Jump to content
IGNORED

Sta citate?

morgana

Recommended Posts

Posted

povodom godisnjice smrti, popodne provedeno u biblijoteci.. ...dragi Djeku Kerueku, i posle 44 godine, tvoja dela u zaborav neche da odu :heart:wi6k.jpg

Posted
Radivoj Radic"Srbi pre Adama i posle njega"Razmontiravanje srpskih pseudoistoricara i prica o najstarijem narodu. Odlicna.
uh, ovo caletu da uzmem. ko je izdavac?
Posted

Stubovi kulture. a da li ima jos koje izdanje, ne znam.

Posted

Juče kupio, pročitao tek par strana... let-vladimir_arsenijevic_v.jpg

Posted
objavljena-knjiga-brankice-stankovic-insajder-moja-prica-slika-315986.jpgdobih je. žali bože drveća koje je posečeno.
zašto?
Posted

+1 na simovićaužasno je prepotentno napisano i puno nebuloznih rečenica, a pročitao sam tek 70tak stranaSvaka čast za hrabrost, ali je knjiga jeziva.Imam i drugih zamerki supstancijalne prirode, ali ću ih zadržati za sebe da ne bi ispalo da relativizujem insajder kao koncept i pretnje i ugroženost brankice što neću nikako da uradim

Posted

prepotentno jeste, ali je to brankica. problem te knjige je sto nije imala urednika koji bi smanjio taj, vecini verovatno nadobudan ton, i malo uveo dramaturgiju u red. steta sto to nije uradjeno, jer se ovako daju argumenti komentarima poput ovog simovicevog, i tako steti cistim i nepobitnim cinjenicama. svejedno, da je nogama pisano, ne bi mi iz glave izbilo fakat o jebenih cetiri godine takvog zivota.

Posted
insajder kao koncept i pretnje i ugroženost brankice što neću nikako da uradim
svejedno, da je nogama pisano, ne bi mi iz glave izbilo fakat o jebenih cetiri godine takvog zivota.
e, pa to.negde verujem u vaš sud, i ne sumnjam da je napisano kako jeste.enivej, zbog kvotovanog ću je pročitati.
Posted
zašto?
ja, ja, ja, ja, meni, ja, ja, moji, ja, ja, meni, ja njemu, a on meni........
Posted
i malo uveo dramaturgiju u red.
khm, dozvoli da te podsetim na jedno obećanje (ili sam prevideo da si ga negde posejala?)
Posted (edited)
Istorija_privatnog_zivota.jpg :ziga: :ziga: :ziga:Lepo, hronoloski objasnjeno kako i nismo nesto imali priliku da postanemo "bolje" drustvo od onog koje smo danas :lol: Edited by Singer
Posted

Male istorije, Peter Englund-O istoriji placa-...Jaka osecanja i suze bili su uobicajeni tokom srednjeg veka, i u vise privatnim okolnostima i u vezi sa ranim javnim svecanostima verskog ili profanog karaktera. I svi su plakali, zene i muskarci, mocni i nemocni. U to vreme bilo je dopustivo da cak i jedan veliki kralj ratnik moze da se izgubi u nekontrolisanom afektu. Karlo Veliki stoji na zelenim popristimakraj Ronsvoa uz svog palog bratanca, trese se grli telo, gubi svest i pada na les, malkice se oporavlja, cupa kosu, kida odecui neumereno smrce: "Ne zelim vise da zivim." Oko njega stoji vojska od 100000 ljudi, svi pod oruzjem, i svi su dirnuti kraljevom rasplakanom tugom i "nije bilo nikog ko nije grcao"...

Posted

"Jonathan Strange & Mr Norrell" , Susanna ClarkeIzuzetno zanimljivo: ~alternativna istorija sveta u doba Napoleonovih ratova, prica smestena u Englesku u kojoj se pojavljuju dvojica koji "ozivljavaju" ucenu i nikad zapravo praktikovanu magiju..Gotovo realisticno uz prilicno zanimljiv nacin pripovedanja i pristup stvarnosti i likovima..ustajem ranije samo zbog nje ;D

Posted
S63istina%20o%20mome%20zivotu3.JPGFascinantno štivo. Dele se ordenja i činovi kao konfete, "otkud to da postoji dve vrste Rusa", prilično drugačije gledište na istoriju Srbije tog vremena i početak SHS. Karađorđevići posle Petra uopšte nisu Srbi, to se lepo vidi iz ove knjige. To je detinjstvo provodilo na Cetinju, osnovnu u Švajcarskoj, srednju u Rusiji, pa dođu kući kao prinčevi, pa naprave Jugoslaviju, pa se igraju moćne dinastije i tome slično.Đorđe je poslednji Karađorđević. Sve ovo posle je slaba krv.
Posted

ovo je, uslovno rečeno, varanje, jer sam dosta ovoga već pročitala na blogu - al ajde...danas stigla Hyperbole and a Half. ali broš je slatkica kosmičkih razmera, ne pamtim kad sam neku knjigu ovako s guštom naručila.pisanja o depresiji su joj bulzaj, barem sudeći po mom statistički irelevantnom uzorku. o detinjstvu i retardiranom keru takođe.sličice iz pejnta su čist bonus :Dhyperbole-and-a-half-book-review-L-UzuSUE.jpeg