Sara Posted October 27, 2016 Posted October 27, 2016 Čitam Rat i Mir. Nije baš neki prevod, neki iz tridesetih, ali je knjiga melem za dušu... +10000
Timmy Posted October 27, 2016 Posted October 27, 2016 Uzeh da citam Danka Popovica. Davno sam citao, al vredi obnoviti. Zavrsio Knjigu o Milutinu, krecem Svinjski ujed, pa Kuca Lukica.
svashtabezneshto Posted October 27, 2016 Posted October 27, 2016 Ja. Moja genijalna prijateljica, sva 4 dela. Dobar roman, o ženama u patrijarhatu, siromaštvu i pripadajućem nasilju. Prvi deo je fenomenalan, ne ispušta se iz ruku, drugi i treći sasvim dobri, četvrti, hm, imam utisak da je nekako morala da zaokruži priču pa je napisala i njega. No, ne kvari mnogo utisak.
morgana Posted October 28, 2016 Author Posted October 28, 2016 aha, hvala. tema mi ne lezi, ali po svemu sto citam i od tebe i sirom interneta, roman je pripovjedacki odlican. prvu knjigu imam, objavila je booka nedavno, ostale cu vec naci na engleskom.
smorenko Posted October 28, 2016 Posted October 28, 2016 booka sledece godine sprema drugu knjigu, ako hoces da cekas
morgana Posted October 28, 2016 Author Posted October 28, 2016 pocecu sad ovu, tj vec sam. hvala za info :)
svashtabezneshto Posted October 28, 2016 Posted October 28, 2016 Imam ja u epub formatu sve četiri, pa ako hoćeš na mail.
Meazza Posted October 28, 2016 Posted October 28, 2016 O Bože, čitam (u stvari slušam) ponovo Zloduhe Dostojevskog, odavno se ovako nisam smejao. Stepan Trofimovič Verhovenski rules. :D
porucnik vasic Posted October 29, 2016 Posted October 29, 2016 O Bože, čitam (u stvari slušam) ponovo Zloduhe Dostojevskog, odavno se ovako nisam smejao. Stepan Trofimovič Verhovenski rules. :D ?
Meazza Posted October 29, 2016 Posted October 29, 2016 Pa Verhovenski (ćale, ne sin revolucionar) je karikatura tadašnjeg jalovog liberala, njegov lik je comic relief. Zar se ne sećaš? A urnebesne su i scene sa gradonačelnikom fon Lembkeom i njegovom ženom. :D Inače je Fjodor Mihajlovič bog humora, sad sam se samo ponovo podsetio.
John Coltrane Posted October 30, 2016 Posted October 30, 2016 Da li neko nije pazario/citao Venac od trnja za Danila Kisa "megatrendovca" Milivoja Pavlovica (sve u vezi Kisa bih uzeo bez razmisljanja, ali autor je za izbegavanje <_< )
slepa živana Posted October 30, 2016 Posted October 30, 2016 Inače je Fjodor Mihajlovič bog humora, sad sam se samo ponovo podsetio. u tom smislu, preporučujem pripovetku, večiti muž, ako već nisi čitao.
Recommended Posts