October 27, 20168 yr On 24. 10. 2016. at 20:25, Hamlet Strašni said: Čitam Rat i Mir. Nije baš neki prevod, neki iz tridesetih, ali je knjiga melem za dušu... +10000
October 27, 20168 yr Uzeh da citam Danka Popovica. Davno sam citao, al vredi obnoviti. Zavrsio Knjigu o Milutinu, krecem Svinjski ujed, pa Kuca Lukica.
October 27, 20168 yr Ja. Moja genijalna prijateljica, sva 4 dela. Dobar roman, o ženama u patrijarhatu, siromaštvu i pripadajućem nasilju. Prvi deo je fenomenalan, ne ispušta se iz ruku, drugi i treći sasvim dobri, četvrti, hm, imam utisak da je nekako morala da zaokruži priču pa je napisala i njega. No, ne kvari mnogo utisak.
October 28, 20168 yr Author aha, hvala. tema mi ne lezi, ali po svemu sto citam i od tebe i sirom interneta, roman je pripovjedacki odlican. prvu knjigu imam, objavila je booka nedavno, ostale cu vec naci na engleskom.
October 28, 20168 yr O Bože, čitam (u stvari slušam) ponovo Zloduhe Dostojevskog, odavno se ovako nisam smejao. Stepan Trofimovič Verhovenski rules. :D
October 29, 20168 yr On 28. 10. 2016. at 14:38, IndridCold said: O Bože, čitam (u stvari slušam) ponovo Zloduhe Dostojevskog, odavno se ovako nisam smejao. Stepan Trofimovič Verhovenski rules. :D ?
October 29, 20168 yr Pa Verhovenski (ćale, ne sin revolucionar) je karikatura tadašnjeg jalovog liberala, njegov lik je comic relief. Zar se ne sećaš? A urnebesne su i scene sa gradonačelnikom fon Lembkeom i njegovom ženom. :D Inače je Fjodor Mihajlovič bog humora, sad sam se samo ponovo podsetio.
October 30, 20168 yr Da li neko nije pazario/citao Venac od trnja za Danila Kisa "megatrendovca" Milivoja Pavlovica (sve u vezi Kisa bih uzeo bez razmisljanja, ali autor je za izbegavanje <_< )
October 30, 20168 yr On 29. 10. 2016. at 7:49, IndridCold said: Inače je Fjodor Mihajlovič bog humora, sad sam se samo ponovo podsetio. u tom smislu, preporučujem pripovetku, večiti muž, ako već nisi čitao.