November 3, 2024Nov 3 On 17. 10. 2024. at 19:16, John Coltrane said: Ostajemo u SFRJ sa Clio-vim izdanjem Monopol na istinu Radine Vučetić. Kakav bi se krem dela krem tek skupljao u BG da nije bilo cenzure... Apel onima koji nisu pročitali da to urade kad nadju slobodnog vremena. A sada nazad kod Bobe™.
November 4, 2024Nov 4 Paolo Konjeti - Osam Planina Konacno nesto novo a kvalitetno od italijana, da nije mafija ili ultra popularni Karizi ili Elena Ferante Odlican stil pripovedanja, sazeto a opet na momente jako detaljno, ne ide previse u deskripciju na ustrb radnje (sto je inace pojava koju mrzim kod postmoderne - kao ulazi mladi napaljeni tinejdzer u sobu i onda gleda milje na stolu i opisuje sve sto je morao da nauci o miljeima i strikanju iz knjiga tokom pripreme knjige - pa onda se raspline u neku glupu pricu o nogicama stolice i laku kao prepisanim iz nekih brosura - zrelost je znati sve to a ne morati da napises ) Konjeti pise o svetu koji ocigledno poznaje, planine, zivot brdjana, usamljenost i borba sa zivotom, za prijatelje i za porodicu kao i odgovornost i obaveza koju ljubav nosi - apsolutna preporuka. Videcemo sta jos ima od njega da se pazari.
November 7, 2024Nov 7 malo aktuelnosti, ovo-ono ima 150+ fotki u knjizi, tako da je borderline slikovnica
November 14, 2024Nov 14 maus. što je bliže neminovno zlo u potpunoj bestijalnosti to je veća mučnina u stomaku sa narednom stranicom. svako umire sam hansa falade sam zato prekinuo na pola iako mi je knjiga bila sjajna. nema potrebe baš uvek da se izlažemo ultimativnoj nepravdi.
November 18, 2024Nov 18 akcija knjige upola cene trenutno u laguni. ima da se probere: tajsonova autobiografija, sva siročad bruklina od litema, pa marićeva deca komunizma, sablje i utopije vargasa ljose, skorseze, vil smit, ejmor touls, tarantino...
November 18, 2024Nov 18 "Ali i Nino" -Kurban Said. Ljubav između Gruzinke i Azerbejdžanca (vrlo pitko i simpatično, moram priznati) E sad, Kurban Said nije ime. Pseudonim, koji ima neko značenje na lokalnom jziku. Nije jasno čiji je pseudonim, tj. ko je autor. Napisana na nemačkom i Izdata 30-tih u Beču. Na IMDB postoji dokumentarac o mogućim identitetima autora "Alias Kurban Said" https://m.imdb.com/title/tt0424786/ Nisam gledala, ali koliko sam pročitala, ti potencijalni autori dosta živopisni likovi i zanimljivi životi.
November 18, 2024Nov 18 3 hours ago, stajebrebilo said: Ima i novi Mišković - Tajne zanata je l ima "Kako izvući glavu iz torbe jednom kad ti je zemunski klan nabije na glavu"? edit: uzgred, čitao sam "Ja, tajkun" Edited November 18, 2024Nov 18 by garcia
November 19, 2024Nov 19 Nisam još krenuo da čitam, prvo malo da uđem u majndset preduzetnika, da lakše shvatim tematiku... Šalim se, Ja tajkun je imala neke odlične detalje, mada je sve to romansirano, kao i skoro svaka knjiga tog tipa.
November 19, 2024Nov 19 17 hours ago, garcia said: je l ima "Kako izvući glavu iz torbe jednom kad ti je zemunski klan nabije na glavu"? edit: uzgred, čitao sam "Ja, tajkun" Uzmeš drugu torbu, napuniš je kešom i izvučeš glavu...
November 19, 2024Nov 19 Dajte preporuku koju knjigu od Dovlatova prvu da čitam. Nisam do sada ništa od njega čitao...
November 19, 2024Nov 19 Kofer, Zona, Naši... 2 hours ago, stajebrebilo said: Uzmeš drugu torbu, napuniš je kešom i izvučeš glavu... još bolje ako imaš kuma koji ti to završi i izbaci torbu sa lovom iz auta da je Legija i pajtaši pokupe.
November 21, 2024Nov 21 našao sam u biblioteci dve veoma zanimljive knjige. mogu da vam ih preporučim. sajtovi govore dovoljno. "deca su zakon" "mis islanda"