Jump to content
IGNORED

Sta citate?

morgana

Recommended Posts

Posted
On 17. 10. 2024. at 19:16, John Coltrane said:

Ostajemo u SFRJ sa Clio-vim izdanjem Monopol na istinu Radine Vučetić.

Kakav bi se krem dela krem tek skupljao u BG da nije bilo cenzure...

Apel onima koji nisu pročitali da to urade kad nadju slobodnog vremena.

A sada nazad kod Bobe™.

image.jpeg.0c48556c28826a46b8ad8deb5225e031.jpeg

• +1 1
  • Wub 1
Posted

Paolo Konjeti - Osam Planina 

Konacno nesto novo a kvalitetno od italijana, da nije mafija ili ultra popularni Karizi ili Elena Ferante 

Odlican stil pripovedanja, sazeto a opet na momente jako detaljno, ne ide previse u deskripciju na ustrb radnje (sto je inace pojava koju mrzim kod postmoderne - kao ulazi mladi napaljeni tinejdzer u sobu i onda gleda milje na stolu i opisuje sve sto je morao da nauci o miljeima i strikanju iz knjiga tokom pripreme knjige - pa onda se raspline u neku glupu pricu o nogicama stolice i laku kao prepisanim iz nekih brosura - zrelost je znati sve to a ne morati da napises ) 

Konjeti pise o svetu koji ocigledno poznaje, planine, zivot brdjana, usamljenost i borba sa zivotom, za prijatelje i za porodicu kao i odgovornost i obaveza koju ljubav nosi - apsolutna preporuka. Videcemo sta jos ima od njega da se pazari. 

• Hvala 2
Posted

malo aktuelnosti, ovo-ono :fantom:

41e+dwz5W5L._AC_UF1000,1000_QL80_.jpg

ima 150+ fotki u knjizi, tako da je borderline slikovnica

Posted

maus. što je bliže neminovno zlo u potpunoj bestijalnosti to je veća mučnina u stomaku sa narednom stranicom. svako umire sam hansa falade sam zato prekinuo na pola iako mi je knjiga bila sjajna. nema potrebe baš uvek da se izlažemo ultimativnoj nepravdi.  

• +1 3
Posted

akcija knjige upola cene trenutno u laguni. ima da se probere: tajsonova autobiografija, sva siročad bruklina od litema, pa marićeva deca komunizma, sablje i utopije vargasa ljose, skorseze, vil smit, ejmor touls, tarantino...

• +1 1
  • Hvala 1
Posted

Ima i novi Mišković - Tajne zanata

• Haha 3
Posted

"Ali i Nino" -Kurban Said.

Ljubav između Gruzinke i Azerbejdžanca (vrlo pitko i simpatično, moram priznati)

E sad, Kurban Said nije ime. Pseudonim, koji ima neko značenje na lokalnom jziku. Nije jasno čiji je pseudonim, tj. ko je autor. Napisana na nemačkom i Izdata 30-tih u Beču.

Na IMDB postoji dokumentarac o mogućim identitetima autora "Alias Kurban Said"

https://m.imdb.com/title/tt0424786/

Nisam gledala, ali koliko sam pročitala, ti potencijalni autori dosta živopisni likovi i zanimljivi životi.

Posted (edited)
3 hours ago, stajebrebilo said:

Ima i novi Mišković - Tajne zanata

je l ima "Kako izvući glavu iz torbe jednom kad ti je zemunski klan nabije na glavu"? :fantom:

edit:

uzgred, čitao sam "Ja, tajkun"

Edited by garcia
  • Haha 1
Posted

Nisam još krenuo da čitam, prvo malo da uđem u majndset preduzetnika, da lakše shvatim tematiku... Šalim se, Ja tajkun je imala neke odlične detalje, mada je sve to romansirano, kao i skoro svaka knjiga tog tipa.

Posted
17 hours ago, garcia said:

je l ima "Kako izvući glavu iz torbe jednom kad ti je zemunski klan nabije na glavu"? :fantom:

edit:

uzgred, čitao sam "Ja, tajkun"

Uzmeš drugu torbu, napuniš je kešom i izvučeš glavu...

• +1 1
Posted

Dajte preporuku koju knjigu od Dovlatova prvu da čitam. Nisam do sada ništa od njega čitao...

• Wub 1
Posted

"Naši"

Dobar uvod o njemu i njegovim precima.

• Hvala 1
Posted

Боље прво Зону

• Hvala 1
Posted

Kofer, Zona, Naši...

2 hours ago, stajebrebilo said:

Uzmeš drugu torbu, napuniš je kešom i izvučeš glavu...

još bolje ako imaš kuma koji ti to završi i izbaci torbu sa lovom iz auta da je Legija i pajtaši pokupe.