Jump to content
IGNORED

Sta citate?

morgana

Recommended Posts

Posted

veceras Ubik ili Neuromanser, sta novcic odluci

novcic presudio Gibsona, upravo zavrsih. trebalo mi je oko 1/3 da pohvatam sve te termine, svet i modus operandi, ali taman tada ludilo krece i ne staje do samog kraja. Vrhunska zabava. Podsetilo me delimicno na blade runner.

Posted (edited)

Гибсон ми је у топ 10 најдражих писаца.

Идеју за Неуромансера је добио након што је у једној играоници видео игара - али оној старој што се на енглеском звала "аrcade" - видео непрекидан низ концентрисаних лица осветљеним катодним цевима, свако у свом свету. После ми неко каже да видео игре нису уметност.

Геније је Гибсон, кодификовао нам је будућност.

Едит: Е, заборавих: да ли си читао на енглеском или на српском? Надам се на енглеском.

Edited by Прслин
Posted

Moglo bi se to ponoviti, prošlo je brat bratu 20 godina od Neuromansera. 

Posted

Прошло је тридесет, матори.

Posted

U mom slučaju, loše sam se izrazio. Dvadeset dvije, ako me sjećanje dobro služi. 

Posted

Пробај Препознавање образаца. Неуромансер али о брендовима и феномену онлајн видеа, писан - наравно - пар година пре појаве Јутјуба.

Posted

uvijek zahvalan na preporukama  :thumbsup:

Posted

...

Едит: Е, заборавих: да ли си читао на енглеском или на српском? Надам се на енглеском.

+1 za eng

to na srbskom nečitljivo, jebala ih 'matrica'.

Posted

btw ulicne tezge u bgd su zlato. nasao pre oko mesec dana Ursulu(leva ruka tame) za 400 ili 500 din.

Bio i Asimov- ja, robot- ali nisam uzeo, ne znam zasto

Posted

na srpskom. verovatno sam se zato mucio oko nekih termina.

Posted

Ух. Је л' "Неуромант"?

Мучио би се и на енглеском, али би то мучење имало смисла јер су у питању речи које је сам сковао и од којих је добар део и завршио у енглеском, за разлику од српског превода из кога практично ништа није завршило у српском, а ако у њему и препознаш неку сајбер реч, она је ту дошла као ехо Неуромансеровог утицаја на енглески.

Posted

Ko voli Gibsona, obavezno štivo je i Distrust That Particular Flavor

Ја га пратим на твитеру. То је као да свакодневно имам апдејт тих есеја.