Hamlet Strašni Posted August 16, 2024 Posted August 16, 2024 Почео сам да читам Дину. Прво поглавље на српском, после ипак кренуо на Енглеском. Прошлог лета сам у ово доба читао Хиперион. Прочитао сам и Три човека у чамцу… Невероватно је да књига писма пре 150 година буде и даље свежа овако. Делује ми да је Кишон био под јаким утицајем :-) 1
garcia Posted August 18, 2024 Posted August 18, 2024 On 16. 8. 2024. at 20:29, Hamlet Strašni said: Почео сам да читам Дину. Прво поглавље на српском, после ипак кренуо на Енглеском nekoliko puta kretao da čitam i brzo gubio interesovanje. nije za mene.
najneindustrijaliziraniji Posted August 18, 2024 Posted August 18, 2024 53 minutes ago, garcia said: nekoliko puta kretao da čitam i brzo gubio interesovanje. nije za mene. kako si držiš sa eumenidama? ja stao jer, iako će mi tema zauvek biti mindfuck, ne mogu više o tome.
Sludge Factory Posted August 18, 2024 Posted August 18, 2024 On 16.8.2024. at 20:23, Klara said: Jao, i meni se to dešava. Valjda zato spontano navučem zavesu na prozor busa, ili šakom zaklonim pogled ka njemu. : D Isto tako mi ne prija da sedim u gradskom tako da sam leđima okrenuta pravcu kretanja. Objasnili su mi da je sve to zbog vestibularnog sistema. : D Jedan od razloga. Očima pratiš jednu liniju kretanja, a predeo koji promiče i pravac kojim se prevozno sredstvo kreće su potpuno druga linija kretanja, pa sve te informacije nisu usklađene i pojavljuje se osećaj neprijatnosti, mučnine. Meni smeta citanje u truckavim uslovima. Nemam problem sa sedenjem u kontra smeru od smera kretanja, though.
Klara Posted August 18, 2024 Posted August 18, 2024 : D Truckanje smeta, čitao, jeo ili spavao! U stvari ne, prija ono blago klackanje vozom.
garcia Posted August 18, 2024 Posted August 18, 2024 1 hour ago, utilitarist said: kako si držiš sa eumenidama? ja stao jer, iako će mi tema zauvek biti mindfuck, ne mogu više o tome. Pauzirao na pola prve. Nisam u stanju da dovršim atm. 1
Sludge Factory Posted August 18, 2024 Posted August 18, 2024 3 minutes ago, Klara said: : D Truckanje smeta, čitao, jeo ili spavao! Meni ne, samo za citanje. U busu mi smeta sto nemam gde noge i glava mi pada kad zaspim pa cu jednom vrat da smasim, a oni jastucici mi smetaju.
Klara Posted August 18, 2024 Posted August 18, 2024 Iskoristi rame saputnika. Bože mog blama, jednom sam zadremala uz jednu finu baku u gradskom prevozu, a njoj je bilo toliko žao da me budi, pa se vozila sve do moje silazne stanice. 🥲 A šta ću, krupna žena, mekana za udoban san, em su mirisale vanilice iz njenog cegera, milina. 1 3
Katikon Posted August 18, 2024 Posted August 18, 2024 On 16. 8. 2024. at 20:23, Klara said: Jao, i meni se to dešava. Valjda zato spontano navučem zavesu na prozor busa, ili šakom zaklonim pogled ka njemu. : D Isto tako mi ne prija da sedim u gradskom tako da sam leđima okrenuta pravcu kretanja. Objasnili su mi da je sve to zbog vestibularnog sistema. : D Jedan od razloga. Očima pratiš jednu liniju kretanja, a predeo koji promiče i pravac kojim se prevozno sredstvo kreće su potpuno druga linija kretanja, pa sve te informacije nisu usklađene i pojavljuje se osećaj neprijatnosti, mučnine. Podižem za: ne mogu da čitam ni na plaži ako su mi bilo kakvi talasi u vidnom polju. Kreće pakao vrtoglavica i ljuljanja do kraja letovanja 1
namenski Posted August 18, 2024 Posted August 18, 2024 8 minutes ago, Katikon said: Podižem za: ne mogu da čitam ni na plaži ako su mi bilo kakvi talasi u vidnom polju. Kreće pakao vrtoglavica i ljuljanja do kraja letovanja Nema citanja do плажног citanja... Jos ako je lektira плажна, nema bolje... 1
Klara Posted August 18, 2024 Posted August 18, 2024 Mene u čitanju na plaži najmanje ometaju talasi. Šalu na stranu, od čitanja van radnog prostora, najlepše mi je čitanje u šumi, na planini. Rano ujutru ili kasno noću kad je sve tiho.
Hamlet Strašni Posted August 18, 2024 Posted August 18, 2024 Ја сам јуче плаћно читао. Сада седим на тераси 15 метара од плаже и пишем неку жалбу.
Stela Posted August 18, 2024 Posted August 18, 2024 U fazi sam izbora literature za plazu, lepog li posla Jos imam zadatak i za druge da izaberem Mada nikad nisam imala to sta citam na plazi, kao neku posebnu kategoriju knjiga. Uzmem sta mi se u tom periodu cita, gde god da sam.
Recommended Posts