John Coltrane Posted November 3 Posted November 3 On 17. 10. 2024. at 19:16, John Coltrane said: Ostajemo u SFRJ sa Clio-vim izdanjem Monopol na istinu Radine Vučetić. Kakav bi se krem dela krem tek skupljao u BG da nije bilo cenzure... Apel onima koji nisu pročitali da to urade kad nadju slobodnog vremena. A sada nazad kod Bobe™. 1 1
Blojler Posted November 4 Posted November 4 Paolo Konjeti - Osam Planina Konacno nesto novo a kvalitetno od italijana, da nije mafija ili ultra popularni Karizi ili Elena Ferante Odlican stil pripovedanja, sazeto a opet na momente jako detaljno, ne ide previse u deskripciju na ustrb radnje (sto je inace pojava koju mrzim kod postmoderne - kao ulazi mladi napaljeni tinejdzer u sobu i onda gleda milje na stolu i opisuje sve sto je morao da nauci o miljeima i strikanju iz knjiga tokom pripreme knjige - pa onda se raspline u neku glupu pricu o nogicama stolice i laku kao prepisanim iz nekih brosura - zrelost je znati sve to a ne morati da napises ) Konjeti pise o svetu koji ocigledno poznaje, planine, zivot brdjana, usamljenost i borba sa zivotom, za prijatelje i za porodicu kao i odgovornost i obaveza koju ljubav nosi - apsolutna preporuka. Videcemo sta jos ima od njega da se pazari. 2
garcia Posted November 7 Posted November 7 malo aktuelnosti, ovo-ono ima 150+ fotki u knjizi, tako da je borderline slikovnica
utilitarist Posted November 14 Posted November 14 maus. što je bliže neminovno zlo u potpunoj bestijalnosti to je veća mučnina u stomaku sa narednom stranicom. svako umire sam hansa falade sam zato prekinuo na pola iako mi je knjiga bila sjajna. nema potrebe baš uvek da se izlažemo ultimativnoj nepravdi. 3
Sandens Posted Monday at 10:11 Posted Monday at 10:11 akcija knjige upola cene trenutno u laguni. ima da se probere: tajsonova autobiografija, sva siročad bruklina od litema, pa marićeva deca komunizma, sablje i utopije vargasa ljose, skorseze, vil smit, ejmor touls, tarantino... 1 1
Tihajeza Posted Monday at 20:47 Posted Monday at 20:47 "Ali i Nino" -Kurban Said. Ljubav između Gruzinke i Azerbejdžanca (vrlo pitko i simpatično, moram priznati) E sad, Kurban Said nije ime. Pseudonim, koji ima neko značenje na lokalnom jziku. Nije jasno čiji je pseudonim, tj. ko je autor. Napisana na nemačkom i Izdata 30-tih u Beču. Na IMDB postoji dokumentarac o mogućim identitetima autora "Alias Kurban Said" https://m.imdb.com/title/tt0424786/ Nisam gledala, ali koliko sam pročitala, ti potencijalni autori dosta živopisni likovi i zanimljivi životi.
garcia Posted Monday at 22:32 Posted Monday at 22:32 (edited) 3 hours ago, stajebrebilo said: Ima i novi Mišković - Tajne zanata je l ima "Kako izvući glavu iz torbe jednom kad ti je zemunski klan nabije na glavu"? edit: uzgred, čitao sam "Ja, tajkun" Edited Monday at 22:39 by garcia 1
stajebrebilo Posted Tuesday at 16:19 Posted Tuesday at 16:19 Nisam još krenuo da čitam, prvo malo da uđem u majndset preduzetnika, da lakše shvatim tematiku... Šalim se, Ja tajkun je imala neke odlične detalje, mada je sve to romansirano, kao i skoro svaka knjiga tog tipa.
stajebrebilo Posted Tuesday at 16:20 Posted Tuesday at 16:20 17 hours ago, garcia said: je l ima "Kako izvući glavu iz torbe jednom kad ti je zemunski klan nabije na glavu"? edit: uzgred, čitao sam "Ja, tajkun" Uzmeš drugu torbu, napuniš je kešom i izvučeš glavu... 1
Frank Pembleton Posted Tuesday at 16:35 Posted Tuesday at 16:35 Dajte preporuku koju knjigu od Dovlatova prvu da čitam. Nisam do sada ništa od njega čitao... 1
Milošica Posted Tuesday at 16:37 Posted Tuesday at 16:37 "Naši" Dobar uvod o njemu i njegovim precima. 1
garcia Posted Tuesday at 18:42 Posted Tuesday at 18:42 Kofer, Zona, Naši... 2 hours ago, stajebrebilo said: Uzmeš drugu torbu, napuniš je kešom i izvučeš glavu... još bolje ako imaš kuma koji ti to završi i izbaci torbu sa lovom iz auta da je Legija i pajtaši pokupe.
Recommended Posts