Pečorin Posted March 14, 2016 Posted March 14, 2016 veceras Ubik ili Neuromanser, sta novcic odluci novcic presudio Gibsona, upravo zavrsih. trebalo mi je oko 1/3 da pohvatam sve te termine, svet i modus operandi, ali taman tada ludilo krece i ne staje do samog kraja. Vrhunska zabava. Podsetilo me delimicno na blade runner.
Прслин Posted March 14, 2016 Posted March 14, 2016 (edited) Гибсон ми је у топ 10 најдражих писаца. Идеју за Неуромансера је добио након што је у једној играоници видео игара - али оној старој што се на енглеском звала "аrcade" - видео непрекидан низ концентрисаних лица осветљеним катодним цевима, свако у свом свету. После ми неко каже да видео игре нису уметност. Геније је Гибсон, кодификовао нам је будућност. Едит: Е, заборавих: да ли си читао на енглеском или на српском? Надам се на енглеском. Edited March 14, 2016 by Прслин
James Marshall Posted March 14, 2016 Posted March 14, 2016 Moglo bi se to ponoviti, prošlo je brat bratu 20 godina od Neuromansera.
James Marshall Posted March 14, 2016 Posted March 14, 2016 U mom slučaju, loše sam se izrazio. Dvadeset dvije, ako me sjećanje dobro služi.
Прслин Posted March 14, 2016 Posted March 14, 2016 Пробај Препознавање образаца. Неуромансер али о брендовима и феномену онлајн видеа, писан - наравно - пар година пре појаве Јутјуба.
garcia Posted March 14, 2016 Posted March 14, 2016 ... Едит: Е, заборавих: да ли си читао на енглеском или на српском? Надам се на енглеском. +1 za eng to na srbskom nečitljivo, jebala ih 'matrica'.
Pečorin Posted March 14, 2016 Posted March 14, 2016 btw ulicne tezge u bgd su zlato. nasao pre oko mesec dana Ursulu(leva ruka tame) za 400 ili 500 din. Bio i Asimov- ja, robot- ali nisam uzeo, ne znam zasto
Pečorin Posted March 14, 2016 Posted March 14, 2016 Едит: Е, заборавих: да ли си читао на енглеском или на српском? Надам се на енглеском. na srpskom. verovatno sam se zato mucio oko nekih termina.
Skyhighatrist Posted March 14, 2016 Posted March 14, 2016 Ko voli Gibsona, obavezno štivo je i Distrust That Particular Flavor
Прслин Posted March 14, 2016 Posted March 14, 2016 Ух. Је л' "Неуромант"? Мучио би се и на енглеском, али би то мучење имало смисла јер су у питању речи које је сам сковао и од којих је добар део и завршио у енглеском, за разлику од српског превода из кога практично ништа није завршило у српском, а ако у њему и препознаш неку сајбер реч, она је ту дошла као ехо Неуромансеровог утицаја на енглески.
Прслин Posted March 14, 2016 Posted March 14, 2016 Ko voli Gibsona, obavezno štivo je i Distrust That Particular Flavor Ја га пратим на твитеру. То је као да свакодневно имам апдејт тих есеја.
Recommended Posts