Jump to content
IGNORED

Sta citate?

morgana

Recommended Posts

Posted

Slabo mi išlo ovog leta.

Uzela za more Vedranu Rudan, prvi roman, sa kojim se proslavila "Uho grlo nož". Pička, pička, pička, pička, lizo pičku, dala mu pičke, pička ovo, pička ono. Ne znam, kao igra na šok, na ogoljeni jezik, nema dlake na jeziku, a verovatno je samo njenoj generaciji i starijima zanimljivo da može da se kaže pička naglas. U mojoj starosnoj grupi je to samo ružna književnost, a ponoviti pička 100x je dosadno. Sve to može da se kaže lepše i domišljatije. Ako pišeš književnost. Tj. ako nećeš da budeš serator sa fejsa ili srpskih/hrvatskih medija.

Posle "Blank" Feđe Štukana. To i nije roman. Uzeo čovek i napisao redom neke događaje iz svog života hronološkim redom, kako bi ti ispričao i da ste seli na neko duže ispijanje piva.

Pod utiskom toga, uzela sam autobiografiju Mateje Kežmana, Čisto fenomenološki. Neki tamo Feđa Štukan napiše knjigu, što ne bi i Kežman, ili ja? 

• +1 3
  • Hvala 2
Posted

Drugar je toliko bio oduševljen Blankom da je danima samo ponavljao "Ja sam Feđa Štukan".

• Tužno 1
Posted
16 hours ago, Tihajeza said:

Pod utiskom toga, uzela sam autobiografiju Mateje Kežmana, Čisto fenomenološki. Neki tamo Feđa Štukan napiše knjigu, što ne bi i Kežman, ili

kakav crni Kežman... Đani Ćurčić!

images.jpeg.58d310e105f0915197fb70e574e1c59d.jpeg

• Wub 1
  • Haha 2
Posted

Sledece mi je da narucim sabrana dela Gogolja. Njegovu "Revizor" knjigu sam procitao pod moranje, dok su SFRJ i Tito bili protiv Rusije, bila nam nametnuta lektira.
Kada vidim da ga i Dostojevski i Tolstoj citiraju, treba da je vredno da se procita.

• +1 1
Posted

I mi smo imali Revizora u srednjoj.

Posted

Od Gogolja samo "Vij, kralj duhova"

Posted
9 minutes ago, Filozof manijak said:

Od Gogolja samo "Vij, kralj duhova"

Kao uvod u "Sveto mesto" :D

Posted
On 21. 9. 2024. at 0:59, Milošica said:

Drugar je toliko bio oduševljen Blankom da je danima samo ponavljao "Ja sam Feđa Štukan".

Nadam se da je drugar čist i dalje...

Pozdravljam ako je aktivista.

Posted
Just now, Tihajeza said:

Nadam se da je drugar čist i dalje...

Pozdravljam ako je aktivista.

Ponavlja i dalje da je Feđa Štukan. Sve je gotovo.

• Haha 1
Posted

u dva dana progutao:

385497.jpg

realno kraj i nije neki ali je atmosfera solidno izgrađena i pisano kao page turner.

@đorđe geprat možda se tebi dopadne.

nije u stilu standardnih šveckih gruesome krimića "nađeno unakaženo telo na granici švecke i norveške pa se inspektor i inspektorka, razvedene pijandure, bore za jurisdikšn"

ali me opis na sajtu izdavača nasmejao

Najbolji debitantski roman po izboru Švedske akademije pisaca kriminalističkih romana.

Imaju Akademiju boktemayo

• Haha 5
  • Hvala 2
Posted

Nije to to ako nemaju svoj Memorandum :D

• +1 1
  • Haha 4
Posted (edited)

Erlic posle 35,6 godina.

Edited by askeladden
  • +1 2
Posted
On 23. 9. 2024. at 14:19, garcia said:

"nađeno unakaženo telo na granici švecke i norveške pa se inspektor i inspektorka, razvedene pijandure, bore za jurisdikšn"

Odličan opis :lolol:

• +1 2