Jump to content
IGNORED

Sta citate?

morgana

Recommended Posts

Posted (edited)
...nego, zaboravih da pitam prošli put, je li čitao neko nešto drugo Foknerovo, osim Buke i besa?
svetiliste, papirom obucena sveska iz bakine biblioteke,verna drugarica jednog nocnog puta na_more i na kraj detinjstva.naknadno sam shvatio nakardnost i naopakost u kombinaciji reci dildo, kukuruz, devica, popaj.dok lezah na samrti, chvrena rec i s_smisao, pomaze u razumevanju alkoholizma ne kao stanja vecma kao procesa, drugim recima kada zatorenih ociju (svetlo svetlo svetlo)lovite smisao izgovorenog za porodicnim ruckom nedeljom,dok se dzinovi iz boca jos uvek sashaptavaju po joknapatof(n)i,kao lirska dozivanja po pastorali betovenove druge, a sve uokvireno kumulonimbusom.[svjetlost u kolovozu, avesalome sine moj sa uljezom iz prasine,ischilishe iz pamcenja,zanavijek krajem proslog vijeka.]__________________edit: sad se procitavamanfred osten / pokradeno pamcenje, digitalni sistemi i razaranje kulture secanja, 2005.manfred osten / des geraubte gedaechtnis, 2004.mala istorija zaboravljanja, kako stoji u podnaslovu,drazesna kao fusnota, maloupotrebljiva kao naslada, poput viole da gamba.vladimir tasic / kisa i hartija, 2004.u prvih petnaest stranica ima nesto zavicajno,mozda se upustim u prerusavanja u zadovoljstvo devojcice. Edited by makaronee
Posted
dok lezah na samrti, chvrena rec i s_smisao, pomaze u razumevanju alkoholizma ne kao stanja vecma kao procesa, drugim recima kada zatorenih ociju (svetlo svetlo svetlo)lovite smisao izgovorenog za porodicnim ruckom nedeljom,dok se dzinovi iz boca jos uvek sashaptavaju po joknapatof(n)i,kao lirska dozivanja po pastorali betovenove druge, a sve uokvireno kumulonimbusom.[svjetlost u kolovozu, avesalome sine moj sa uljezom iz prasine,ischilishe iz pamcenja,zanavijek krajem proslog vijeka.]__________________
jel' ima neki prevod na srpski?
Posted

The Lazarus project - Hemon!Ako nije spominjano ovdje, preporučujem. Toplo. Mislim, iako jeste spominjan autor, samo da potvrdim.Pisano na engleskom, trenutno ga prevodi VBZ za ex-Yu prostor, ali original je genijalan. Iako imena prevodioca obećavaju, treba pokušati čitati original. Fantastičan stil, odlična priča...

Posted
darling, ti polako postaješ moj savetnik za literaturu s one strane Drine :)
Teofil je zakon u toj oblasti. On sve zna, prati i cita. Ja ponekad ponesto. (Sad na primer citam "Frida ili o boli" Slavenke Drakulic) "Jebo dinare" me je bas dirnula.
Posted
hvala na preporukama :)mislim da ću najpre uzeti dok ležah na samrti, sviđa mi se vaš opis, vidim da imaju baš ovo isto izdanje u biblioteci, a onda i divlje palme...
(PS ... i bash tu knjigu bi zhelela za NG?)
gosn. Smite, zašto me terate da oftopikujem na ovom plemenitom topiku?to su zapravo dve knjige, crno-belih korica, slažu mi se uz sobu, a bratz lutkice sam već sve sakupila
Posted
f1ad1fa26cd6a3720e965db4ec2f499c.jpgZanatski urađena knjiga. Priču povremeno prepliće sa sopstvenim odrastanjem u zemlji Kamore, filmovima i behind the scenes delovima istraživačkog novinarstva. Nemalo puta se pominju Beograd, Srbija i devedesete. Pred kraj dolazi do preokreta, sve vreme je bila lična priča, lični ugao, a onda daje omaž svešteniku Pepinu Diani, koji je svojim propovedima pokušavao da pokren narod protiv kamore, ali je ubijen pre nego što je pročitao manifest.don_peppino_diana.JPG4d44a89512c861142173be8ad6cec1c3.jpeg
Posted

"Paviljno br.6 i druge novele" od Čehova. Ma uživancija jedna..

Posted
"Paviljno br.6 i druge novele" od Čehova. Ma uživancija jedna..
:Hail:
Posted

huan hoze miljas, price izgubljenih preljubnika. zbirka neuspelih pokusaja, kompilacija lezernosti bez lakoce, duhovotisti bez poente, ironije bez svrhe. osim par dosetljivih prica - izuzetaka, prilicno jalova stilska vezba na zadatu temu.

Posted

сол беллоу / серебряное блюдо, 2006.saul bellow / a silver dish and other stories, 1968, 1978, 1990.semanticka plima i sentimentalna oseka, remi plasticnog skvosa foknera i karvera...u autobusu na putu za aerodrom otvorio je knjigu psalama,sto mu ostade od oca. crna slova hebrejska su se kezila na njega -razjapljene celjusti, plameni jezici bezglasni,to oklembeseni nadole, to upereni nagore...

Posted
huan hoze miljas, price izgubljenih preljubnika. zbirka neuspelih pokusaja, kompilacija lezernosti bez lakoce, duhovotisti bez poente, ironije bez svrhe. osim par dosetljivih prica - izuzetaka, prilicno jalova stilska vezba na zadatu temu.
Otprilike sam ja, tako negde zatekao sebe, onomad posle onog "Blesav, mrtav, izgubljen, kopile, nevidljiv..." (ili kako se već zvalo...)Jeste lako za čitanje... Ali do zla boga ludački, blesavo i otuđeno...Pa se zapitam, da li je tip potpuno lud, ili sam ja možda luđi, jer ga čitam i pri tome se loše i bolesno osećam...Malo mi je mojih sopstvenih košmara, nego i tuđe treba da prevrćem po glavi...I tako se negde manem ćorava posla i vratim mojoj epskoj fantastici, pričama i bajkama... Ako već ne mogu da ih živim... Ono bar da ih čitam... I odmaram dušu mi napaćenu... :inn:
Posted

Procitala Prirucnik za zlocin Ivancice Djeric. Potka je lagan triler kroz koju se provlace niti kontempliranja o zlocinu i nacinu na koji je zlo (sve)prisutno u nasim zivotima. Ili je u stvari obrnuto, posto se zaplet nekako naglo razresava i ostavlja utisak da je tu cisto kao forma, kao nosac onoga sto cini stvarni sadrzaj romana. Preporuka, lepo se i lako cita.now reading: Jukio Misima - Zlatni paviljon

Posted

Ponesen Novogodisnjom atmosferom, resih da opet procitam Sir Gawain and the Green Knight. Podseca me na neka srecnija vremena :)

Posted

Dosadnu pesmu Mike Antica. :rolleyes: