Jump to content
IGNORED

Sta citate?

morgana

Recommended Posts

Posted

miroslav krleza - na rubu pameti :Hail: :Hail: :Hail:

po drugi put

pre toga ponovo 1984 (parsons kao epizodni junak je :puke: , ali zato syme rula :sleep: ), plodove gneva  i travnicku hroniku, sve to drugi put.

nekako sam u fazi da mi je bolje da citam klasike ponovo (posle 20-30 godina :puke:), nego neke aktuelne stvari

Posted

miroslav krleza - na rubu pameti :Hail: :Hail: :Hail:

o da-da-da-da-da

Posted

nekako sam u fazi da mi je bolje da citam klasike ponovo (posle 20-30 godina :puke:), nego neke aktuelne stvari

Čitao sam skoro Mirka Kovača po prvi put, i onda mi palo na pamet koliko se zapravo ne sjećam Kiša, iako sam pročitao značajan dio njegovog opusa. (za razliku od Andrića i Meše Selimovića, koje sam čitao u sličnom periodu). Tako da, ovih dana krećem da obnavljam gradivo.

E, da, i ovde preporučeni Rju Murakami jeste odličan.

Posted (edited)

šta smo ono beše pričali o knjizi "beograd, večni grad"? vredi li?

merkam je, čita mi se o tome, neke strance sam vodila po gradu i shvatila da skandalozno malo znam o istoriji bg-a.

junioru uzrasta 12 se veoma svidja. a i ja cenim da mu je to taman da se uvede u materiju, ako voli i zeli. a slike samo doprinose :)

Pročitala sam nešto malo kad sam bila kući. Meni nekako deluje da je faktografski tačna generalno (ali ima ko ovde na to pitanje stvarno može da odgovori), on the plus side knjiga se jako lako čita i zanimljiva je, uvuče te. Malo negativno je što čovek ima jako puno svojih kvalifikacija. Baš sam diskutovala sa dečkom, tako ne treba da izgleda istorijska knjiga, ali sramota da je jedino tečno štivo o BGu napisao neko ko nije baš uvek vešt u pisanju (i rekavši to - planiram da završim knjigu kad opet dođem do nje). E da, i sve ilustracije redom su nepotpisane, što je meni dosta iritantno, znači fotografije, umetničke slike, sve.

pa to je glavna igranka srbije 21 veka, ko ce da se aka sa referencama, znash ti koji je to nezamisliv posao, ispravno citiranje? :o

Edited by gospa buba
  • 2 weeks later...
Posted

The Lexus and The Olive Tree Thomas L Friedman, audio - uradjen by Mr Friedman himself... :) 

Da obnovim gradivo. Uvek mi se svidjao deo u kome se kao obraca (za zivota) Hafezu od Sirije.

Ono "Hafez, Hafez...". Nesto u vezi sa "mi imamo MekDolanc - a gde je vama".

the_lexus_and_the_olive_tre.jpg

Posted

o bio vrtu

sve online

drugo pocnemostavim pocnem ostavim pocnem...

zasto, ne mogu da razumem :fantom:

Posted

fino i zanimljivo :)

jedino što još uvek nije napisana treća knjiga, gunđ (valjda neće biti kao game of thrones...)

name-of-the-windd1.jpg

Posted (edited)

51xgGEKd6oL.jpg  procitao, privodim kraju nastavak :  hollowcity_final_72dpi.jpg  Treci deo price se ocekuje negde u Septembru.

U pripremi je i film za sledecu godinu - Tim Burton, jednu od glavnih uloga ( Miss Peregrine ) igra Eva Green.

Autor knjige je takodje i kolekcionar starih fotografija, i sve fotografije koje se pojavljuju u knjigama su autenticne . 

Preporucujem.

trailer za kjnigu  :fantom: 

Edited by crosman
Posted

Читао прву књигу. Ми лајки! он топик

2112999971085053590bcbed0b4.jpg

Posted

o narodu koji je pre 100 godina tepao svojoj zemlji i koji kao najgore dane u životu nabrajaju one kad su je napuštali

d0cfb8376e699913bf96ecb0b26f9e2c.jpg

Posted

И после се чудимо када нам кажу да смо десничарски форум  :ss1:

Posted

Susan Johnson - The Broken Book

bbcover.jpg

Lepo & toplo™...

Posted

sezona lova na domacheg autora vampire.gif

bedtime stories..za duge zimske nochi

poetikahorora_zpsy8frlziv.jpg