Stela Posted September 7 Posted September 7 10 hours ago, Papovac said: frenzen sloboda Prvo sam citala Slobodu, pa Korekcije. Bolje su mi Korekcije, ali slicno je i tematski i stilski. Jesu knjige koje te uvuku u porodicu i njihov odnos.
kud u maglu Simoviću Posted September 7 Posted September 7 8 hours ago, Hamlet Strašni said: Odlična knjiga. Mitteleuropsko ozračje u svoj slavi i bedi. Posle te knjige još više volim svoju bizantsku kasabu. jel zagreb grad u koji se vratio? ili neki xy ovi toponimi na koje sam sad naišao ništa mi ne govore
makaronee Posted September 7 Posted September 7 Ты — моё сокровище / Николо Амманити, 2008. Sei il mio tesoro / N. Ammaniti, 2005. Plastični hirurg i narkoman, u panici zašiva paket kokaina ispod silikonskog umetka mlade tv zvezde u usponu..
Kampokei Posted September 7 Posted September 7 A propo citalacke krize, malo se mucim sa Gospodinovljevom Fizikom tuge i sa Ljubavnicama Elfride Jelinek. Ali, mislim da cu dovesti do kraja. Tu je i Dilanova Filozofija moderne pesme, to je vec drugi koncept citanja, jer ga prati slusanje i mnogo je pitkije.
kud u maglu Simoviću Posted September 7 Posted September 7 33 minutes ago, makaronee said: Ты — моё сокровище / Николо Амманити, 2008. Sei il mio tesoro / N. Ammaniti, 2005. Plastični hirurg i narkoman, u panici zašiva paket kokaina ispod silikonskog umetka mlade tv zvezde u usponu.. rekao bih da ovo nije objavljeno kod nas?
Stela Posted September 7 Posted September 7 (edited) Svidja se i meni Amaniti, sad razmisljam da sam citala samo Ne bojim se i Dolazim po tebe i to davno, taman cu da probam jos neku. Od Italijana skoro citala Cesara Pavezea - Lepo leto, lagana letnja knjizica. Za preporuku da izdvojim Dzona Fantea - Upitaj prah. Sad citam Magdu Sabo - Daljine i dopada mi se. Uvukao me je u svoju mrezu pre 6 godina, pa sam redom procitala sve od njega, Bekim Sejranovic. Prvo sam citala Tvoj sin Huckleberry Finn (ta mu je najbolja), tada sam bila u nekoj krs fazi i Bekim je bio moj brat. Od domacih naslova u poslednje vreme brzo i lagano je isla knjiga Niko nije zaboravljen i nicega se ne secamo i Karakasevo Sjajno mesto za nesrecu. Voze price. Edited September 7 by Stela 2 1
makaronee Posted September 7 Posted September 7 (edited) Navejano pričama o pok. BĐ, i netom spomenutog Fantea, malokrvnog - neka mi se oprosti poređenje sa Kerakom, Helom ili Kerolom; setih se koliko me je sekiralo što se niz reči Anđeo pogled dom, ne sastavlja automatski u naslov romana Tomasa Vulfa. Edited September 7 by makaronee @ KUMS Mislim da nije prevedeno, ali slabo pratim izdavaštvo na BHS 1
Sandens Posted September 9 Posted September 9 On 4.9.2024. at 21:47, Aleksija said: odavno nisam imala ovakvu citalacku krizu, nemam strljenja ni tolerancije. treba mi nesto sto odmah zgrabi i ne pusta. možda kolos iz marusija od henrija milera? najbolji putopis (dobro, uz kod hiperborejaca miloša crnjanskog) i oda grčkoj koju sam pročitao ikada. 1 2
Milošica Posted September 9 Posted September 9 5 hours ago, Sandens said: možda kolos iz marusija od henrija milera? najbolji putopis (dobro, uz kod hiperborejaca miloša crnjanskog) i oda grčkoj koju sam pročitao ikada. I "Mirni dani na Klišiju" Henrija Milera 1
le petit nicolas Posted September 9 Posted September 9 jaooj! nisi se hvalio da si isao i u andricgrad! dobra je gospodjica: krpez i trpez kucu grade. kakva slozna braca, vredni rad i ostale legende. balkan kakav je bio. poz 1 1
Papovac Posted September 11 Posted September 11 On 7. 9. 2024. at 10:39, Kampokei said: A propo citalacke krize, malo se mucim sa Gospodinovljevom Fizikom tuge i sa Ljubavnicama Elfride Jelinek. Ali, mislim da cu dovesti do kraja. Tu je i Dilanova Filozofija moderne pesme, to je vec drugi koncept citanja, jer ga prati slusanje i mnogo je pitkije. meni, fizika tuge odlicna. pocinje kao ludi mix pavica i linca, ali posle fino ide. zna brat bugarin da pise. 1
Profesionalac Posted September 12 Posted September 12 Od Gospodinova sam čitao Vremenski sklonište - super ideja, ali u nekom trenutku odluta malo od zaokruživanja priče. Na kraju ipak se slažem sa komentarom da ume da piše. 1 1
đorđe geprat Posted September 13 Posted September 13 završih preključe još jednu skandinavsku krimi morbidariju. i, ono uz ono što piše, povezano sa kultom verovanja u stare skandinavske pogove sa žrtvovanjem. nešto je nastrano u meni čim iz biblioteke uzimam takve stvari. elem, počeh sa nečim predivnim. selja ahava "stvari kojepadaju sa neba" 1
garcia Posted September 13 Posted September 13 9 hours ago, đorđe geprat said: završih preključe još jednu skandinavsku krimi morbidariju. i, ono uz ono što piše, povezano sa kultom verovanja u stare skandinavske pogove sa žrtvovanjem. nešto je nastrano u meni čim iz biblioteke uzimam takve stvari. nisam shvatio je l valja? 1
Recommended Posts