February 24, 20169 yr Искрено сумњам. Јовановићеви "Вођи француске револуције" су међу најбољим портретима написаним на српском језику у категорији "историјске личности или ликови из фикције, свеједно". На неку је фору успео да буде једнако прецизан и када их је цртао дебелом четкицом, за контекст, и танком, за детаље. Још и духовит, па суптилно завлачи, теткица покварена. Царска је то књига.
February 24, 20169 yr A ja bih baš voleo da čitam Čerčilove memoare. Čini mi se da je on bio velik i značajan čovek, na dobro ili na loše. A bio je elokventan, svakako.
February 24, 20169 yr Kad nabavim. Sem toga spisak Obavezno pročitati je postao prilično natrpan i konfuzan.
February 24, 20169 yr Бориса Џонсона. čitam ovaj tvoj post i malo posle sa čerkom gledam ben i holi malo kraljevstvo na mini utlra i pojavljuje se tamošnji gradonačelnik decu nam pripremaju za izbore u UK :D Edited February 24, 20169 yr by Lezilebovich
February 25, 20169 yr Окејиш ми је био тај Океан, приметно слабији од Књиге о гробљу. knjiga o groblju mu je definitivno najbolja. slažem se za knjigu o groblju, najbolja je. priznajem, volim i američke bogove. inače, prsline, izašao drugi tom knausgora. spremi se za pljuckanje
February 25, 20169 yr Јао, видео сам. Мало ми се слошило када сам видео да се зове Моја борба 2. И то на корицама је буквално и на прву (и једину) лопту као и све оно између корица. Добар наслов, значи. :) Него, на плакату пише да је у питању најзначајнији писац нашег доба. Је л' стварно ико у то верује? Хајде протестантска Скандинавија и њихова потреба за животом у кућама без завеса како би сви видели да су прави пуританци без греха, која се у новом добу первезно искриви у ту његову скрибоманију, али је л' има неког ван тог круга што његове књиге доживљава терапеутски да заиста мисли да је у питању најзначајнији писац нашег доба?
February 25, 20169 yr pa zar nisu najčitaniji danijela stil i paolo koeljo (ovaj ujedno i najznačajniji)? Edited February 25, 20169 yr by beta kentauri