jms_uk Posted September 29 Posted September 29 1 hour ago, Stela said: Je li ko citao novog Roberta Perisica? https://www.beopolis.rs/shop/brod-za-issu/ Deluje drugacije od njegovih romana koje sam citala (i svidjaju mi se), interesantna tema i pristup. Plus je tu neka macka kao lik Nije bas jeftina knjiga... 1
Stela Posted September 29 Posted September 29 27 minutes ago, jms_uk said: Nije bas jeftina knjiga... Nije, slazem se. I pitam se zbog cega.. Da li zbog toga sto je bas bas dobra
giuseppe Posted September 29 Posted September 29 On 18. 9. 2024. at 2:28, slepa živana said: sledeće ide veselo zvonce Awww znao sam Zvezdu Kec napamet, i baš to izdanje! Upravo završio Tišminu 'Upotrebu čoveka', baš sam pod utiskom. Prvi put čitao. Teško mi je išlo tehnički, jer je štampano baš presitnim fontom (izdanje Zavoda za udžbenike iz 1997, valjda štedeli papir šta li), a i njegov stil pisanja ovde je bukvalno gust i pregust, čak i bez pasusa. Mislim da nastavim sa 'Knjigom o Blamu'. Odgledao btw skoro Tišmine 'Vere i zavere', RTV seriju iz 2016te. Baš dobro odrađeno, iako me malo nervirala muzika Borisa Kovača u tom kontekstu - inače baš volim da ga čujem. Ako niste gledali, svih 12 epizoda imate na RTV sajtu: https://media.rtv.rs/sr_lat/vere-i-zavere/18596 3 1
Stela Posted September 30 Posted September 30 Videh da je kod Lagune u pripremi, ocekujem da tamo bude niza cena.
Popular Post slepa živana Posted September 30 Popular Post Posted September 30 6 hours ago, bradilko said: sto citas ove nove nase? verovatno gresim jer imam predrasude ali ne mogu da citam nase pisce. poslednje sto sam procitao je bio marojevic, snit. bio mi interesantan njegov ugao ww2, bez nekih otpisanih, herojskih smrti, bitaka i sl. i tu je malo zasro na kraju al dopalo mi se to. posle sam nabavio neku drugu njegovu i to je vec bilo tanko. od nasih ( ex sfrjot) procitam ponekad ove iz 70-ih, 80-ih. i da, citam nasu poeziju. cini mi se da su nam bolji pesnici od pisaca beletristike. sad npr citam ne znam vec, uelbeka ili depenovu i onda odem na ove nase jebote ne mogu. dosadno, mali fond reci, neduhovito, teme prezvakane tisucu puta sto ajde i ne mora biti problem, nekakvo mesanje zanrova bez smisla, malo dzojsa , malo gistro kamija, malo nekog ubog bukovskog. ovi stari nasi su bili relativno ravnopravni sa stranima. nije tu bila provalija izmedju. nabavio sam lebovica ali sve odlazem 🙃 nemoj me samo kuditi vec preporuci nesto ako imas prebacila sam se na ovu temu jer se tamo piše o najavama i medijima imam jedan bedž, omiljeni na kome piše "što čitaš?" to je naziv neke hrvatske anarhističke edicije, praktično reklamni bedž, ali ga volim zato što može da znači i zašto čitaš i šta čitaš u ovo novo vreme možda će zvučati kao neka lažna skromnost, ali ja na sebe oduvek gledam kao na nečitonju. imam osećaj da postoje ozbiljni i vredni pisci, ali pošto slabo čitam nemam vremena da stignem do njih. jasno mi je šta pišeš, i to je na tragu onog posta tihe jeze od skoro, ukratko - tako mogu i ja da pišem. marojević je ozbiljan, probala sam da čitam šnit, ali mi je bilo dosadno. slušala sam intervju s njim kad je baš tek bio objavio taj roman i uživo mi se dopala priča i to njegovo istraživanje, ali nisam mogla da čitam. od domaćih starijih, preporučujem uvek albaharija. romane "ćerka", "brat", "kontrolni punkt" i "gec i majer". to je ozbiljno i to ne može svako. onda ozbiljan je roman "luzitanija", dejana atanackovića. dobio je nina pre par godina. lep jezik. ozbiljna tema. čovek iz nauke. potkovano i pametno. onda "po šumama i gorama", milenka bodirogića, omaž partizanskoj borbi, isto lepo napisano s ozbiljnim istraživanjem, a nije dokumentaristički. goran bogunović iz zagreba je jedan genijalac inženjer, ako naiđeš na njegove priče i to je štreberski i pametno napisano. ozbiljno. onaj prokleti kecmanović dobro piše al kad je kreten, od njega preporučujem roman "feliks". nihad hasanović, prevodilac i pisac iz bihaća, sarajlija - genije. ako naiđeš negde pogledaj. muka živa, štreber, teme filozofske. zadnje što mi se dopalo, mirjana drljević, dramaturgica iz beograda "niko nije zaboravljen i ničega se ne sećamo", ako voliš krimiće, odlično napisano. našu poeziju uglavnom mogu da podnesem samo kroz rokenrol. od živih pesnika jedino mogu da čitam bosance, mogu da preporučim mehmeda begića i faruka šehića. to vredi čitati. što da te kudim? mislim da niko ne može da čita manje od mene 9 1 6
Papovac Posted October 2 Posted October 2 cesljugar je ozbiljno dobra knjiga. tek sad citam, odbio me film, koji na kraju nisam ni odgledao do kraja. 1
kralj Posted October 3 Posted October 3 (edited) Dve godine za redom dobijam "Ljubim te u dupe, voljeni vođo". Ponosan sam na ljude koji su me očigledno upoznali kako treba. Eksirao. Edited October 3 by kralj
Svemir Zeka Posted October 3 Posted October 3 On 30. 9. 2024. at 23:34, slepa živana said: imam jedan bedž, omiljeni na kome piše "što čitaš?" to je naziv neke hrvatske anarhističke edicije, praktično reklamni bedž, Bila je i knjižara u Zagrebu. U Preradovićevoj, koja izlazi na srpsku pravoslavnu crkvu Imali su i knjige, npr Kropotkina, na kojoj sa zadnje strane piše "ako ova knjiga košta više od 1evra, zapali je" 1 2
makaronee Posted October 7 Posted October 7 Прогулка (Šetnja: Najjednostavniji izvor radosti i smisla) / Erling Kagge, 2019. Optimizam u i oko hodanja, pa na jednom mestu citira svog druga, P. V. Capffe koji poziva da se ne ide kraćim putem, većma iskoristiti svo raspoloživo vreme i sredstva za postizanje cilja, dok je prevelik obim tehničkih pomagala ravan besmislenoj krađi čovekovog iskustva.
garcia Posted October 8 Posted October 8 krenuo da čitam i našao najjaču fusnotu u istoriji fusnota: 7
utilitarist Posted October 8 Posted October 8 On 23. 9. 2024. at 14:19, garcia said: u dva dana progutao: na dve trećine sam i henrik ubija koliko je kilav. bog te čoveče, pa kako te nije sramota da budeš takav... 1
Dada Posted October 10 Posted October 10 Spremna za put! Da li je neko citao Nadju Petrovic “Meduze zive zauvek”? Vidim je pre neko na TV - mlada, simpaticna, energicna devojka, kaze da su joj rekli oni koji su procitali da joj je knjiga puna intruzivnih misli, ne znam na sta je mislila, zainteresovalo me je.
makaronee Posted October 10 Posted October 10 Šta su intruzivne misli? На крючке. Как создавать продукты, формирующие привычки / Нир Эяль, Райан Хувер, 2017. Hooked / Nir Eyal, 2014. E sad nećete da me prevarite.. Тишина в эпоху шума: Маленькая книга для большого города / Эрлинг Кагге, 2017. Erling Kagge, 2016. Peške osvaja tri pola, i usput daje zanimljiv uvid u Vitgenštajna, sve u potrazi za tišinom.
Dada Posted October 10 Posted October 10 1 hour ago, makaronee said: Šta su intruzivne misli? https://www.radnasebi.com/blog/sta-su-intruzivne-misli-i-kako-da-se-nosis-sa-njima/
Recommended Posts