Kampokei Posted October 11, 2014 Posted October 11, 2014 Karamazovi. Nisam nikad pre citao. Polako gustiram, drugacije ono i ne moze da se cita. Trebalo mi je oko 70 strana da na keca znam imena brace i oca. Duga lista cekanja posle ovoga, a vremena za citanje sve manje.
Timmy Posted October 11, 2014 Posted October 11, 2014 Ja sam skoro citao neke pripoivetke Dostojevskog koje nisam ranije citao i tada sam resio da procitam Karamozove i Zlocin i kaznu, jer ih nisam citao od skole. Tako da mi stoje na nekom spisku u glavi i verujem da cu ih u narednih godinu dve i procitati.
VoidKG Posted October 12, 2014 Posted October 12, 2014 Ja pročitah od Begbedea 699 dinara. Šta znam, moglo je mnogo bolje, ali opet nije toliko loše da ti ubije želju da nastaviš sa čitanjem. Poprilično ''sirov'' vokabular, pa ako neko nije spreman za tu vrstu vulgarizma, slobodno nek je preskoči. Na redu je U pomoć, molim za oproštaj.
iDemo Posted October 12, 2014 Posted October 12, 2014 Pročitah i ja ''čuveni'' Krug. Jedna od rijetkih knjiga za koju ne mogu reći da mi se ili nije svidjela. Prosto, Egers je iskombinovao tri najpopularnije knjige ove tematike i stavio ih u savremeno doba. Oni koje se do sada nisu susretali sa Zamjatinom, Orvelom ili Hakslijem, biće oduševljeni, dok ovi drugi će konstano imati osećaj već viđenog/pročitanog. Viđeh da je Booka prevela i Begbedea, moraću se brzo i njime pozabavit Znash o cemu pricash, cenim... :)
Janko Posted October 12, 2014 Posted October 12, 2014 Počeo Selina "Putovanje na kraj noći", ali tek počeo....Za sad jedan, možda banalni, srednjoškolski zaključak -prilično je tužno što i Remark i Selin i recimo Crnjanski ostavljaju isti utisak...
iDemo Posted October 13, 2014 Posted October 13, 2014 Počeo Selina "Putovanje na kraj noći", ali tek počeo.... Za sad jedan, možda banalni, srednjoškolski zaključak -prilično je tužno što i Remark i Selin i recimo Crnjanski ostavljaju isti utisak... Ubilo ih vreme a nisu znali da se 'odupru'... Ja pmaniram: Ugljesa-Popovic-Deseti-Po-Redu-Tajna-Vojnoobavestajna-Sluzba-Bivse-Jugoslovenske-Vojske-Od-1938-Do-Maja-1941-Godine-Beograd-1976
Parsons Posted October 13, 2014 Posted October 13, 2014 (edited) putovanje nakraj noci je fuckin remek delo +1 nau riding po drugi put: planiram da nabavim i procitam, jer naslov zvuci obecavajuce, a i zaintrigiralo me je, jer je inspiracija za album van morrisona beautiful vision: Edited October 13, 2014 by Parsons
Indy Posted October 21, 2014 Posted October 21, 2014 Imam pitanje, u kom Google baš i nije uspeo da mi pomogne - koja je najbolja (ako ih ima više) biografija Koče Popovića? Ako može, da obuhvata predratno doba, rat + ono posle. Hvala unapred. (PS. Ako ima i gde se može kupiti, to je za kviska). ========== PS2. Da ne bude da trollujem, čitam sveže nagrađenu The Narrow Road to the Deep North od Richarda Flanagana (on je iz Tasmanije.) The Narrow Road to the Deep North is a love story unfolding over half a century between a doctor and his uncle’s wife. Taking its title from one of the most famous books in Japanese literature, written by the great haiku poet Basho, Flanagan’s novel has as its heart one of the most infamous episodes of Japanese history, the construction of the Thailand-Burma Death Railway in World War II. In the despair of a Japanese POW camp on the Death Railway, surgeon Dorrigo Evans is haunted by his love affair with his uncle’s young wife two years earlier. Struggling to save the men under his command from starvation, from cholera, from beatings, he receives a letter that will change his life forever.
Parsons Posted October 21, 2014 Posted October 21, 2014 Imam pitanje, u kom Google baš i nije uspeo da mi pomogne - koja je najbolja (ako ih ima više) biografija Koče Popovića? Ako može, da obuhvata predratno doba, rat + ono posle. Hvala unapred. (PS. Ako ima i gde se može kupiti, to je za kviska). nisam siguran da postoji knjiga koja obuhvata sve te faze. ja bih ti preporucio beleske uz ratovanje, prakticno autobiografija iz during the war faze
namenski Posted October 21, 2014 Posted October 21, 2014 Koca je knjizevno i sto bi se reklo faktografski tanak, skoro da ga se ne isplati citati, osim evidencijetm radi.
Indy Posted October 21, 2014 Posted October 21, 2014 Čudi me, ipak, da dosad neko nije napisao neku krštenu biografiju.
Recommended Posts