Jump to content

Sta citate?

Featured Replies

On 24. 10. 2016. at 20:25, Hamlet Strašni said:

Čitam Rat i Mir. Nije baš neki prevod, neki iz tridesetih, ali je knjiga melem za dušu...

+10000

Uzeh da citam Danka Popovica. Davno sam citao, al vredi obnoviti. Zavrsio Knjigu o Milutinu, krecem Svinjski ujed, pa Kuca Lukica.

• Author

jel citao neko elenu ferante?

Ja.

Moja genijalna prijateljica, sva 4 dela.

Dobar roman, o ženama u patrijarhatu, siromaštvu i pripadajućem nasilju.

Prvi deo je fenomenalan, ne ispušta se iz ruku, drugi i treći sasvim dobri, četvrti, hm, imam

utisak da je nekako morala da zaokruži priču pa je napisala i njega. No, ne kvari mnogo utisak.

• Author

aha, hvala.

tema mi ne lezi, ali po svemu sto citam i od tebe i sirom interneta, roman je pripovjedacki odlican. prvu knjigu imam, objavila je booka nedavno, ostale cu vec naci na engleskom.

booka sledece godine sprema drugu knjigu, ako hoces da cekas

• Author

pocecu sad ovu, tj vec sam. hvala za info :)

Imam ja u epub formatu sve četiri, pa ako hoćeš na mail.

• Author

:)

O Bože, čitam (u stvari slušam) ponovo Zloduhe Dostojevskog, odavno se ovako nisam smejao. Stepan Trofimovič Verhovenski rules. :D

On 28. 10. 2016. at 14:38, IndridCold said:

O Bože, čitam (u stvari slušam) ponovo Zloduhe Dostojevskog, odavno se ovako nisam smejao. Stepan Trofimovič Verhovenski rules. :D

? :cry:

Pa Verhovenski (ćale, ne sin revolucionar) je karikatura tadašnjeg jalovog liberala, njegov lik je comic relief. Zar se ne sećaš? A urnebesne su i scene sa gradonačelnikom fon Lembkeom i njegovom ženom. :D Inače je Fjodor Mihajlovič bog humora, sad sam se samo ponovo podsetio.

Da li neko nije pazario/citao Venac od trnja za Danila Kisa "megatrendovca" Milivoja Pavlovica (sve u vezi Kisa bih uzeo bez razmisljanja, ali autor je za izbegavanje <_<  )

On 29. 10. 2016. at 7:49, IndridCold said:

Inače je Fjodor Mihajlovič bog humora, sad sam se samo ponovo podsetio.

u tom smislu, preporučujem pripovetku, večiti muž, ako već nisi čitao.

Nisam, imam je kući, hvala na preporuci. :)