Sara Posted August 29, 2016 Posted August 29, 2016 mislim na ovu: http://www.laguna.rs/n2955_knjiga_utvara_laguna.html
beta Posted August 29, 2016 Posted August 29, 2016 mislim na ovu: http://www.laguna.rs/n2955_knjiga_utvara_laguna.html to je to
Moća Posted August 29, 2016 Posted August 29, 2016 Ima li u E formatu ko ce kupuje 10 knjiga? Sent from my Le X620 using Tapatalk
Pečorin Posted August 29, 2016 Posted August 29, 2016 Kakva je? U planu mi za blisku buducnost. Interesantna. Stil pisanja podseca na M.R. Jamesa, ali sustina "opasnosti" koja vreba je poprilicno suprotna. Ako bi dalje pricao, previse bi odao.
Papovac Posted August 29, 2016 Posted August 29, 2016 (edited) poslednja je police. utvara je pretpostavljam phantom? Cekaj, a jel leopard preveden kod nas ili samo kod hrvataEdit, naso sam koji je to roman Edited August 29, 2016 by Papovac
halloween Posted September 13, 2016 Posted September 13, 2016 Klaudio Magris- Drugo more Nusbaumer je bio u pravu što je zahtevao da se prevodi sa grčkog na nemački, dva neophodna jezika, možda jedina na kojima se možemo zapitati gde se sve rađa u gde sve nestaje. Sa italijanskim je drugačije, on za njega nije jezik kojim se izriču stvari, kojim se u njih ponire da bi nas omamio njihov sjaj ili praznina, već jezik odgađanja i nagodbe s nepodnošljivim, dobar da se priča naširoko i sudbina pomete neprestanim brbljanjem. Jezik života, naime, i stoga pomirljiv i nedostatan kao on sam, u najboljem slučaju prikladno odelo.
iDemo Posted September 22, 2016 Posted September 22, 2016 Jedna od jacih u zadnje 2-3 godine. Mozda sam kacio kad sam prvi put citao, al' moze opet - drugi put za drugi put, ne? Odlicna knjiga.
Hamlet Strašni Posted October 5, 2016 Posted October 5, 2016 Јован Ристић - Историјски списи (Србија и арпски покрет у Угарској и Србија и Кримска војна). Штиво које није изгубило на релевантности, рекао бих. Нарочито овај други текст и прича о неутралности... Sent from my iPad using Tapatalk
iDemo Posted October 7, 2016 Posted October 7, 2016 Мајсторски. Top 10 trenutno najprodavanijih u gradu Sidneeeeeju...
decak Kejt Posted October 7, 2016 Posted October 7, 2016 zar nije `Utvara` poslednji? Hule je umro?!? nije, izlazi nova knjiga na prolece 2017. :)
Pečorin Posted October 7, 2016 Posted October 7, 2016 (edited) Konačno sam završio Ruždijevu decu ponoći. Mada uz dosta zastajanja i čitanja drugih knjiga izmedju. Najveća zamerka je što je knjiga nepotrebno preduga(725 str) jer smatram da je pisac mogao kraćim putem mogao ispričati to što je hteo da ispriča. Ipak, zadovoljan sam što sam pročitao roman, jer je Ruždi na jedan zabavan način, uz dosta ironije i (crnog) humora ispričao najznačajnije dogadjaje pre, za vreme i nakon sticanja nezavisnosti i podele Indije, i imam utisak da sada bolje razumem tamosnje medjuetnicke i medjuverske odnose. Poredjenje koje mi pada na pamet- ono što je "100 godina samoće" za Latinsku Ameriku, "deca ponoći" je za Indiju. Sada čitam Murakamija - u miso supi :D Edited October 7, 2016 by Pečorin
James Marshall Posted October 7, 2016 Posted October 7, 2016 Hehe, navlako. To nije onaj Murakami :D Meni je to bio prvi susret sa nekim Murakamijem. Dobra vožnjica, ubilo se za kakav filmić. Onako, jeftin, da vuče na B produkciju osamdesetih, a la Drive
Hamlet Strašni Posted October 7, 2016 Posted October 7, 2016 Vrhunska knjiga... Sent from my iPad using Tapatalk
Strahan Posted October 7, 2016 Posted October 7, 2016 citao bih malo o usa istoriji, period gradjanski rat 1861 - 1865. ako moze neka preporuka
Recommended Posts