Tihajeza Posted September 7, 2013 Posted September 7, 2013 Nenad Petrović - "Čovek koga je trebalo ubiti, politički krimić sa epilogom". Uzela sam je samo zato što je bila na polici pored Gorana Petrovića ("Sitničarnica kod srećne ruke" koju sam uzela prethodno).Roman o (izmišljenom) pokušaju atentata na Slobodana Miloševića od strane MI6 u zimu 1992. Zanimljivo mi je bilo što je autor 1994., ne uspevajući da nađe izdavača, sam umnožio i podelio pedeset primeraka knjige prijateljima i novinarima. Na kraju se ispostavilo da je siroma Sloba tek sporedna ličnost. Uzbudljivo je, ali ima dosta momenata. A i znamo kraj (Sloba prežive i požive još dobru deceniju i kusur).
slepa živana Posted September 7, 2013 Posted September 7, 2013 gec i majer, david albaharineophodno je da se uvrsti u školsku lektiru. nadam se da če uskoro nobelov komitet to da pogura.
porucnik vasic Posted September 9, 2013 Posted September 9, 2013 gec i majer, david albaharineophodno je da se uvrsti u školsku lektiru. nadam se da če uskoro nobelov komitet to da pogura.Најмање..ако не и Оскар.
gagorder Posted September 10, 2013 Posted September 10, 2013 ko ti je kriv kad nisi htela kostu da čitas -_-
Прслин Posted September 10, 2013 Posted September 10, 2013 Ја разумем и искидах се од смеха. Какав, бре, Албахари... он може само са Басаром да се трка, и то у српским квалификацијама за књижевну олимпијаду писаца са специјалним потребама (да извини Газа што му дирам Басару).Код мене на Киндлу на ред дошли Уелбек и Бернар-Анри Леви и њихова преписка "Public Enemies". Читам и размишљам колико све то личи на наша форумска напушавања, само уз мало више памети и образовања.
kud u maglu Simoviću Posted September 10, 2013 Posted September 10, 2013 fora za albaharija ti je prilično debilna
Sludge Factory Posted September 10, 2013 Posted September 10, 2013 a obavezna literatura je onaj njegov esej o plagijarizmu, kacila sam ga ovde negde onomad.Fantastican. Nasao sam ga prevedenog u casopisu Polja, ali mi je sad zao sto nisam procitao u originalu prvo.
slepa živana Posted September 10, 2013 Posted September 10, 2013 ko ti je kriv kad nisi htela kostu da čitas -_-ko je sad kosto sto mu gromovaЈа разумем и искидах се од смеха. Какав, бре, Албахари...Уелбек и Бернар-Анри Левиrazočarao si me kao čovek i još više kao konzument
gagorder Posted September 10, 2013 Posted September 10, 2013 razočarao si me kao čovek i još više kao konzumentsad će da ti ponudi da se nađete na pola puta. ispregovaraj 2/3.
Прслин Posted September 10, 2013 Posted September 10, 2013 Deda cije ime nosim je bio trgovac, uvek sam spreman na neki trange-frange. Evo, da se nadjemo na pola, da ostane samo Uelbek a onog foliranta da pustimo niz vodu.I izvinjavam se Albahariju i Simovicu i svima koje sam uvredio neumesnom salom koju sam napisao ne znajuci ono sto sam u medjuvremenu saznao. Ne svidja mi se kao pisac, to je sasvim dovoljno.
gagorder Posted September 11, 2013 Posted September 11, 2013 jesi li uopšte čitao tu knjižicu gec i majer? to je pitanje.
slepa živana Posted September 11, 2013 Posted September 11, 2013 Ne svidja mi se kao pisac, to je sasvim dovoljno.pošteno. moje poštovanje.jesi li uopšte čitao tu knjižicu gec i majer? to je pitanje.ako ne voli, verovatno nije. zato i kažem, mora u lektiru. reklamirala sam pre nekoliko strana knjigu razgovora sa umbertom ekom, na pitanje koje knjige nije čitao, on priča o knjigama koje ima na policama, o kojima je čitao eseje, rasprave... i zna možda više od nekog ko ih je zaista pročitao. u tom smislu lektira.
Recommended Posts