Skyhighatrist Posted December 12, 2014 Posted December 12, 2014 The Fault in Our Stars Prevedeno, "Krive su zvezde", ćerka istog uzrasta tražila skoro za rođendan, oduševljena.
Hamlet Strašni Posted December 12, 2014 Posted December 12, 2014 Meni kradljivica knjiga malo preteška. Predlažem senku vetra i safona generalno Послато са SM-G900F уз помоћ Тапатока
Tolaa Posted December 12, 2014 Posted December 12, 2014 Meni kradljivica knjiga malo preteška. Predlažem senku vetra i safona generalno Послато са SM-G900F уз помоћ Тапатока Napisala je Tihajeza da devojcica trenutno cita Anu Frank. Nije teze od Ane Frank, bar ja mislim. I Krive su zvezde (hvala Skyhighatrist) je teska, a ni Aljaska nije lagana, pa se klinci tog uzrasta, a i stariji, odusevljavaju. A +1 i za Senku vetra.
porucnik vasic Posted December 12, 2014 Posted December 12, 2014 molim preporuku za čitanje za trinaestogodišnjakinju, koja voli da čita. po knjižarama je vrlo šareno. to što je odvojeno za taj uzrast (tabla "tinejž literatura") je svakojako - ima knjiga gde radnja obiluje seksom i drogama, i nešto mi je mala za to, a opet neću da joj poklanjam detektivske i pustolovinske priče jer je to prerasla davno. sada čita anu frank za lektiru. Ovo mi prvo pada na pamet: The Fault in Our Stars (ne znam da li je prevedeno kod nas, ali bi bilo moj prvi izbor) U potrazi za Aljaskom (isti pisac kao ovo iznad (Dzon Grin), za ovu znam da je prevedena) Kradljivica knjiga Igre gladi (trilogija) Divergent (isto trilogija, ne znam je li prevedeno) Савршен избор. Ја никад нисам прерастао Дојла и Жил Верна.
quentin Posted December 12, 2014 Posted December 12, 2014 molim preporuku za čitanje za trinaestogodišnjakinju, koja voli da čita. po knjižarama je vrlo šareno. to što je odvojeno za taj uzrast (tabla "tinejž literatura") je svakojako - ima knjiga gde radnja obiluje seksom i drogama, i nešto mi je mala za to, a opet neću da joj poklanjam detektivske i pustolovinske priče jer je to prerasla davno. sada čita anu frank za lektiru. Ako ipak nije premlada za malo uvoda u filozofiju, psihologiju i neku intertekstualnost lite, može da proba sa onim Justejnom Gorderom (Misterija pasijansa, Sofijin svijet).
porucnik vasic Posted December 12, 2014 Posted December 12, 2014 ajn rend / pobunjeni atlas jebo pisca mislioca kome treba 957 strana. ali ajd, prezivecu nekako, cisto da vidim o cemu se radi. Пробај на Мермерним литицама. Краће је...а и хипстерскије. Ako ipak nije premlada za malo uvoda u filozofiju, psihologiju i neku intertekstualnost lite, može da proba sa onim Justejnom Gorderom (Misterija pasijansa, Sofijin svijet). Има дете 13 година, интертекстуалност мора да јој је прво на памети.
Indy Posted December 13, 2014 Posted December 13, 2014 Rebecca Goldstein - The Mind-Body Problem Odlicna knjiga o devojci filozoficarki koja se udaje za genija. Licno, vise bih voleo da se za mene misli da sam genius of love, nego neki dosadni genije.
iDemo Posted December 13, 2014 Posted December 13, 2014 moj IQ nije mogao da pregura tu knjigu, tako da ne znam baš... eno je na polici nepročitana se prašnjavi skoro 20 godina. doduše, možda ću da je izvedem na večeru za jubilej. i kupim joj svečano odelce. Isto i ovde, 15+ godina & counting.
bigvlada Posted December 13, 2014 Posted December 13, 2014 molim preporuku za čitanje za trinaestogodišnjakinju, koja voli da čita. po knjižarama je vrlo šareno. to što je odvojeno za taj uzrast (tabla "tinejž literatura") je svakojako - ima knjiga gde radnja obiluje seksom i drogama, i nešto mi je mala za to, a opet neću da joj poklanjam detektivske i pustolovinske priče jer je to prerasla davno. sada čita anu frank za lektiru. Dinu.
iDemo Posted December 13, 2014 Posted December 13, 2014 to mora da ima negde kao pdf da se d/l - ko nije gadljiv na takve stvari osim toga - sve od Zil Verna je dostupno i dzabe je - a za 12 godina date - otkud znam - valjda je zanimljivo. moje od 12 godina se trenutno ubiva nekim Cat (as in macka) mutlilogijama - izgleda blesavo al' bolje to nego - you know... :)))
bigvlada Posted December 15, 2014 Posted December 15, 2014 Nema nigde prva da se kupi. Ja sam čitao original. Lepo Dina u desnoj ruci, rečnik u levoj i navali. Polovne Dine na netu su jeftine.
zmanic Posted December 15, 2014 Posted December 15, 2014 molim preporuku za čitanje za trinaestogodišnjakinju, koja voli da čita. Mihajlo Pupin - Sa pašnjaka do naučenjaka, Žil Vern - Carev glasnik, Brehm - Život životinja (moja najomiljenija knjiga u tom uzrastu) Ne moraš da kopaš po knjižarama, imaš mnogo bolji izbor po oglasima, kupindu, limundu, kupujemprodajem i sličnim sajtovima
iDemo Posted December 15, 2014 Posted December 15, 2014 Evo i mačke i mačici, kao sto sam spomenuo gore... Za decu i omladinu https://sites.google.com/site/warriorcatspage/free-books
Singer Posted December 17, 2014 Posted December 17, 2014 jel neko nešto čuo o ovoj knjizi Slobodan Antonić na temu Miloševića Prva politička biografija Slobodana Miloševića ! U više od 70 poglavlja, na 500 stranica, autor knjige prof. dr Slobodan Antonić, jedan od najprestižnijih intelektualaca savremene Srbije, znalački i činjenično, sa svojim originalnim komentarima, sačinio je politički profil jednog od vodećih političara Srbije i Jugoslavije, u drugoj polovini 20. i prvoj deceniji ovog veka.Ova knjiga jeste precizno slikanje Miloševićevih poteza, uzleta i padova, pobeda i poraza, ali je ona slika i današnje Srbije i njenog položaja u okuženju i svetu. Čita se bez predaha, i kada boli, i kad ima gorčine, ali i kada se tadašnja realnost posmatra sa današnjih političkih stepenica i odmerava njena istinitost, očišćena od brojnih domaćih i svetskih laži i optužbi.Antonić je pratio tu uzbudljivu i dramatičnu Miloševićevu putanju - od Kosova polja, do sudnice u Hagu. Tu se mnogo toga prelama: preuzimanje vlasti, izbori i prevare, demonstracije, rascepi i ujedinjavanje opozicije, hiperinflacija i loš život, smena vlada, međunarodne ucene, pobuna na Kosovu, mirotvorački Dejton, NATO bombardovanje, predaja vlasti, vidovdansko izručenje Hagu, briljantna odbrana na sudu, sahrana u dvorištu, pod lipom...Antonić, između ostalog, zaključuje: “Autoritarnost Miloševićeve vlasti nije značila diktaturu. Kao što ni njegove autokratske sklonosti nisu značile tiraniju... On nije ni svetac, ni demon. Bio je čovek sa vrlinama i manama i činio dobre, ali i loše stvari... Za vreme Miloševića, Srbija je bila više država i pružala veći otpor spoljnom pritisku nego ikad docnije...”
Recommended Posts