reg Posted December 17, 2014 Posted December 17, 2014 molim preporuku za čitanje za trinaestogodišnjakinju, koja voli da čita. po knjižarama je vrlo šareno. to što je odvojeno za taj uzrast (tabla "tinejž literatura") je svakojako - ima knjiga gde radnja obiluje seksom i drogama, i nešto mi je mala za to, a opet neću da joj poklanjam detektivske i pustolovinske priče jer je to prerasla davno. sada čita anu frank za lektiru. "Harijeta uhoda" Lujze Fichju, osim ako je i tako nesto vec prerasla.
Bojan Posted December 17, 2014 Posted December 17, 2014 "Heliopolis" od Ernsta Jingera - hajdegerovsko viđenje sveta. Zanimljiv detalj koji sam primetio jeste da je jedno poglavlje ove knjige ideja koja je upotrebljena u filmu "Limitless". Na imdb stranici ovog filma se pominje da je film urađen na osnovu romana Alana Glyna "The Dark Fields". Iako je "Heliopolis" napisan nekih pedesetak godina ranije ova referenca se nigde ne pominje.
Tihajeza Posted December 17, 2014 Posted December 17, 2014 "Harijeta uhoda" Lujze Fichju, osim ako je i tako nesto vec prerasla.Jao, gde se toga seti! Majka joj je pročitala tu knjigu jedno 70 puta i kopirala Harijetu do maltene udaje :D :D Ima to negde sigurno na policama, baš ću da je sutra pitam da li se setila da da ćerki. Biće joj zanimljivo sigurno, mislim da nije prerasla. Kupila sam joj "Krive su zvezde", čula sam da je to i sama želela.
Њујоркер Posted December 17, 2014 Posted December 17, 2014 jel neko nešto čuo o ovoj knjizi Slobodan Antonić na temu Miloševića “Autoritarnost Miloševićeve vlasti nije značila diktaturu. Kao što ni njegove autokratske sklonosti nisu značile tiraniju... On nije ni svetac, ni demon. Bio je čovek sa vrlinama i manama i činio dobre, ali i loše stvari... Za vreme Miloševića, Srbija je bila više država i pružala veći otpor spoljnom pritisku nego ikad docnije...” Ovo mi je dovoljno da ni ne pomislim da prismrdim ovom djubretu.
Indy Posted December 17, 2014 Posted December 17, 2014 Ja bih voleo da prismrdim tom djubretu sa flomasterom i da ukrasim lik na naslovnoj stranici sa brcicima i bradom. I mozda gusarskim povezom preko jednog oka, valja se.
porucnik vasic Posted December 18, 2014 Posted December 18, 2014 "Heliopolis" od Ernsta Jingera - hajdegerovsko viđenje sveta. Zanimljiv detalj koji sam primetio jeste da je jedno poglavlje ove knjige ideja koja je upotrebljena u filmu "Limitless". Na imdb stranici ovog filma se pominje da je film urađen na osnovu romana Alana Glyna "The Dark Fields". Iako je "Heliopolis" napisan nekih pedesetak godina ranije ova referenca se nigde ne pominje. Савршена књига. Још један домаћи за Газимира.
iDemo Posted December 18, 2014 Posted December 18, 2014 Ne citam, ne? https://twitter.com/vlak_off/status/545471277142536193/photo/1
frit Posted December 18, 2014 Posted December 18, 2014 sprema mrka milosevica mislim ponovio lakog opustajuceg Davida Zafira Isus me voli i Losa karma http://www.laguna.rs/n1904_knjiga_isus_me_voli_laguna.html sad ide mma Makuci i mma Ramocve Caj za tradicionalno gradjene :) http://www.delfi.rs/knjige/autor/1389_aleksandar_mekol_smit_delfi_knjizare_2.html
bigvlada Posted December 18, 2014 Posted December 18, 2014 molim preporuku za čitanje za trinaestogodišnjakinju, koja voli da čita. po knjižarama je vrlo šareno. to što je odvojeno za taj uzrast (tabla "tinejž literatura") je svakojako - ima knjiga gde radnja obiluje seksom i drogama, i nešto mi je mala za to, a opet neću da joj poklanjam detektivske i pustolovinske priče jer je to prerasla davno. sada čita anu frank za lektiru. hmm, sada mi je druga stvar pala na pamet, Polarisov CD sa prevedenim klasicima tipa Asimova i Klarka.
iDemo Posted December 18, 2014 Posted December 18, 2014 hmm, sada mi je druga stvar pala na pamet, Polarisov CD sa prevedenim klasicima tipa Asimova i Klarka. Ima 2 komada plus treci koji je valjda SF enciklopedija ili tako nekako. To ko u nashe vreme nije procitao taj je "dzabe dao pare"...
porucnik vasic Posted December 19, 2014 Posted December 19, 2014 Mihajlo Pupin - Sa pašnjaka do naučenjaka, Žil Vern - Carev glasnik, Brehm - Život životinja (moja najomiljenija knjiga u tom uzrastu) Ne moraš da kopaš po knjižarama, imaš mnogo bolji izbor po oglasima, kupindu, limundu, kupujemprodajem i sličnim sajtovima Царски. Има ту и брежуљак Вотершип.
Papovac Posted December 19, 2014 Posted December 19, 2014 (edited) počeo s čitanjem. zasad oduševljen. , samo, to se zavrsava za jedno vece, cak i manje. Edited December 19, 2014 by Papovac
koksy Posted December 19, 2014 Posted December 19, 2014 (edited) evo, upravo završio. dobar je. malo me zasmetao višak "trilerskih" elemenata ali valjda drugačije nije mogao da natempira zatvaranje romana. nekako mi deluje da je sa Bukerovcima uglavnom teško omašiti. imam još dva skinuta pdf-a ("Crni psi", "Betonski vrt") pa ću svakako pročitati. Edited December 19, 2014 by koksy
Recommended Posts