Jump to content

Sta citate?

Featured Replies

senka vetra, dobio na poklon

Gabriel Garcia M?rquez/Plinio Apuleyo Mendoza - Der Geruch der Guayave (El Olor de la Guayaba)Razgovor(i). Kako bih volela da sam (bila) na mestu sagovornika.

uravo obrisala prasinu s jedne od najdrazih:IMG0231A.jpg

IMG0233A.jpg
Oranges an autobiographical novel? No, not at all, and yes, of course.
hronika odrastanja devojcice usvojene od strane siromasnih roditelja pentekostalaca, inferiornog oca i religijom opsednute majke, koja devojcicu priprema za misionarku, obrazujuci je iskljucivo Biblijom, do trenutka kad je drzava primorava da dete posalje u skolu. kada kao tinejdzrka otkrije da je privlace devojcice ( podleze neprirodnoj strasti ), biva podvrgnuta egzorcizmu, bezi od kuce i zivi prepustena samoj sebi. prica, sama po sebi uznemirujuca, u ovom slucaju ispricana je stilom protkanim humorom, parabolama i uvek prisutnom snaznom porukom da po svaku cenu treba sebe prihvatiti i ostati dosledan.vec sam u potrazi i za ostalim Vintersonkinim knjigama, koje sigurno nece cekati na polici 10 godina, kao sto je ova :)

клоун шалимар / а.с. рушди, 2008.shalimar the clown / s. rushdie, 2005.knjiga o izgubljenom i nikada_ne_povracenom raju, magna karta mrznje i nepostiznosti drugog,gde atlanti ne drze nebesa vecma ak47 + nekoliko lirskih pasaza poznanja.[steta sto nedostaju recepti za minimum 33 odnosno maksimum 64 kasmirska jela]

vec sam u potrazi i za ostalim Vintersonkinim knjigama, koje sigurno nece cekati na polici 10 godina, kao sto je ova :)
Ako ti se svidela knjiga verovatno ce ti se svideti i BBC uradak na istu temu. Fina adaptacija. Meni vec mesecima u kompu stoji njen Boating for Beginners i nikako da ga procitam...

alhemicarput kojim se redje ideidi kuda te srce vodi

senka vetra, dobio na poklon
u pocetku drzi paznju, al nekako pocinje da pada negde izmedju prvog i drugog pasusa.jesam li dobro obavestena, ovo je sad aktuelna i moderna knjiga u naseg citalackog auditorijuma?kad sam vec zaredjala po klasicima, procitala suzaninu pesmu stivena kinga. jebiga.

Egzil (Enzo Bettiza). Drugi put. Fenomenalna knjga napisana iz perspektive splitskog Talijana, koji, kako naslov i sugerira kao i gomila njegovih sunarodnjaka potkraj drugog svjetskog rata bježi iz Splita i Dalmacije pred komunističkom odmazdom, mada daleko od toga da je knjiga fokusirana isklučivo na to. Ja sam je više doživila kao jednu nimalo patetičnu posvetu zavičaju, i uopće, jedan od najbolje napisanih i uobličenih memoara o tadašnjoj Dalmaciji.Inače, nimalo ne poznavajući životni put i razmišljanja autora, knjige sam se dohvatila puna predrasuda, misleći da je riječ o još jednom tipičnom iredentističkom pamfletu i provokaciji. :D Sramit ću se do kraja života. -_-edit/ prikladniji naslov, budući da sam prevela naslov knjige sa svog hrđajućeg talijanskog

Edited by Eidyia

Upravo procitah "Rejcel, ljubavna prica" Radovana Nastica i olupa me mala brljiva jeftina lose napisana knjiiga k'o beba zvecku.:cry:

• Author

jel pati radovan u toj knjizi? ako da, da i ja uzmem da citam.nista ne moze da me privuce knjizi kao visak posla i blizak dedlajn; ovog puta pri ruci je bila 'dolazim po tebe i vodim te sa sobom' nikola amanitija. sta znam. ne drzi mi paznju.

joj pati mukica najstrasnije :( a i ona kucka pomalo.

Blood Meridian - Cormac McCarthy 'bem ti, taman kada sam pomislio da znam engleski, ovaj me dotukao u tri i po strane... kada zanemarim da mi je svaka osma rec nepoznata, a svaka treca misao nerazumljiva, knjiga i nije tako losa...ne znam bas o cemu je, ali nije uopste losa (a ima i kauboja i indijanaca, krvi do kolena i beba obesenih o drvo, dakle 'full monty")

TheHistorian.jpgPosle sto i kusur strana, jusqu'ici, tout va bien... :)

песня моряка / кен кизи, 2004.sailor song / ken kesey, 1992.'.. da bi sakrila svoje zamesateljstvo,alisa se pocela polako i ne manje teatralno povlaciti,masuci flasom i zvececi prisivenim skoljkama na haljini.kada je presla parking, gubeci se iz vidokruga gomili na pristanistu,,oslanja se na prazan kalem od kablova i povraca na beton.mlaz bese toliko jak da svici pocinju da igraju pred cvrsto zatvorenim ocima.dolazeci sebi, ispira usta gutljajem sampanjca, pljuje na kalem:- jebeno sranje, otima joj se iz grudi dok dopija poslednje kapi.na kraju krajeva, bocu su poklonili njoj, na dan majki..'kvinak aljaskanski vezba za film (sa) pevanjem, lajanjem i pucanjem.