September 7, 2024Sep 7 10 hours ago, Papovac said: frenzen sloboda Prvo sam citala Slobodu, pa Korekcije. Bolje su mi Korekcije, ali slicno je i tematski i stilski. Jesu knjige koje te uvuku u porodicu i njihov odnos.
September 7, 2024Sep 7 8 hours ago, Hamlet Strašni said: Odlična knjiga. Mitteleuropsko ozračje u svoj slavi i bedi. Posle te knjige još više volim svoju bizantsku kasabu. jel zagreb grad u koji se vratio? ili neki xy ovi toponimi na koje sam sad naišao ništa mi ne govore
September 7, 2024Sep 7 Ты — моё сокровище / Николо Амманити, 2008. Sei il mio tesoro / N. Ammaniti, 2005. Plastični hirurg i narkoman, u panici zašiva paket kokaina ispod silikonskog umetka mlade tv zvezde u usponu..
September 7, 2024Sep 7 A propo citalacke krize, malo se mucim sa Gospodinovljevom Fizikom tuge i sa Ljubavnicama Elfride Jelinek. Ali, mislim da cu dovesti do kraja. Tu je i Dilanova Filozofija moderne pesme, to je vec drugi koncept citanja, jer ga prati slusanje i mnogo je pitkije.
September 7, 2024Sep 7 33 minutes ago, makaronee said: Ты — моё сокровище / Николо Амманити, 2008. Sei il mio tesoro / N. Ammaniti, 2005. Plastični hirurg i narkoman, u panici zašiva paket kokaina ispod silikonskog umetka mlade tv zvezde u usponu.. rekao bih da ovo nije objavljeno kod nas?
September 7, 2024Sep 7 Svidja se i meni Amaniti, sad razmisljam da sam citala samo Ne bojim se i Dolazim po tebe i to davno, taman cu da probam jos neku. Od Italijana skoro citala Cesara Pavezea - Lepo leto, lagana letnja knjizica. Za preporuku da izdvojim Dzona Fantea - Upitaj prah. Sad citam Magdu Sabo - Daljine i dopada mi se. Uvukao me je u svoju mrezu pre 6 godina, pa sam redom procitala sve od njega, Bekim Sejranovic. Prvo sam citala Tvoj sin Huckleberry Finn (ta mu je najbolja), tada sam bila u nekoj krs fazi i Bekim je bio moj brat. Od domacih naslova u poslednje vreme brzo i lagano je isla knjiga Niko nije zaboravljen i nicega se ne secamo i Karakasevo Sjajno mesto za nesrecu. Voze price. Edited September 7, 2024Sep 7 by Stela
September 7, 2024Sep 7 Navejano pričama o pok. BĐ, i netom spomenutog Fantea, malokrvnog - neka mi se oprosti poređenje sa Kerakom, Helom ili Kerolom; setih se koliko me je sekiralo što se niz reči Anđeo pogled dom, ne sastavlja automatski u naslov romana Tomasa Vulfa. Edited September 7, 2024Sep 7 by makaronee @ KUMS Mislim da nije prevedeno, ali slabo pratim izdavaštvo na BHS
September 9, 2024Sep 9 On 4.9.2024. at 21:47, Aleksija said: odavno nisam imala ovakvu citalacku krizu, nemam strljenja ni tolerancije. treba mi nesto sto odmah zgrabi i ne pusta. možda kolos iz marusija od henrija milera? najbolji putopis (dobro, uz kod hiperborejaca miloša crnjanskog) i oda grčkoj koju sam pročitao ikada.
September 9, 2024Sep 9 5 hours ago, Sandens said: možda kolos iz marusija od henrija milera? najbolji putopis (dobro, uz kod hiperborejaca miloša crnjanskog) i oda grčkoj koju sam pročitao ikada. I "Mirni dani na Klišiju" Henrija Milera
September 9, 2024Sep 9 jaooj! nisi se hvalio da si isao i u andricgrad! dobra je gospodjica: krpez i trpez kucu grade. kakva slozna braca, vredni rad i ostale legende. balkan kakav je bio. poz
September 11, 2024Sep 11 On 7. 9. 2024. at 10:39, Kampokei said: A propo citalacke krize, malo se mucim sa Gospodinovljevom Fizikom tuge i sa Ljubavnicama Elfride Jelinek. Ali, mislim da cu dovesti do kraja. Tu je i Dilanova Filozofija moderne pesme, to je vec drugi koncept citanja, jer ga prati slusanje i mnogo je pitkije. meni, fizika tuge odlicna. pocinje kao ludi mix pavica i linca, ali posle fino ide. zna brat bugarin da pise.
September 12, 2024Sep 12 Od Gospodinova sam čitao Vremenski sklonište - super ideja, ali u nekom trenutku odluta malo od zaokruživanja priče. Na kraju ipak se slažem sa komentarom da ume da piše.
September 13, 2024Sep 13 završih preključe još jednu skandinavsku krimi morbidariju. i, ono uz ono što piše, povezano sa kultom verovanja u stare skandinavske pogove sa žrtvovanjem. nešto je nastrano u meni čim iz biblioteke uzimam takve stvari. elem, počeh sa nečim predivnim. selja ahava "stvari kojepadaju sa neba"
September 13, 2024Sep 13 9 hours ago, đorđe geprat said: završih preključe još jednu skandinavsku krimi morbidariju. i, ono uz ono što piše, povezano sa kultom verovanja u stare skandinavske pogove sa žrtvovanjem. nešto je nastrano u meni čim iz biblioteke uzimam takve stvari. nisam shvatio je l valja?