Jump to content
IGNORED

Sta citate?

morgana

Recommended Posts

Posted
3 hours ago, makaronee said:

Hvala na preporuci.

Kvalitetno štivo, u starinskom smislu reči.

U zborniku je nekoliko naslova. Jesi li čitala još nešto?

IMG_20250103_174106.thumb.jpg.6f38d7ec8b215f6c6c6255e29a018bda.jpg

Nema na cemu.

Nisam nista vise, ovo mi je prva Benedetijeva knjiga.

• 1 month later...
Posted

došla do polovine "Vremenskog skloništa" Georgi Gospodinova i baš sam pod utiskom. možda i zbog specifičnog trenutka u kome se svet nalazi i shvatanja da je posezanje za prošlošću u stvari uvek neka potraga za melemom za sadašnjost. samo što prošlost nije mesto u kom se melem nalazi.

• +1 3
Posted

Естественный роман / Г. Г. Господинов, 2000.

Izuzetno plastično baratanje jednostavnim materijalom i tihim linijama sižea, uz majstorski kurs iz metaliterature.

Posted

Ne citam nista od pisaca kojima je od njihove smrti proslo manje od 30 godina i da ih se iko seca.
Savremeno smece srpskih pokusavatelja da budu pisci. Pa covece, sljam, zvan Vidojkovic se u Srbiji zove piscem? Takvo smece nisam ni mogao da zamislim da neko uopste stampa.

• +1 1
Posted
9 minutes ago, Yoyogi said:

Ne citam nista od pisaca kojima je od njihove smrti proslo manje od 30 godina i da ih se iko seca.

A kako nalazis te pisce koji su umrli pre 1990 i da ih se niko ne seća ? 

• Haha 3
Posted

Upravo zavrsavam celog Shekspira (5,300 strana, 6 knjiga), to sam sve citao kada sam imao 21 godinu.
Ivo Andric je umro 1975. 

Slali su mi iz Srbije knjige novih pisaca, desetak knjiga, sve su smece. Neke, bar tri, cak i dobitnici NIN-ove nagrade. 

Posted

Kada je Ivo Andric dobio Nobelovu nagradu za knjizevnost, neko je Titu dosapnuo da bi laureata trebalo primiti.
Bili su obojica 1892. godiste.
Tito:
Mislio sam da ste mladji od mene.
Ivo Andric:
Niko od Vas nije ni stariji ni mladji.

Posted (edited)

Završila i svoju prvu Olgu Tokarčuk, "Kad su ljudi pošli po knjigu". Zanimljiva je, obzirom da je autorka Poljakinja, i naša savremenica, a radnja knjige je smeštena u drugoj polovini 17. veka u Francuskoj. 

U stvari sam preporuku dobila za "Vuci svoje ralo po kostima mrtvih", i sad joj se baš radujem, legla mi je Olga.

Edited by decak Kejt
  • Hvala 1
Posted
27 minutes ago, decak Kejt said:

...legla mi je Olga.

Ako vec jeste, bicu slobodan da preporucim:

knjige-jakovljeve.jpg

Za gustiranje...

• Hvala 1
Posted

I ja čitam Olgu Tokarčuk trenutno!

Čitam na ruskom, ne znam srpski naslov (ako je  prevedeno). 

"Последние истории"

• +1 1
Posted

Kod mene na meniju je Hulio Kortasar i njegove sabrane priče. ☀️ 

Dajem se u potragu i za romanom "Školice".

• +1 4
Posted

Interesantna je i drugacija Olga, citala sam od nje jedino Bizarne price i dopada mi se.

Taman da probam jos neku.

Posted

Olga Tokarčuk, bas da narucim.

Posted

Aleksandar Stankovic - o tome kako se bori sa depresijom. Nekako me bas potresla tokom citanja, da li zato sto ga "znam" ili nesto drugo, ne mogu da procenim

• +1 4