Boksi Posted October 10 Posted October 10 Da citiram tetku: “U moje vreme nije bilo puberteta, pa su deca, brate, bila normalna.” 1
makaronee Posted October 11 Posted October 11 A disleksija se lečila kaišem, bez kontraindikacija... 1 1
utilitarist Posted October 11 Posted October 11 On 23. 9. 2024. at 14:19, garcia said: u dva dana progutao: ali me opis na sajtu izdavača nasmejao Imaju Akademiju boktemayo mene su nasankali sa "svetski bestseler broj jedan". prostodušno sam verovao da je grabljeno u knjižarama, da su pljuštali osvrti u priznatim novinama, kad na goodreads ni hiljadu glasova. tu vidim da se kraj mnogima ne dopada, meni je okej jer je radnja išla ka njemu. izuzimam poslednju glavu, ona je neshvatljivo suvišna. 1
Profesionalac Posted October 16 Posted October 16 Uvek mi na ovoj naslovnoj (beše?) Sorel izgleda kao hitmen sa utokom 1 1
johan nagel Posted October 16 Posted October 16 Прочитао две кратке, Хандке - Несрећа без жеља и Сабато - Отпор Прва Хандкеова књига коју сам прочитао, није лоша мада ми није нешто претерано легао његов стил. Прича о покојној мајци која је извршила самоубиство, без неке сувишне патетике. Отпор Сабатова последња књига, писао је типа са 90 година. Осврт на људску егзистенцију, прошлост и будућност, доба отуђености и индивидуализма, материјализма итд, вера у човека и духовне вредности (не стриктно религиозне).. Легла ми је океј, више од оне прве вероватно. Сад у мору непрочитаних узех Бог малих ствари - Арундати Рој
Sludge Factory Posted October 16 Posted October 16 6 hours ago, Profesionalac said: Uvek mi na ovoj naslovnoj (beše?) Sorel izgleda kao hitmen sa utokom A nije? Ja ne vidim nista drugo do hitmena sa utokom 2
John Coltrane Posted October 17 Posted October 17 1 hour ago, Filozof manijak said: Hitmen je ćelav #samokažem Možda je mislio na Max Payne, liči malo otpozadi, on je furao kožni mantil a i logo je bio black/white Pročitao Memoare Pere Bogalja, nešto mi leži Selenić poslednjih (asptinenskih) meseci Ostajemo u SFRJ sa Clio-vim izdanjem Monopol na istinu Radine Vučetić. Kakav bi se krem dela krem tek skupljao u BG da nije bilo cenzure...
Sludge Factory Posted October 17 Posted October 17 Mislim, lici mi na NEKOG/BILOKOG hitmena anzeneral, ne na celavog THE hitmana iz igrice.
makaronee Posted October 17 Posted October 17 Mali erotski rečnik srpskog jezika i druge priče / J. Aćin, 2003. Zapravo sam došao u blizinu papirne biblioteke, pa navalio ko siročenamoče. Nadam se da ću se makar večeras na ovome zaustaviti. Sudeći po nekim škrabotinama, knjigu sam čitao, ali kada je to ometalo kvalitetno zaboravljanje.. 1
Eleniko Posted October 17 Posted October 17 On 12. 9. 2024. at 14:56, Profesionalac said: Od Gospodinova sam čitao Vremenski sklonište - super ideja, ali u nekom trenutku odluta malo od zaokruživanja priče. Na kraju ipak se slažem sa komentarom da ume da piše. Srpski prevod na ćirilici, u Selakovićevom naci diskursu, taman da se podsetim zašto ne čitam srBske prevode. Ukratko tražim Gospodinova na engleskom.
Papovac Posted October 17 Posted October 17 2 hours ago, Eleniko said: Srpski prevod na ćirilici, u Selakovićevom naci diskursu, taman da se podsetim zašto ne čitam srBske prevode. Ukratko tražim Gospodinova na engleskom. gospodinova izdaje geopoetika i prevod je odlican. on sam ga je hvalio i nasiroko se zahvaljivao bajcu.
Eleniko Posted October 17 Posted October 17 znam da je odličan ali izvinjavam se, imam mentalni problem, ne mogu da uživam u čitanju ćiriličnog teksta. 1 1 1
Recommended Posts