Jump to content
IGNORED

Sta citate?

morgana

Recommended Posts

Posted

uostalom zasto kvaris ovu temu 

imas pitajte mod tim

Posted

Прво, још не знам чији си клон. Друго, једини бан који сам тражио од модерације је за Кинг Луија и нису ми испунили жељу. Ниси ваљда он, а?

Posted

e drag si mi onako kao desnicar

al brate mnogo seres za to kloniranje

Posted (edited)

Kut Hamsun - Pan

1 pravo malo remek-delo. Niko ne pise kao Hamsun. Poezija u prozi.

Tomas Ligoti - Nedovrseni Posao

dobro je ovo. nihilizam, mrak, beznadje, besmisao.  sastoji se od jedne novele i 2 kratke price.

Zahar Prilepin - Greh

kratke price i malo poezije. ima zivosti, mladalacke energije. kontrast izmedju unutrasnjeg mira i spoljasnjeg propadanja. i sukob kada se ta ravnoteza narusi. citacu jos nesto do njega.

Edited by Pečorin
Posted

Прво, још не знам чији си клон. 

Ovo je valjda posle dužeg vremena prvi slučaj da klon nije delo jednog od dvojice tvojih saboraca. 

Posted

Naletim juce na audio pa preslusham u kolima (kuca-pos'o-kuca-pijaca-kuca)... 

Nisam se bas nicemu nadao a ispade sasvim pristojno™ (za kuca-pos'o slushanje).

images_wikfs.jpg

• 2 weeks later...
Posted

516ubV8uruL._SX258_BO1,204,203,200_.jpg

Knjiga daje uvid u to koliko je britanska avio-kosmička industrija bila razvijena tokom pedesetih godina prošlog veka. Oni su imali realne šanse da budu vodeći proizvođači mlaznih putničkih aviona u svetu. Nedostatak novca i još gore nedostatak političke volje je gotovo sahranio tu industriju (defence white paper iz 1957. godine je bila smrtna presuda), ostali su samo BAE, Vestland i Rols Rojs.

Fascinantno je koliko je UK proizvodno propala. Pedesetih godina 20. veka proivodnja je činila 40% ekonomije, uz brojne proizvođače aviona, raketa, avio motora, kamiona, automobila, brodova, kombija, autobusa. Gotovo sve je nestalo. Ne postoji sličan primer deindustrijalizacije u svetu. Sektor finansijskih usluga je gotovo progutao sve ostalo. Tužno. 

http://www.theguardian.com/business/2011/nov/16/why-britain-doesnt-make-things-manufacturing

Neki od projekata (uglavnom su svi iz pedesetih a najmlađi je iz polovine šezdesetih):

Avro 730

vYs1nFR.jpg

Bristol Mach 3 airliner

402mnxw.jpg

Hawker Siddeley APD.1019E5 - brzina od 7 maha, hipersonična letelica

NV7bGRT.jpg

Hawker Siddeley P.1019A5 airliner

LRzzRR9.jpg

Hawker Siddeley P.1134-4, brzina 4 maha

J0jkHer.jpg

Najimpresivniji projekat je onaj sa naslovne strane. U pitanju je dvostepeni višekratni aviokosmički sistem gde avion nosač srče vazduh iz atmosfere a ne iz rezervoara sa tečnim kiseonikom. Manja letelica je kosmički avion. Tek sada, u 21. veku, posle mnogo decenija usamljeničkog rada i privatne inicijative ovaj koncept je na pragu da postane realnost, u vidu još jednog britanskog projekta, Skajlona. 

skylon_cutaway_notes_1024.jpg

Posted

Peljevin "Betmen Apolo", Peljevin "S.N.U.F.F.", Sorokin "Šećerni Kremlj".

Posted

kako ti se svidja S.N.U.F.F?

ja sam batalio posle 70 strana

Posted (edited)

Jako je dobro Ivanjijevo svedočanstvo o 1956, preporučam.

Odlična stvar. Jeste da je meni to bliska tema (možda neće biti svakome), ali ovo njegovo je zaista jedno neposredno iskustvo, pročitao sam u dahu, kao vrhunska reportaža.

Edited by James Marshall
Posted

Ja zavrsio Slova od kovanog gvozdja, sad sledi googlanje ljudi, stvarnih i nestvarnih.

Posted

The Zombie Survival Guide, Max Brooks... 

Simpaticno. :) 

Max-Brooks - The-Zombie-Survival-Guide.jpg

Posted

I uzeh danas ovo

cbb0f1f799a925c63a751a9f232011ab.jpg

Sent from my iPhone using Tapatalk