde sažme i savije, u nekoliko godina.
March 30Mar 30 Čitam konačno "Sentimentalno vaspitanje - logika jedne biografije" Branimira Stojanovića.Zanimljive crtice iz (političke) prošlo-sadašnjosti, ali poludeću od tolikih inicijala.
April 7Apr 7 Džordž Orvel - "U borbi za vazduh" ("Coming Up For Air")Predivno pripovedanje! Uživala sam u opisu pecanja u detinjstvu. Ima i nekih skroz Selindžerovskih atmosfera, posebno poseta penzionisanom učitelju Porteusu.Nebitno kad je napisano (ovo je 1939,), divan prikaz nostalgije za detinjstvom i uvek turobne sadašnjosti.
April 8Apr 8 В саду чудовищ. Любовь и террор в гитлеровском Берлине / Эрик Ларсон, 2022.In the Garden of Beasts: Love, Terror, and an American Family in Hitler's Berlin / E. Larson, 2011.Zapravo me najpre zanima pitanje opsega i mogućnosti neutralnog.
April 13Apr 13 Кундера - Смешне љубавиСтварно је мајстор Кундера, може роман, могу кратке приче, ништа ни близу лоше од њега још увек нисам прочитао, нити делује да ћу.Хамсун - Под јесењом звездомУх досадан сам с Хамсуном, али какво је уживање читати га, колики је Кундера мајстор толики је Хамсун геније реално. Невероватно ми леже његове књиге, ово ми је прва коју сам прочитао после пар година паузе и наравно није разочарао.
Saturday at 11:091 day juče sam iz biblioteke uzeo knjigu o "panonskom admiralu" ivana ivačkovića. da upoznam imenjaka iznutra. početak knjige je pun jugonostalgije što meni matorom leži. lepe reči o đuričiću. drago mi je što sam naleteo na ovo.
Saturday at 13:181 day Meni je ta knjiga bila bas losa, osim sto je, kao i druga Ivackoviceva knjiga koju sam citao (Izmedju krajnosti, o Azri i Stulicu, koja je takodje losa) korisna zbog hronologije i informacija o tome ko je sta radio i kad. A ja licno zivim u jugonostalgiji, pa ni to nije pomoglo. Taj deo o Djuricicu je mozda i jedini vredan u knjizi, valjda zato sto je lican.Trenutno citam Kroniku sretnih trenutaka Snjezane Banovic, Geopoetikino izdanje. Preporucio bih vam nju pre, iako sam tek poceo, za jos malo jugonostalgije, ali iz zagrebacke perspektive. Edited Saturday at 13:181 day by Sludge Factory