Sandens Posted April 12, 2018 Posted April 12, 2018 Upravo citam u Nedeljniku Vargas Ljosin nekrolog umrlom drugaru Luisu Loisagi, citam i vidim da mi je nesto poznato (pominje se i treci pajtos Abelardo zvani delfin) i skontam da su to ljudi kojima je Ljosa posvetio Razgovor u Katedrali (Luisu Loisagi, borhesovcu iz ulice Peti Tuar, i Abelardu Okendu, Delfinu, od sveg srca od odusevljenog sartrovca, njihovog tadasnjeg i sadasnjeg brata).
Cristina1971 Posted April 14, 2018 Posted April 14, 2018 Pozdrav, evo moj prvi upis na forumu nek bude ovde. Moja preporuka ,
Strahan Posted April 15, 2018 Posted April 15, 2018 krenucu malo da citam o bizmarku i novijoj nemackoj istoriji. ako moze neka preporuka bicu zahvalan. kad sam se prosli put raspitivao u usa istoriji, pomogli su vasic i ne secam se ko jos
Bojan Posted April 18, 2018 Posted April 18, 2018 Ovo se doduše bavi periodom od nekih stotinak godina pre Bizmarka, ali je odlična knjiga.
Bojan Posted April 18, 2018 Posted April 18, 2018 On 4/14/2018 at 10:30, Cristina1971 said: Pozdrav, evo moj prvi upis na forumu nek bude ovde. Moja preporuka , Dobro došla na forum!
Strahan Posted April 19, 2018 Posted April 19, 2018 11 hours ago, Bojan said: Ovo se doduše bavi periodom od nekih stotinak godina pre Bizmarka, ali je odlična knjiga. hvala
spaske Posted April 19, 2018 Posted April 19, 2018 (edited) Pročitao za vikend. Must read literatura za sve koji žele da iz prve ruke čuju kako funkcioniše, biznis, politika i pravosuđe u Srbalja, a bogami i Rusa. Takođe, odličan udžbenik za početnike u bilo kom biznisu. Verovatno nedostaje malo više samokritičkih elemenata, ali to je verovatno bilo i za očekivati. Edited April 19, 2018 by spaske
gospa buba Posted April 19, 2018 Posted April 19, 2018 pol anderson hodnici vremena. opet.sent from bubamoto
nisam ja Posted April 19, 2018 Posted April 19, 2018 kupio juče da ubijem neko vreme. završiću večeras. fino petparačko štivo .
peralozac Posted April 22, 2018 Posted April 22, 2018 Alal vera, Srbija opet prednjači u prevodu novog Murakamija, 2π meseci u odnosu na engleski prevod. Istina, izašao je samo prvi deo knjige, ali svejedno. Da li je neko čitao, kakvi su utisci? Da li se zna kada izlazi drugi deo?
jms_uk Posted April 22, 2018 Posted April 22, 2018 8 hours ago, peralozac said: Alal vera, Srbija opet prednjači u prevodu novog Murakamija, 2π meseci u odnosu na engleski prevod. Istina, izašao je samo prvi deo knjige, ali svejedno. Da li je neko čitao, kakvi su utisci? Da li se zna kada izlazi drugi deo? Engleski prevod izlazi u novembru, mada ne vidim da li je samo prvi deo, ili cela [kao u Japanu?]. Sto se tice srpskog prevoda, ja sam 1Q84 uzeo u BG bas zato sto je bilo prevedeno dosta ranije, i nije mi uopste leglo [valjda jer sam prethodno sve njegove knjige procitao na engleskom], pa sam posle i na engleskom. Apropo prevoda, ne znam kako je u originalu, ali ovo Ubistvo Komtura je na engleskom Killing Commendatore...
neko iz komsiluka Posted April 22, 2018 Posted April 22, 2018 Meni je ovo bila jako interesantna knjiga. Preporuka za @Strahan
peralozac Posted April 22, 2018 Posted April 22, 2018 5 hours ago, jms_uk said: Engleski prevod izlazi u novembru, mada ne vidim da li je samo prvi deo, ili cela [kao u Japanu?]. U Australiji 9. oktobra. Valjda je to ta vremenska razlika 5 hours ago, jms_uk said: Apropo prevoda, ne znam kako je u originalu, ali ovo Ubistvo Komtura je na engleskom Killing Commendatore... Stvarno čudno. Jedan prevodilac se odlučio za nemačku, a drugi za italijansku verziju titule?!
jms_uk Posted April 22, 2018 Posted April 22, 2018 10 minutes ago, peralozac said: U Australiji 9. oktobra. Valjda je to ta vremenska razlika Sad vidim da izlazi i ovde tada. Mislim da je novembar bio raniji info. I izgleda da je, za razliku od srpskog prevoda, cela knjiga odjednom...
jms_uk Posted April 22, 2018 Posted April 22, 2018 13 minutes ago, peralozac said: Stvarno čudno. Jedan prevodilac se odlučio za nemačku, a drugi za italijansku verziju titule?! Pogotovo sto su i za nemacki prevod stavili italijansku verziju...
Recommended Posts