Tihajeza Posted September 20 Posted September 20 Slabo mi išlo ovog leta. Uzela za more Vedranu Rudan, prvi roman, sa kojim se proslavila "Uho grlo nož". Pička, pička, pička, pička, lizo pičku, dala mu pičke, pička ovo, pička ono. Ne znam, kao igra na šok, na ogoljeni jezik, nema dlake na jeziku, a verovatno je samo njenoj generaciji i starijima zanimljivo da može da se kaže pička naglas. U mojoj starosnoj grupi je to samo ružna književnost, a ponoviti pička 100x je dosadno. Sve to može da se kaže lepše i domišljatije. Ako pišeš književnost. Tj. ako nećeš da budeš serator sa fejsa ili srpskih/hrvatskih medija. Posle "Blank" Feđe Štukana. To i nije roman. Uzeo čovek i napisao redom neke događaje iz svog života hronološkim redom, kako bi ti ispričao i da ste seli na neko duže ispijanje piva. Pod utiskom toga, uzela sam autobiografiju Mateje Kežmana, Čisto fenomenološki. Neki tamo Feđa Štukan napiše knjigu, što ne bi i Kežman, ili ja? 3 2
Milošica Posted September 20 Posted September 20 Drugar je toliko bio oduševljen Blankom da je danima samo ponavljao "Ja sam Feđa Štukan". 1
garcia Posted September 21 Posted September 21 16 hours ago, Tihajeza said: Pod utiskom toga, uzela sam autobiografiju Mateje Kežmana, Čisto fenomenološki. Neki tamo Feđa Štukan napiše knjigu, što ne bi i Kežman, ili kakav crni Kežman... Đani Ćurčić! 1 2
Yoyogi Posted September 21 Posted September 21 Sledece mi je da narucim sabrana dela Gogolja. Njegovu "Revizor" knjigu sam procitao pod moranje, dok su SFRJ i Tito bili protiv Rusije, bila nam nametnuta lektira. Kada vidim da ga i Dostojevski i Tolstoj citiraju, treba da je vredno da se procita. 1
Milošica Posted September 21 Posted September 21 9 minutes ago, Filozof manijak said: Od Gogolja samo "Vij, kralj duhova" Kao uvod u "Sveto mesto"
Tihajeza Posted September 22 Posted September 22 On 21. 9. 2024. at 0:59, Milošica said: Drugar je toliko bio oduševljen Blankom da je danima samo ponavljao "Ja sam Feđa Štukan". Nadam se da je drugar čist i dalje... Pozdravljam ako je aktivista.
Milošica Posted September 22 Posted September 22 Just now, Tihajeza said: Nadam se da je drugar čist i dalje... Pozdravljam ako je aktivista. Ponavlja i dalje da je Feđa Štukan. Sve je gotovo. 1
garcia Posted September 23 Posted September 23 u dva dana progutao: realno kraj i nije neki ali je atmosfera solidno izgrađena i pisano kao page turner. @đorđe geprat možda se tebi dopadne. nije u stilu standardnih šveckih gruesome krimića "nađeno unakaženo telo na granici švecke i norveške pa se inspektor i inspektorka, razvedene pijandure, bore za jurisdikšn" ali me opis na sajtu izdavača nasmejao Quote Najbolji debitantski roman po izboru Švedske akademije pisaca kriminalističkih romana. Imaju Akademiju boktemayo 5 2
askeladden Posted September 24 Posted September 24 (edited) Erlic posle 35,6 godina. Edited September 24 by askeladden 2
Ras Posted September 26 Posted September 26 Fras u šupu Albaharija. Nakon vesti o reizdanju Kako bubanj kaže. Spoiler Evo ga na Internet Arhivama: https://ia800306.us.archive.org/14/items/DavidAlbahariFrasUupi/David Albahari~Fras u šupi.pdf
Svemir Zeka Posted September 26 Posted September 26 On 23. 9. 2024. at 14:19, garcia said: "nađeno unakaženo telo na granici švecke i norveške pa se inspektor i inspektorka, razvedene pijandure, bore za jurisdikšn" Odličan opis 2
Stela Posted September 29 Posted September 29 Je li ko citao novog Roberta Perisica? https://www.beopolis.rs/shop/brod-za-issu/ Deluje drugacije od njegovih romana koje sam citala (i svidjaju mi se), interesantna tema i pristup. Plus je tu neka macka kao lik
Recommended Posts