Stela Posted January 3 Posted January 3 3 hours ago, makaronee said: Hvala na preporuci. Kvalitetno štivo, u starinskom smislu reči. U zborniku je nekoliko naslova. Jesi li čitala još nešto? Nema na cemu. Nisam nista vise, ovo mi je prva Benedetijeva knjiga.
decak Kejt Posted February 9 Posted February 9 došla do polovine "Vremenskog skloništa" Georgi Gospodinova i baš sam pod utiskom. možda i zbog specifičnog trenutka u kome se svet nalazi i shvatanja da je posezanje za prošlošću u stvari uvek neka potraga za melemom za sadašnjost. samo što prošlost nije mesto u kom se melem nalazi. 3
makaronee Posted February 14 Posted February 14 Естественный роман / Г. Г. Господинов, 2000. Izuzetno plastično baratanje jednostavnim materijalom i tihim linijama sižea, uz majstorski kurs iz metaliterature.
Yoyogi Posted February 14 Posted February 14 Ne citam nista od pisaca kojima je od njihove smrti proslo manje od 30 godina i da ih se iko seca. Savremeno smece srpskih pokusavatelja da budu pisci. Pa covece, sljam, zvan Vidojkovic se u Srbiji zove piscem? Takvo smece nisam ni mogao da zamislim da neko uopste stampa. 1
Lezilebovich Posted February 14 Posted February 14 9 minutes ago, Yoyogi said: Ne citam nista od pisaca kojima je od njihove smrti proslo manje od 30 godina i da ih se iko seca. A kako nalazis te pisce koji su umrli pre 1990 i da ih se niko ne seća ? 3
Yoyogi Posted February 14 Posted February 14 Upravo zavrsavam celog Shekspira (5,300 strana, 6 knjiga), to sam sve citao kada sam imao 21 godinu. Ivo Andric je umro 1975. Slali su mi iz Srbije knjige novih pisaca, desetak knjiga, sve su smece. Neke, bar tri, cak i dobitnici NIN-ove nagrade.
Yoyogi Posted February 14 Posted February 14 Kada je Ivo Andric dobio Nobelovu nagradu za knjizevnost, neko je Titu dosapnuo da bi laureata trebalo primiti. Bili su obojica 1892. godiste. Tito: Mislio sam da ste mladji od mene. Ivo Andric: Niko od Vas nije ni stariji ni mladji.
decak Kejt Posted February 16 Posted February 16 (edited) Završila i svoju prvu Olgu Tokarčuk, "Kad su ljudi pošli po knjigu". Zanimljiva je, obzirom da je autorka Poljakinja, i naša savremenica, a radnja knjige je smeštena u drugoj polovini 17. veka u Francuskoj. U stvari sam preporuku dobila za "Vuci svoje ralo po kostima mrtvih", i sad joj se baš radujem, legla mi je Olga. Edited February 16 by decak Kejt 1
namenski Posted February 16 Posted February 16 27 minutes ago, decak Kejt said: ...legla mi je Olga. Ako vec jeste, bicu slobodan da preporucim: Za gustiranje... 1
Tihajeza Posted February 16 Posted February 16 I ja čitam Olgu Tokarčuk trenutno! Čitam na ruskom, ne znam srpski naslov (ako je prevedeno). "Последние истории" 1
Klara Posted February 16 Posted February 16 Kod mene na meniju je Hulio Kortasar i njegove sabrane priče. ☀️ Dajem se u potragu i za romanom "Školice". 4
Stela Posted February 16 Posted February 16 Interesantna je i drugacija Olga, citala sam od nje jedino Bizarne price i dopada mi se. Taman da probam jos neku.
Lezilebovich Posted Friday at 17:12 Posted Friday at 17:12 Aleksandar Stankovic - o tome kako se bori sa depresijom. Nekako me bas potresla tokom citanja, da li zato sto ga "znam" ili nesto drugo, ne mogu da procenim 4
Recommended Posts