Jump to content

Sta citate?

Featured Replies

Zanimljivo je da je "Sanjar" već nekoliko godina redovna lektira za šesti razred osnovne škole. 

istina, prijavilo dete da je tako.

• Replies 8.5k
  • Views 892.8k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Most Popular Posts

• slepa živana
    slepa živana

prebacila sam se na ovu temu jer se tamo piše o najavama i medijima   imam jedan bedž, omiljeni na kome piše "što čitaš?" to je naziv neke hrvatske anarhističke edicije, praktično reklamni b

• slepa živana
    slepa živana

upravo sam završila s čitanjem nečeg što se zove "selindžer" iz 2014, autori salerno i šilds. radi se uglavnom o gomili kratkih izjava, delova intervjua, pisama ljudi koji su poznavali selindžera. ima

• slepa živana
    slepa živana

ja sam gledala predstavu po toj knjizi na večernjoj sceni radović. i to monodramu. dug je niz mojih krvavih žrtava kulturnom uzdizanju

Posted Images

Jel citao neko ovo? Valja li cemu? Tj. does it live up to the hype?

moja-borba.jpg

Edited by Sludge Factory

dobar je knausgor, preporuka.

jedva čekam da se dočepam ostalih 5 knjiga

Edited by beta kentauri

David Albahari Dijaspora i druge stvari. To su njegovi kanadski dnevnici, slatko i gorko u isto vreme, uvek odusevljen njegovim pisanjem.

ovo je preporuka više za sve od 7 do 77, ljubitelje, đecu, odrasle... može za poklon, može za imat na polici... retko lepo i kvalitetno urađeno izdanje Lagune

A4, tvrd povez nešto oko 1.5k dinara

svet_leda_i_vatre-dzordz_r_r_martin_v.jp

Ja prošao za 1000 u Noći knjige (ili kako se već zove ta akcija), bilo za 3 komata 40% popusta, uzeo i još neke dvije istorijske na koje sam odavno imao pik.

IZVOD-IZ-KNJIGE-RODjENIH.jpg

žao mi je ali - neuspešan i vrlo pretenciozan pokušaj moderneog biografisanja sa par pikanterija za privlačenje pažnje. kada sam na kraju saznao da je jedan od glavnih "pomagača" u definisanju predratnog  političkog mizanscena bio (i) notorni Ivo Banac, utisak o krpljenju sadržaja preko štapa i kanapa dodatno je pojačan.

delfi_iskupljenje_ijan_makjuan.jpg

bez obzira što je ova knjiga ovde i onde okarakterisana kao remek-delo, nemam takav utisak. nekako mi je "ratni" deo inkompatibilan sa uvodnom pričom pa roman sveukupno deluje prilično "raspolućeno".

inače - da li je do mene ili Makjuan nije uspeo da kvalitetnije zamaskira stvar - odmah mi je bilo jasno ko je u šumici metnuo našoj Loli. :blush:

meni je film bio baš dosadan pa nisam imala želju da pročitam knjigu.

ono kad se trudis da ti korice ne budu presudne pa ti za oko zapadne naslov knjige;

thelady_zpsimetdyuj.jpg

nedeljama nisam čitao ništa na papiru i na srpskom, pa sam ondak za vikedn poludeo i pročitao:

kuca-secanja-i-zaborava-filip-david~4737

nisam oduševljen,  deluje mi malo netegnuto sve i kao da se dvoumi izmedju meditativnog eseja i nekog romana misterije. ipak, vredi pročitiati

1409567395_Zivotinjsko%20carstvo%20naslo

ovo mi se baš dopalo, odlično ispraičano a i pisac je rekao šta je hteo da kaže. jedino smaraju endnote, bolje da su stavljene kao fusnote, ali kapiram da je i to deo priče

grad_pustoduha_vv.jpg

Zanimljivo i zabavno, mada je young adult, nekako mi je ozbiljnije od safona

IZVOD-IZ-KNJIGE-RODjENIH.jpg

žao mi je ali - neuspešan i vrlo pretenciozan pokušaj moderneog biografisanja sa par pikanterija za privlačenje pažnje. kada sam na kraju saznao da je jedan od glavnih "pomagača" u definisanju predratnog  političkog mizanscena bio (i) notorni Ivo Banac, utisak o krpljenju sadržaja preko štapa i kanapa dodatno je pojačan.

Банац?

Банац?

74613971a83a497777007031334a6b96_700x550

blobfish-psychrolutes-marcidus.jpg

74613971a83a497777007031334a6b96_700x550

Ма знам ја ко је г.Банац, него не капирам како се у ту целу причу уклапа.

Upravo procitao "Azazela", prvi roman sage o Erastu Fandorinu od famoznog Akunjina. Pravi pravcati Frankenštajn od romana, nema apsolutno ničega što nije kliše i što nije preuzeto odnekud. Sa druge strane, jasno mi je zašto je popularan kod sirokih masa (ako se posmatra kao vikend razbibriga spada u creme de la creme takve knjizevnosti, sto ipak nije za potcenjivanje), ali nema ni govora o nekoj veličini.

@Hamlet

Šta si čitao od Safona? Ja bih se koncentrisao isključivo na trilogiju o Groblju zaboravljenih knjiga, ostalo ne vredi čitati, IMO (osim ako nisi tinejdžer). Što se mene tiče, Safon mi se dosta dopada. :D