Filozof manijak Posted October 18 Posted October 18 ахахахахахахаха ово је најдебилнији разлог који сам икад чуо за нечитање 5
Hamlet Strašni Posted October 18 Posted October 18 Nada se da će neko da ga proziva, da bi mogao da se dere kako su to šovinisti. 2
Filozof manijak Posted October 18 Posted October 18 могу само да се спрдам са таквим ставом (под условом ако може да прочита) 2
Svemir Zeka Posted October 18 Posted October 18 8 hours ago, Eleniko said: znam da je odličan ali izvinjavam se, imam mentalni problem, ne mogu da uživam u čitanju ćiriličnog teksta. Ja mogu samo Ruse. 1
le petit nicolas Posted October 18 Posted October 18 (edited) kao neko ko primeti kojim je pismom nesto napisano tek ako posebno obrati paznju na to, uopste ne razumem ovaj argument. tacno je da se od 1970-ih u izdavastvu u srbiji menja odnos cir-lat knjiga u korist lat. ne znam zasto, ali jednostavno pretrazivanje bilo kog biblioteckog kataloga po tom kriterijumu to pokazuje. onda je dosla priprema na racunaru i lakse se radilo sa latinicom, ali od pojave unicode-a to vise nije razlog. ipak, ovo na silu vracanje cir je naopako, i propasce, kao sve sto su ovi mozgovi "branili" jer pismo ne vezuje za jezik i kulturnu istoriju, nego za - naravno, uvek ugrozenu - veru i naciju. poz Edited October 18 by le petit nicolas 3
Filozof manijak Posted October 18 Posted October 18 (edited) Ako se smejemo onima koji neće da pišu latinicom (ili da čitaju latinične natpise) jer su veliki Srbi i šovinisti, како да се не смејемо онима који имају проблем да читају ћирилицу Edited October 18 by Filozof manijak 4
Boksi Posted October 18 Posted October 18 (edited) 8 minutes ago, Filozof manijak said: Ako smejemo onima koji neće da pišu latinicom (ili latinične natpise) jer su veliki Srbi i šovinisti, како да се не смејемо онима који имају проблем да читају ћирилицу Meni je kad čitam ovo prelaz gotovo neprimetan. Medjutim, toliko sam navikla na latinicu da mi sada pismo utiče na doživljaj knjige. Ne negativno, samo drugačije. Edited October 18 by Boksi
le petit nicolas Posted October 18 Posted October 18 (edited) hahahahaha! pa ja sam ukapirala da je manijak pisao pola-pola tek posle tvog komentara! samo sam malo razmisljala o pocetku recenice jer nedostaje "se". poz Edited October 18 by le petit nicolas 4 2
Ras Posted October 18 Posted October 18 1 minute ago, le petit nicolas said: hahahahaha! pa ja sam ukapirala da je manijak pisao pola-pola tek posle tvog komentara! poz Evo, čak ni tad! 2
le petit nicolas Posted October 18 Posted October 18 (edited) ja, evo, ne znam kako ces ti u citanke. poz Edited October 18 by le petit nicolas
kralj Posted October 18 Posted October 18 Kad god uzmem da čitam Antu Tomića, sve računam da ću pred knjižarom da čekam sledeći roman-prvo izdanje i onda se desi da 6 meseci prođe i da tek onda overim Nadu. Potpuno mi je neprirodna kohabitacija sa Dražom. Kao kad bi Stramer snimio duet sa Dinom Merlinom. 3 1
giuseppe Posted October 18 Posted October 18 Tišma aktion. Odem vrv i na izložbu sutra, u NS Distrikt. Uvek sam voleo Pantića, ali sam ga ozbiljno zapostavio u poslednjih 5-6 godina. 2
giuseppe Posted October 18 Posted October 18 6 hours ago, Hamlet Strašni said: Nada se da će neko da ga proziva, da bi mogao da se dere kako su to šovinisti. Svaki tvoj komentar me podseti kako mi zapravo nikad nismo imali šanse, ni sa DS. 1 1
Hamlet Strašni Posted October 18 Posted October 18 Just now, giuseppe said: Svaki tvoj komentar me podseti kako mi zapravo nikad nismo imali šanse, ni sa DS. Posle svakog tvog komentara mi bude manje teško sto smo propali. 2
Recommended Posts